Експерт: Отношенията между България и САЩ ще станат по-приятелски

Елиз Несторов с коментар за промените, които предприема Джо Байдън
23 фев 2021 22:10, Красимир Ангелов
56

Отношенията между България и САЩ определено ще са по-приятелски с новата администрация. Това заяви председателят на Американо-българската търговска камара в САЩ Елиз Несторов в "Денят ON AIR".

"Надяваме се санкциите, наложени към Китай, да отпаднат. Ще видим как ще се отразят таксите в митата. България направи доста добър напредък с няколко договора, подписани между САЩ и България. Можем да очакваме само още по-засилен интерес", коментира експертът.

Тя уточни, че Американо-българската търговска камара подпомага български фирми да се позиционират на пазара в САЩ, но за тази цел трябва да имат първо регионален опит.

"САЩ е голям пазар и може би маркетинговата стратегия, която ползват фирмите в Европа, няма да работи там. Там се изисква специално отношение. Трябва да са подготвени за дълъг и тромав процес", категорична бе Несторов пред  Bulgaria ON AIR.

Според нея на този етап не се очаква гражданско напрежение в САЩ.

"Нещата доста утихнаха. Мисля, че основната политика на САЩ ще бъде те да си възвърнат статуквото на основен лидер. Демокрацията като че ли беше застрашена, но на този етап всичко изглежда нормално", увери тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До нн #12Естествено, че не им пука. Вчера дадох достоен отговор на един, който ме определи като рускиня. Никога не съм мразила народ или нация. Каква е вината на една личност, че не са им осигурили адекватно обучение? Те се гордеят с това,че не познават света. Но учените им са много учени, факт.
37
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Аз живея от 26 години извън България, но фамилното си име не сменям, Това е името на слепия ми дядо, който ме бавеше до 10-годишна възраст. Абе има едни хора, няма да ги цитирам тука, дето си сменяха имената на прищявка. А аз съм обещала на татко да нося името на дядо завинаги.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Плувай в океана на демокрацията, не е риба" с две думи.
35
1
 
7
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Тук няма приятели Тук има интереси а пак и по добре САЩ да стоят далеко от България те достатъчно злини и вреда донесоха на народа и икономиката
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не разбрах джендъра на Елиз. Днешната хирургия и козметика правят чудеса! Докато не бръкна на едно място, все ще съм в чудение!Сега въпрос: вярно ли е, че когато се кълнат на вярност към Съединените Щати на масовките и се държат за сърцата, да не им изскочат, произнасят и сакралните думи "И се отричам завинаги от народа и страната, от която идвам!".Моля, ако някой знае дали е така, да напише!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикУжас! Хем пияница, хем мистик, хем говорещ питек! А в Зоологическата няма свободни клетки!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо да си приятел с най мощната държава. Ще е много добре ако не ни се месят в делата .
31
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
за голямо съжаление
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то, кой българин иска да е приятел с онези откачени хомо и какви ли не *** откачалки, които освен да изочват държавите и да ги ограбватдуго не ги интересува. Само те имат армии от милиони хора изпращани в различни точки да убиват и да измъчват хора и да подклаждат вечно продължаващи вонйни.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"по-приятелски" отношения в политиката - няма, има интереси. От една страна на фащ, от друга на "българските политици" и от трета на българските граждани.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"определено ще са по-приятелски"значи,че Тикволандия вече няма да е на колене, а по корем...Видими резултати.
27
4
 
15
 
! Отговори
АнаТема преди 3 години
Нашите продажни ,корумпирани и алчни за пари политици и краварски лакеи,докато не превърнат заемите ни в пепелище, няма да мирясат.За сега са я превърнали само в краварско бунище.
26
18
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ужас! Пyтинопитeците са в потрес. Те искат да подгъзувaт на джудженцето с ботокса
25
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Новата администрация на Джо Байдън е изцяло от трансджендъри, и гейове.Прекалено е прогресивна за нашите балкански разбирания и не мисля да се сприятеляваме.Ние българите не сме модерни и имаме закостеняло виждания,така,че пътя...
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ще ни извадят от черния списък и ще ни сложат в хартийка и после ще я хвърлят в коша.На кого му е нужно приятелство с врагове?
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриот"America has no permanent friends or enemies, only interests." Хубаво го припомни това изказване. Вярно си е. Водени са само от алчността. И ние нямаме повече какво да им дадем, те си взеха вече всичко каквото можаха
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отношенията между България и САЩ определено ще са по-приятелски с новата администрация.Обаче безвизово няма да има!
21
0
 
14
 
! Отговори
дърт ведър преди 3 години
защото всички знаят мъжката дръжката леле мале как влезе мъжката на тслата дръжката
20
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Джжендър Несторовв.У лево.
19
3
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Кой е тоя Елиз Нестеров, мъж жена травестит какво е това име не ми е познато. Аз съм с нормално име БЪЛГАРСКО, за това ли не съм интересен на журналистите да ми направят интервю.