Ваксинираните с "Пфайзер" ще се нуждаят и от трета игла

В САЩ се подготвят за редовни ваксинации срещу COVID-19
Обновена: 16 апр 2021 07:33 | 16 апр 2021 07:32, Ния Христова
70
Ваксинираните с "Пфайзер" ще се нуждаят и от трета игла
Снимка: БГНЕС
Съединените щати се подготвят за възможността да бъде необходима допълнителна ваксинация 12 месеца след като хората първоначално са били ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви представител на Белия дом, предаде БГНЕС.
 
Продължителността на имунитета след ваксинацията все още се проучва. Може да се наложат допълнителни еднократни ваксинирания, каза Дейвид Кеслер, главен научен директор на оперативната група за реагиране на COVID-19 към кабинета на президента Джо Байдън пред Конгреса.
 
"Сегашното мислене е, че тези, които са по-уязвими, ще трябва да бъдат ваксинирани отново първи", каза той.
 
Междувременно Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на Pfizer Inc (PFE.N), заяви, че хората вероятно ще се нуждаят от трета доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на 12 месеца след поставянето на първите две дози, съобщи CNBC.
 
Според първоначални данни ваксините от Moderna Inc (MRNA.O) и партньорите Pfizer Inc (PFE.N) и BioNTech SE запазват по-голямата част от ефективността си в продължение на поне шест месеца, макар че все още няма гаранция и определен срок за действието им.
 
Експертите казват, че дори ако тази защита продължи много по-дълго от шест месеца, бързо разпространяващите се мутации на COVID-19 и други, които могат да се появят, могат да доведат до необходимостта от редовни ваксинации, наподобяващи на годишните ваксини срещу грип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
Ко става преди 3 години
ве тая ваксина като дрогата я имате.Да я направят на ракийка ще я забърсваме всяка вечер.
34
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Да, познавам един такъв мъж, 10 дни след ваксината.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да, да ама неМой човек, ако търсиш с Google резултати за нещо срещу големите играчи, значи живееш в паралелна реалност. Няма как да намериш (лесно) информация за страничните ефекти на Pfizer през Google. Намери си качествен алтернативен сайт и от него търси информация. На български мисля, че няма такъв, или ли поне не ми е известен. Иначе мога да те успокоя - страничните ефекти при Pfizer и Moderna са много по-сериозни. Особено при Moderna.
32
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 25 "Виж в DW"Нещо смислено, колега! А като се знае кой плаща и поръчва музиката в Зелето - какво смислено оттам!?
31
1
 
19
 
! Отговори
re преди 3 години
Четвърта, пета и т.н. Скоро и платена, не че е безлатна, но нали овцата трябва да я залъжеш. Бонус към ваксината ще е игра с есемеси - 10 лева /бес ДДС/ и победителят може да отиде до магазина.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...могат да доведат до необходимостта от редовни ваксинации, наподобяващи на годишните ваксини срещу грип..."==========================================================Колкото и да го въртят, най-накрая сами признават, че става въпрос за обикновен грип.
29
0
 
11
 
! Отговори
Стъпка по стъпка преди 3 години
И така, до края на света..., защото "келепир има в тая работа".
28
0
 
13
 
! Отговори
ПОЛЗИТЕ>РИСКОВЕТЕ преди 3 години
Фактически, на всеки шест месеца ще преболедувате автоимунно заболяване. Понеже това е действието на "псевдоваксината". Да принуди тялото ви само да произвежда заразата, и д асе бори с нея. Приятно, и късмет! Тестовете продължават! ПП. Нали си знаете - доказуемо е, че ваксиниращите се с това са слабоумни.
27
0
 
0
 
! Отговори
Боцко преди 3 години
и от 33-та също
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие тази ваксинация на дартс я обърнахте. По три стрелички.
25
1
 
34
 
! Отговори
Боци-Боц! преди 3 години
Плача от смях... Ковиваксъри плоскоглави, от декември го пиша това, а вие ми отговаряте с обиди... Безкрайно ефикасни на 94% хаха... На час по лъжичка,скоро ще ви кажат, че всъщност е по два пъти годишно дожовот... БОЦКАЙ!
24
0
 
5
 
! Отговори
Мона преди 3 години
иглите ще са толкова, колкото е нужно да се евтаназират прасенцата. и понеже не е законно /за сега/ да го направят с една доза, ще удължат процедурата колкото е необходимо до загробването на всички ненужни на господарите прасенца ГМОта. подлагайте джолан за иглата и стига сте грухтяли през тапите за усти.
23
0
 
3
 
! Отговори
гошо преди 3 години
hahahahahahahahhaahhahahahahahahahahahah
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се нуждаят от ежегодно биене на ваксината
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ,да ,чакай ти подарък от фармацевтична ламя :) ,те вече вдигат цените на ваксините .
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я направо да предлагат абонаментни планове за 10 години. Може и промоция- слагаш 10 + 11тата подарък.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама неВиж в DW
18
1
 
16
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
И последно! Някой да е виждал някъде публикувани официално данни за случаи на странични нежелани ефекти след ваксиниране с ваксината на Пфайзер?! Няма! За всички други има такива данни, а за Пфайзера - няма! Аз поне при толкова ровене с гугле-то не съм намерил нещо смислено! Ако някой е намерил - да пише! Моля!
17
2
 
34
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
То става като с дрогата- хванеш ли се веднъж на хорото, няма пускане и го играеш до край. Нищо чудно да "открият" че ако спреш да си биеш редовно Пфайзер и може да получиш тромб в мозъка.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и от 4-та и от 5-та...докато се свършат балъците на тоя свят!