Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ

Той произнесе и встъпителната си реч
Обновена: 20 яну 2021 19:03 | 20 яну 2021 19:00, Нели Христова
243
Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Джоузеф Робинет Байдън положи клетва пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Той използа библия, която е собственост на семейството му от 1893 година. Същата библия Байдън използва и когато положи клетва като вицепрезидент през 2009 и 2013 година.

 Минути по-късно той се изправи на трибуната, за да произнесе встъпителната си реч.

"Това е денят на решимостта. Америка премина през предизвикателствата и успя да ги преодолее", каза новоизбраният президент. "Гласът на хората беше чут и още веднъж доказа, че демокрацията е ценна. Крехка е, но демокрацията ще пребъде", каза още той като допълни, че ще се гледа смело и оптимистично напред в бъдещето.

"Зная, че нашата конституция ще пребъде, че силата на нашата нация ще пребъде, както каза президентът Картър, с когото разговарях вчера. Всички ние се заклеваме с клетвата, която най-напред е положена от Джордж Вашингтон. Всичко зависи от нас и ние, народът, търсим по-доброто. Нашата нация е велика. Продължаваме напред, предстои много в тази зима на опасности. Има много, което трябва да се поправи, да се излекува, да се изгради и да се спечели", заяви в речта си Байдън.

По думите му САЩ са изправени пред сили, които трябва да бъдат победени, а за целта са необходими не само думи, а всичко, което може да предостави демокрацията и единството.

"Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка, на нашия народ и нашата нация. Обединение, за да се борим срещу враговете, омразата, беззаконието, безработицата. Ако се обединим, може да постигнем велики неща, да оправим грешките, да се справим със смъртоносния вирус. Може да изградим средната класа, да осигурим расова справедливост и САЩ да се превърнат във водещата сила на доброто в света", заяви Байдън.

"За нашето обединение не е необходимо да има хаос, това е исторически момент на кризата и предизвикателствата и единството е пътят напред. Нека в този момент да бъдем съединените обединени американски щати. Никога няма да се провалим в Америка. Действаме обединено и нека на този ден дадем ново начало. Да се чуваме и виждаме един друг, да показваме уважение един към друг. Не е необходимо да изгорим всичко по пътя си. Всеки спор не бива да е причина за война. Трябва да отхвърлим културата на манипулацията. Нека Америка бъде по-добра, аз съм убеден, че е по-добра", добави в речта си Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
172 психопат преди 3 години
имаш нужда от психолог.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2021 започва хубаво!!!
140
5
 
9
 
! Отговори
ДрОгаре преди 3 години
пийнете по един квас и лягайте на печките.
139
1
 
0
 
! Отговори
ваШте медии преди 3 години
Много тжко сте дезинформирани от наще ,,медии,,не ги гледам/следя от 32 години
138
4
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
До Алкохола НЕА ти се информирай само от бг медии и ще си все на друга планета. Половината нет говори кво ще се вдига и кое ще пада заради бай Дончо ;) Петрола ще пада щото ще се връща в сделката с Иран а газа ще се вдига .А ти си седи там в твоя измислен свят .Много тжко сте дезинформирани от наще ,,медии,,
137
2
 
5
 
! Отговори
GOV DOWN преди 3 години
Браво на "генерал" Борисов. Успешно УМОРИ ОТ ГЛАД хиледи хора в държавата. Само седмица след, като разпореди на всички медици и държавни служители да се стегнат и за Коледа да няма Живи, чудото се случи.Господ да го убие Тиквеника да му конфискува мръсните крадени пари и да погребе лично Раково болните му Евнуси.
136
3
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами бай бай Тръмпи...убиецо на генерали-герои....Не че и тоя е цвете за мирисане ...Явно Владимир ще трябва да даде нов тласък на разработването и налагането на хиперзвуковите си ракети ...Демона на Злото иде .....
135
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни липсва президента Тръмп.Той направи много въпреки чайна вайръс.
134
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук се разби с гръм и трясък първото пророчество на русофилите, че Тръмп ще си остане президент въпреки успеха на Байдън на изборите. Наред е второто русофилско пророчество да се разбие с гръм и трясък, че Байдън ще докара социализъм в САЩ.
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 146Освен щати имат и колонии които даже нямат право да гласуват за президент. В Източна Европа купуват партии и продажни политици като Борисов с метежи и доларови и евро хартиики,
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам следващите избори Байдън ми е апатичен
131
4
 
1
 
! Отговори
Алкохола НЕ преди 3 години
И тоя искал да забранява освен оръжието и шистовия добив щот тез червени били нови и зелени не само червени .......прощава, дори наТроловете.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как така когато репортера на Нова в пряко включване няколко минути преди церемонията времето беше супер облачно, гъсти черни облаци отвсякъде, казах си че ще вали сигурно яко.Церемонията започна и за мое голямо учудване, времето беше слънчево а небето синьо без нито един облак. Не можех да повярвам. Само аз ли забелязах това-пробутаха запис на церемония очевидно снимана в друг ден.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме! По всички български телевизии даваха новия президент на задокеанското чудо. Като послушни васали се надяваме поне да ни дадат самолетите след години...
128
8
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ПатриотРусофила може да бъде единствено руски патриот, не български. Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели. И единствено болен от русофилия мозък може да си мечтае за народна революция и народен съд!
127
5
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Тоз щял да обединява Америка около идеята че не може да казваш на майка си майка а РОДИТЕЛ.Че трябвало да се лежи и да се печатат пари до самия край на долара (което си е комунизъм) И тоя искал да забранява освен оръжието и шистовия добив щот тез червени били нови и зелени не само червени . Честито доброзорно по комунистически ОБЕДИНЯВАНЕ на братския САЩ :))) Сега сме ,,демократи,, на диктатурата да се казва ОБЕДИНЯВАНЕ а на майката РОДИТЕЛ :))) Само като чуя ДЕМОКРАЦИЯ и ми се пов.ръща
126
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън инструктиран ли е вече , коя страна трябва да нападне Къде да направи преврат Или дори няма да си правят труда да го уведомяват И той като нас ще научава от новините
125
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Педо мумията ще ни докара война !Много невинни ще имрат ,България е заплашена !Единсвеното нещо е само нова народна революция и нов нароедн съд за всички американофили и натовски предатели!
124
4
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 3 години
Да си чувал, че всеки щат си има правителство,правосъдна система и е абсолютно самостоятелен?Да си чувал някой щат да прави въстание и революция, за да се откъсне от САЩ както направиха всички източноевропейски държави през миналия век, за да е откъснат от СССР?
123
7
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 3 години
Робовладелска държава която държи в бедност 40 щати, територии, индианци и почти цяла И. Европа, Азия. Ю.Америка. и Африка