Полицайка убила 20-годишния афроамериканец в Минесота

Тя объркала електрошок с пистолет
13 апр 2021 07:18, Александър Попов
52
Полицайка убила 20-годишния афроамериканец в Минесота
Снимка: БГНЕС

Властите на градчето Бруклин Сентър, Минесота, разкриха самоличността на полицая, убил 20-годишния афроамериканец Данте Райт.

Отделът за криминално разследване на полицейското управление в Минесота заяви, че изстрелът, убил Райт, е изстрелян от служителка на име Ким Потър. Властите не дават никакви подробности за нея, освен факта, че е работила в държавните правоохранителни органи от около 25 години.

Според шефа на полицията Тим Ганън полицейската служителка е искала да използва устройство за електрошок при арестуването на Райт, но е направила грешка и е произвела фаталния изстрел с пистолет. Потър преди това беше отстранена от служба.

Според констатациите на криминалистите, Райт е починал от огнестрелната рана. Инцидентът доведе до бунтове и сблъсъци между протестиращи и полиция, а в и около Минеаполис беше наложен вечерен час.

Отправяне на призиви за спокойствие, въвеждане на полицейски час и разполагане на войници от Националната гвардия - това са част от мерките на властите, за да не пламне града.

Полицейският началник Тим Ганън определи станалото като стрелба по непредпазливост. На записа се виждат трима полицаи около спряла кола. Когато друг полицай се опитва да сложи белезници на 20-годишния Донте Райт, следва боричкане. Чува се как полицайката няколко пъти извиква "Тейзър!", преди да произведе един изстрел, след което колата потегля.

Впоследствие автомобилът се ударил в друга кола на няколко пресечки, а на място било установено, че простреляният шофьор е мъртъв.

Още по темата
Райт бил спрян за нарушаване на пътните правила в неделя следобед. При проверката се оказало, че има заповед за арест срещу него. Полицаите се опитали да го задържат, но той се върнал в колата си.

Междувременно отстраниха от длъжност управителя на града, стана ясно от съобщение, публкувано в Tуитър от кмета на града Майк Елиът.

Според него, решението за освобождаване на градския управител Курт Богхени влиза в сила незабавно, а заместникът му е временно назначен за изпълняващ длъжността. Службата на управителя на града не е избираема. Той се назначава от кмета в сътрудничество с общината за решаване на текущи проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Нищо не е объркала! 100 пъти каза на колегата си да го електрошокне и после си го гръмна като оня тръгна да рови в колата. Да би мирно седяло не би чудо видяло!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички афроамериканци в САЩ имат бяла кръв от белите си господари евроамериканци, но не достатъчно.Разликата между неггрите в Африка и САЩ е в господарската евроамериканска кръв.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроамериканката убила афроамериканеца.
32
1
 
8
 
! Отговори
гадни негри преди 3 години
Видеото показва много точно всичко за всеки, който се вгледа внимателно. Случаят е симптоматичен, черните там си живеят с нагласата, че са над закона. Предимно те създават проблеми на полицията, а не белите, затова няма и да чуете за бели гета, гетата са винаги черни. Много малка част от белите биха се решили на това, което този направи, защото те осъзнават нуждата от ред, а кога този ще осъзнае това? Черните сами предизвикват подозрение и неприязън към тях, и хич да не ми се жалват.
31
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
полицаиката е гмо мозък отдавна е трябвало да бъде пенсионирана
30
0
 
7
 
! Отговори
А1 преди 3 години
Да не се окаже че виновната е черна жена (два пъти безгрешна - и расово и полово). Тогава ще стане интересно.
29
0
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
Майката на Престъпника е Бяла !
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, бе тия черните особено в Минеаполис не се ли научиха да съдействат на плицията... гати маймуните
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах клипчето. Направо си го екзекутираха тоя.Друг е въпроса, че ако не беше тръгнал да бяга, нямаше да се стигне до там. И то бягство по такъв начин - да си в позиция да те закопчят и да се пробваш да скочиш в колата. Спестили са едни пари за съдилища и издръжка в затвора.
26
1
 
2
 
! Отговори
ГАБИ преди 3 години
ТЕПАНЕ Е БАНЕ ПО ПЕРНИШКИ ДАНЧО БАЙДЬНА НАЙ ДОБРАТА ДЬРЖАВА ЗА ЖИВЕЕНЕ
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си полицай , който си гледа работата , ето това е истинския престъпник според демократите в Сащ а скоро и по света.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам драматичен сблъсък на две либерастки секти - BLM и Metoo. По стар либерастки обичай, нека победи по-наглия лъжец и манипулатор.
23
0
 
2
 
! Отговори
Шериф Джони преди 3 години
ЕНО ПЪРВОСИГНАЛНО ПО -МАЛКО ГОЛЕМ ПРАЗ
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, този цветният кво си е мислел, че ще го поканят на кафе затова, че се е правил на голям тарикат ли?Това чака всички черни тарикати.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото търсил, това и намерил.Изобщо не е сгрешила полицайката.А оня тарикат да пробва пак...
20
0
 
24
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Ами този е оказал съпротива след като установяват,че има заповед за задържане. Правилно са стреляли. Затова са полицаи. Дано полицайката не е бяла че ще ореват света.
19
0
 
8
 
! Отговори
ДА БИ преди 3 години
мирно седяло, не би чудо видяло!
18
1
 
28
 
! Отговори
123 преди 3 години
Няма нормална държава с мнозинство от ч.ер- нилки - факт!Колкото повече се развъждат, толкова по- зле ще става при хамериканците.Накрая и кравари няма да останат.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатанинвкият клзет Сащ разпространител на ежендър идеологията спина ковид расовото смесване подслушвателните устройства туморообразуващата електроника и тн.По далеч от тия.
16
0
 
25
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Жената-полицайка не е ли защитена от оная конвенция, негурите що протестират ?!