Ако изборите бяха днес: 53% от републиканците биха подкрепили Тръмп

На второ място е Майк Пенс с 12%
16 фев 2021 20:39, Нели Христова
46
Ако изборите бяха днес: 53% от републиканците биха подкрепили Тръмп
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп ще бъде подкрепен от 53% от републиканците, ако следващите първични избори за кандидат за президент на републиканската партия се проведат днес. Това показват резултати от анкета, проведена от Politico и Morning Consult, предаде БНР.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс изостава зад Тръмп на второ място, но с едва 12% от гласовете, докато Доналд Тръмп-младши и бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли биха получили подкрепа на по 6% от републиканците.

Междувременно 4% от гласоподавателите на Републиканската партия заявиха, че ще подкрепят сенаторите Мит Ромни или Тед Круз.

Всички останали кандидати са получили в анкетата 2 или по-малко процента.

След като Доналд Тръмп беше оправдан в процеса за импийчмънт по обвиненията, че на 6 януари 2021 г. е подбудил тълпа от свои поддръжници към нападение над Капитолия, той отново може да се кандидатира за президент на САЩ. Ако гласуването в Сената беше успешно за демократите, той щеше да е лишен от възможност да се кандидатира отново. За това обаче бяха нужни още 10 гласа от средите на републиканците, а такива не бяха събрани.

Междувременно конгресът на САЩ ще създаде независима комисия, като онази, формирана след атентатите на 11 септември 2001 г., за да разследва смъртоносния щурм на Капитоли. Председателката на контролираната от демократите Камара на представителите Нанси Пелоси съобщи това в писмо до своите съпартийци.

Пелоси пише, че комисията ще "разследва и докладва за фактите и причините за вътрешната терористична атака на 6 януари 2021 г. срещу комплекса на Капитолия и във връзка с вмешателството в мирното предаване на властта". Освен това Камарата на представителите ще осигури допълнителна средства за повишаване на сигурността на Конгреса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основният проблем на демократите и дълбоката държава е, че Тръмп е твърде популярен и може да им коства Сената и Конгреса догодина, а защо не и Белия Дом през 2024г. И впрегнаха всички законни и незаконни методи да го преследват, макар че вече е гражданин. А Байдънчо в момента горкия, буквално не знае на кой свят се намира...
31
0
 
2
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 3 години
След дъжд - качулка .... Най-големите " острилки " ;) :) :) :) си вкараа автогол !!!!
30
4
 
4
 
! Отговори
ТРЪМП ОТНОВО ЩЕ СЕ.. преди 3 години
На последните избори Тръмп беше подкрепен 90% от републиканците, а на изборите през 2024 г.ще бъде подкрепен 50% от републиканците и няма как да бъде избран за президент, а това означава отново да пробута кремълския си сценарий за непризнаване на изборните резултати, теза, която той пробута 3 месеца преди изборите. Иначе, до 2024 г. ще настъпят такива драстични промени в света, че е много вероятно тогава Тръмп изобщо да не присъства на политическата сцена. А русо-робите ни нека се надяват...
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е президентът на народа!Комрад Байдън е ограден с телени мрежи,вишки и 30 хилядна армия във Вашингтон!Защо ли?
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо папагала
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не наложи строги мерки, а разгони експертите.Тук-там щати наложиха.А другите се смееха, заедно с Тръмп, на тези мерки. Та оттам епидемичните стойности.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Моля" Politico " - собственост на Аксел Спрингс. Немец известен с близките си отношение с видни глобалисти. Билд и другите вестници и телевизии, които са негова совственост, са известни като като глобалистки рупори. Носители на негови награди са такиво като Цукенбърг и др. Така, че те емерило за безпристрастност. А щом от днес преписват от тях, значи са правилната медия.
25
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сенаторите републиканци направиха голям компромис със съвестта си спасявайки Тръмп от импийчмънт. Действията на Тръмп след изборите в САЩ са абсолютен опит за насилствено вземане на властта чрез разпространяване на лъжливи твърдения за фалшифициране на изборите. Човек който е готов да унищожи страната си за да запази поста си не може и не трябва да бъде президент.
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше Ковид-19, Тръмп със сигурност щеше да кара в момента втори мандат. Пандемията беше ситуация в която той при всяко негово действие губеше гласове. Строги мерки = губи гласове от хората които искат безнесът да работи.Колебливи мерки = губи гласове защото в САЩ пандемията излезе изпод контрол и имаше много болни и много жертви. Тоест и в двата сценария той от тази пандемия загуби.
23
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте Бай Дън да се развихри малко, да се нагледаме на смешки. Той горкия не може да си спомни с кого разговаря, тръгнал да управлява САЩ... това ще е по-забавно и от Плевнелиев със Скалистите Планини в Колорадо :)))
22
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е политически труп и потенциален обитател на федерален затвор.
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сега само месец след като не е президент само 55% от републиканците го подкрепят какво ще стане след 4 години?Когато ще е по-стар и от Байдън днес?
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи от неговите хора - републиканците - само 55% ще го подкрепят?Ми много малко.
19
10
 
19
 
! Отговори
Моля преди 3 години
" Писача" сглобил тази публикация от няколко статии в " Politico " да не подценява знанието на чужди езици и интелекта на читателите. В една от оригиналните статии освен погоре споменатите проценти се казва ,че 56% от републиканците подкрепят импийчнат на Тръмп ,в другата статия е написано , че NAACP , съди Тръмп и Джулиани за нарушаване на закона за ку клукс клан, заключението е ,че с политика му кариера е свършено.
18
20
 
17
 
! Отговори
McDonald преди 3 години
е подвижен политически труп и бъдещ обитател на някоя федерална институция.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След четири години, я камилата, я камиларя... Ще видим дали няма да се появи конкуренция. Тези проучвания са толкова безмислени сега.
16
13
 
8
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Доказа че Америка никога повече няма да е велика. Времето и е отминало и е завладяна колония на Китай. Дори да го харесват американците те просто няма да бъдат допуснати до управлението на собствената си държава.
15
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е жив и здрав, Тръмп печели изборите след 4 години.
14
8
 
12
 
! Отговори
измет долна преди 3 години
Първо го предадоха,сега пък го подкрепят!
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кандидатпрезидентската двойка на републиканците през 2024 г. ще бъде Доналд Тръмп и Доналд Тръмп-младши!Затова тези дни баба Нанси не е на себе си и се чуди каква комисия да измисли за да обругае бай Тръмп.