QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март

Конспираторите обединиха вижданията си с тези на движението на суверенните граждани
Обновена: 26 яну 2021 11:26 | 26 яну 2021 11:23, Нели Христова
141
QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март
Снимка: БГНЕС

След като очакваха с нетърпение Джо Байдън и враговете им в "дълбоката държава" да бъдат арестувани и екзекутирани по заповед на президента Тръмп, но това не се случи, конспираторите от QAnon измислиха нов план за спасяването на света.

Още по темата

Доналд Тръмп ще положи клетва като 19-и президент на САЩ на 4 март 2021 година - това е последната конспирация, която последователите на QAnon приеха след инаугурацията на президента Джо Байдън миналата седмица. Експерти се притесняват, че тя подчертава начина, по който привържениците на QAnon започват да обединяват своите вярвания - относно света, управляван от елитна кабала на сатанистични педофили - с още по-екстремни идеологии.

Последните твърдения на поддръжниците на QAnon отразяват тези на движението на суверенните граждани, група хора, които вярват, че не се управляват от същите закони като всички останали. Тази вяра е довела до насилствени конфронтации с правоохранителните органи, които ги смятат за най-големите вътрешни екстремистки заплахи, пред които са изправени Съединените щати.

"Имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани и преди, но след януари идеята на суверенните граждани, че Съединените щати се управляват като "корпорация", започнаха да стават все по-популярни в QAnon", казва Травис Вю, изследовател по теории на конспирацията, пред VICE News. "Това е обезпокоително, защото означава, че QAnon взаимства идеи от по-утвърдени екстремистки движения."

Суверенните граждани вярват, че закон, приет през 1871 г., тайно превърща САЩ в корпорация и премахва американското правителство на бащите основатели. Групата също вярва, че президентът Франклин Д. Рузвелт е продал американски граждани през 1933 г., когато е прекратил златния стандарт и го е заменил, като е предложил граждани като обезпечение на група сенчести чуждестранни инвеститори.

Суверените използват неразгадаеми правни документи, базирани на тайни текстове, за да се отделят от юридическите лица, които правителството е създало на тяхно име, за да ги продават на инвеститорите. Когато методите на движението на суверенните граждани не сработят, те реагират бурно. През май 2010 г. баща и син от суверените убиха двама полицейски служители с щурмова пушка, когато бяха изтеглени в междудържавната зона, докато пътуваха през Арканзас.


Сега последователите на QAnon се придържат към теорията и я адаптират, за да отговаря на техните нужди.

През уикенда в групите на QAnon в Gab и Telegram, където повечето поддръжници на QAnon са намерили дом, след като бяха изгонени от Twitter, а Parler бе свален, коментиращите споделят документи, описващи акта от 1871 г., твърдейки, че това доказва, че Тръмп ще положи клетва на 4 март.

Източникът за тази дата е фактът, че 1933 е и годината, в която инаугурациите са променени от 4 март на 20 януари - за да се съкрати периодът, в който вече бившият президент трябва да напусне Белия дом. Последователите на QAnon вярват, че Тръмп ще стане президент на първоначалната република, а не на корпорацията, която според тях е създадена от 1871 г.

Въпреки че имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани преди загубата на изборите на Тръмп, конспиративната теория придоби голяма популярност през последните дни, тъй като последователите на QAnon се бореха да съгласуват своите вярвания с инаугурацията на Байдън.

Пресичането между двете групи беше подчертано миналия ноември, когато Нили Бланшард, поддръжник на QAnon от Кентъки, беше арестуван по подозрение за убийството на Кристофър Халет, суверен гражданин. По това време Халет се опитваше да помогне на Бланчард да си върне попечителството над децата.

Твърденията за това, че САЩ са корпорация, започнаха да придобиват популярност и извън основните групи QAnon.

"Може ли някой да ми каже защо съм на 22 години и току-що научих, че Съединените щати са корпорация, а не държава", пита потребител на TikTok във видео, публикувано през уикенда и гледано 47 000 пъти.

В коментарите други потребители на TikTok повтарят лъжата за встъпването в длъжност на Тръмп на 4 март.

След встъпването в длъжност на Байдън последователите на QAnon първоначално бяха унили,и изразиха съмнението, че QAnon е фалшив. Но след няколко дни и по настояване на най-големите влиятелни лица на движението, последователите на QAnon започнаха да се появяват и отново да вярват в "плана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и българите смятаха, че при американското партньорсто при демокрацията със запада ще живеят като западняци, но се оказа че живеят в страна от третия свят, превърнати са в депо за слуги е евтини черноработници, първи по смъртност в света и най-бързо изчезваща нация.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на Джо Байдън изтича, часовника цъка..Цък, цък, цък. Дъждовете ще отнесат всичката либерална смет в реката.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсих в нета ...министрите на Байдън каква народност имат ,указа се че 10 от тях са израелци ) не се изненадах )
36
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До реалнафантазия"Всичко е една добре подготвена диверсия... дезинформация в дезинформацията... :)"Изказването върви горе долу по линията на техните изказвания "там, някой, свише. Нещо има".Истината е следната: във ВСЯКО общество има хора, които по една или друга причина са леко изолирани и вероятно леко или по-силно неуспешни. Тези хора винаги си изработват защитни механизми да си "обяснят" нещата. Колкото по-отнесени от реалността са обясненията, толкова по устойчиви са ....
35
4
 
6
 
! Отговори
човек преди 3 години
Бидона ще си ходи ,но кога и как се решава всеки един момент от времето му. Плана се разгруща и заложените капани са в действие . Това ,което ще направят сарещу Тръмп ще се обърнв срещу тях. Света е вперил поглед в тази битка и не само .Не само . Все по-малко врътки им остават. Тази година е много забавна и онези ,които са още в сънно състояния да сложат коланите и под ръка да им са хапчетата и водата...
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също както религиозните секти,природозащитните организации,общностите за опазване на климата,така и тези конспиратори са използвани,за да напълнят джоба на шепа хора.Сами по себе си каузите са хуманни и праведни,но са злоупотребени и са пречупени през призмата на икономическата подкладка . Овцете сте Вие,драги конспиратори,а не ние-хората потърсили и намерили щастието в наричанито от вас " робство" .Ние си го наричаме ЖИВОТ !
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е кoрпорация подвасална на англосаксонските колониалисти, флага на САЩ се произвежда в Китай и представлява корпорацията САЩ. Декларацията за независимост е само един лист хартия, колкото и Украйна е независима от Русия толкова и САЩ са независи от британските банкери 10-то поколение и либералите са подвластни на Сорoсоидите педофили кабалисти жендари.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези конспирации не са сериозни, но пък либерастките конспирация са още по-абсурдни, макар че благодарение на тях демократичните комунисти спечилиха изборите и сега онази мумия, заедно с няколко дузини болни ненормалници, обитават белия дом.
31
6
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Оооо, значи сме ги минали отдавна американците. Тук, в този форум пишат 95% от онези 80%-те на професора. И вярват досущ на същото, в което вярват тези мал0yмници, като клошаря на снимката с гуменките на бос крак :)))
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не е държава, а затвор. Във САЩ нямаш право да си бял мъж, да имаш полова принадлежност и си длъжен да обичаш чeрнитe затворници живеещи в затвора САЩ. Белите мъже се принизяват до нивото на жени, което е сексистки расизъм срещу белия мъж.
29
7
 
11
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Не,не мечтая,а съм !!! Тук съм ,защото близък мой приятел си пропиля живота в "търсене на истината" .Остана ерген на 44.Живее с майка си и баща си.И не спира да преследва извънземните,да обикаля Пероерикон,Татул,Утробата мислейки,че ще му доставят безсмъртие.Вярва на очевидно полудели хора като Бойко Рангелов и Лъчезар Филипов,вярва на ю туб.Спря месото и млечните продукти.Придоби болнав вид и пожълтя.Не се интересува от абсолютно нищо друго ,освен неговите си неща-трето око,епифиза,кондолини .
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво ще им промият мозъците на тия мисири, щом са се преместили на социалната мрежа на КГБ-ФСБ Телеграм. Унили, унили ама от там вече почнаха да ги надъхват преди да е изтекла и една седмица от инагурацията на Байдън.
27
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
А ти мечтаеш ли да си този човек? След като си тук предполагам отговора е "да"? :)
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 помнещ"Това са болни мозъци Тръмпофили уви! За съжаление ги има и в България такива.Има и Бойкофили мислещи и желаещи др Борисов да ги клати докато тръгне с памперс и патерици! Такива както тогава подържаха гусин Костов от мракобесническата партия СДС! От 10 г сме в застой!Една партия,един ръководител както беше през соца.С тази разлика че на Живков вярваха поне 80% от населението ни..."Не е вярно! 80-90 % лъжехме, че му вярваме и псувахме тайно! Партийците включително! И се крадеше!
25
3
 
12
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Кралицата на мравките седяла лениво на трона си и си помислила, че е господ..... Минал мравояда, закусил, оригнал се звучно, препикал останалото от мравуняка и продължил..... Извод: дори и най-наточената мравка си остава само.... мравка в крайна сметка. Поздрави на глобалистите илюминатчета хехе
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарен съм на Бог,че всяка сутрин като се събудя,не ми се налага да мисля за Свещената Римска империя!Колкото по-скоро тези хора разберат,че трябва да потърсят щастието във възможностите,които ти предлага парадигмата днес,толкова по-бързо ще осъзнаят,че си пилеят живота в глупости за конспиративните теории.Щастлив и успял човек,с димамичен и разнообразен живот,човек с прекрасно семейство просто няма време да мисли за конспирации.
23
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Онзи с рогите къде е ... не се вижда на снимката, да не са го хоспитализирали в някоя клиника ... а иначе сектата на сатанистите явно пак получава послания свише и ще прави поредният си пърформънс ... ?!
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано да стане, но глобалистите не вярвам да го позволят
21
9
 
10
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Повечето населени места в Америка са корпорации - даже го пише на тебелките при влизане в града. В Европа е абсолютно същото. Разликата е, че не го пише на табелките при влизане в града :)) Виждате ли съществената разлика?
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я по открито карайте с пропаганди и конспирации.. няма нужда да се криете зад "новинарската" маска