Церемонията на Байдън без аналог, Тръмп няма да присъства

Водещ ще е Том Ханкс, Лейди Гага ще изпее националния химн
19 яну 2021 23:55, Красимир Ангелов
87

Последен ден на Доналд Тръмп в Белия дом. Президентът напуска Овалния кабинет с най-ниския рейтинг на одобрение по време на мандата си. Според проучване на "Галъп" само 34% от американците одобряват работата му.

А церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън ще бъде белязана не само от усещането, че Вашингтон е военна зона, но и от отказа на Доналд Тръмп да присъства. Той е първият държавен глава от 150 години, който няма да уважи предаването на властта.

Още по темата
Въпреки това - традицията ще бъде спазена. 46-ият американски президент ще положи клетва от 35 думи, с ръка върху Библията.

Разделена Америка ще чуе утре клетвата, произнесена за първи път от Джордж Вашингтон, а крайният й вариант е измислен от единия от бащите основатели Джеймс Мадисън. А сега най-възрастният президент в историята - Джо Байдън, ще се закълне в Библията на Ейбрахам Линкълн.

"Това ми разбива сърцето, защото има много малко държавни служители в тази страна, които заслужават традиционна инаугурация повече от Джо Байдън и за съжаление това няма да се случи", заяви бившият сътрудник на Байдън Мое Вела.

Денят за Байдън и вицепрезидента му Камала Харис ще започне с традиционна църковна служба, след това двамата ще са в Капитолия. След клетвата на Харис, Байдън ще отправи послание към нацията. А след това по традиция ще направи преглед на военните войски.

Доналд Тръмп е едва четвъртият президент, който няма да присъства на предаването на властта и така ще наруши 150-годишната традиция. А новите стопани на Белия дом ще изпратят само вицепрезидента Майк Пенс.

"Страната е на границата на гражданска война, ние се нуждаем само от компетентност. Не ме интересува дали той вдъхновява или не. Не мисля, че някой друг го прави сега", категоричен е политоложката Илейн Камарк.

Всички телевизии ще излъчват на живо церемонията. Водещ ще е актьорът Том Ханкс, а Лейди Гага ще изпее националния химн.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
кланяме се ... докато дойде следващото кланяне, я на изток, я на запад .... абе от където идева делаверата натам се кланяме
16
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Злото като тържествува и пирува, не знае в глупостта си, че узрява и върви към собствената си погибел...
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година по това време обявиха началото на коронавируса, сега обявяват Байдън.
14
2
 
2
 
! Отговори
До Обективно преди 3 години
Ония дето броят гласовете в САЩ биха ти казали много други неща! Ето сега примерно показва ми реклами за прогноза за времето - метеостанции - защото преди пет минути се позаинтересувах в гугъл за времето през следващите двадесет дни. И ми дава Рекламата е неподходяща, Закрива съдържанието, Рекламата не ме засяга, виждам рекламата често като я затворя. А отговор кажи на алгоритъма за следене на данните да го *** защо го няма? В смисъл в епохата на обществения воаьоризъм някой пита ли ме т'ва
13
9
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Байдън е крадец, мошеник и узурпатор
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не е мерило за демокрация.
11
7
 
8
 
! Отговори
прогнози преди 3 години
кога мислите Кемъла, става Президент, а мъжът и чистокръвен Юдея, става Първа Дама?!
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият свят разбра кой всъщност управлява американския народ! Това не са американските президенти!
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нестандартната инаугурация ще завъши с нестандартна еякулация. Извратеняци!
8
7
 
12
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Сенилния си го набута квадратен. Обамата хубаво му казваше - "Що ти трябва бе Джо?", Ама пусти мерак на жена му Докторката. За всеки е ясно че избора на глобалистите за президент бе Камалата. Сенилния просто бе ракетата носител на Камала и затова инсталираха Байдън. Достатъчно дрът и достатъчно сенилен за целта. Сега да се моли сенилния че са му приготвили само импичмънт а не некролог.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Ким Кардашиан нямали да участва в церемонията? Тя трябва да поднесе традиционата президентска дъвка за дъвчене.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън майдън все тая. Държавата се управлява от други. Фигуранти за смях си слагат само. Тоя бас държа че трябва да му напомнят кой е от време на време
5
7
 
3
 
! Отговори
Пацо преди 3 години
Това изобщо не ни интересува.Пишете повече за Бойко,Ердоган,Путин и Коронавируса!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да се направи жив килим от деца, за първи път в историята! Без аналог!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викнат да им пеят Кончита Вурст, Азис и Дана Интернешънъл. Тамън ще паснат на тия хомобандити.
2
7
 
22
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
най-обичаният Президент в историята на САЩ, избран от Историческите 81 000 000 души, ще лъде пазен от 40 000 души, като 25 000 от тях са войници, а останалите 15 000 са поличай и национална гвардия! Така, да се пазиш, трябва наистина да си обичан от Народа си!!
1
3
 
8
 
! Отговори
LIVING DEAD преди 3 години
...Между кориците на библията, вероятно ще бъде вмъкнат НЕКРОНОМИКОН.