Tesla прекрати покупките на коли с биткойни

Причината са опасения свързани с климатичните промени
13 май 2021 10:00, Ния Христова
60
Tesla прекрати покупките на коли с биткойни
Снимка: БГНЕС
Tesla прекрати покупките на превозни средства с помощта на биткойни. Причината са опасения за климатичните промени, заяви нейният изпълнителен директор Илон Мъск в туит, съобщи БГНЕС.
 
Биткойнът падна с повече от 10% след туит, а същевременно поевтиняха и акциите на Tesla.
 
Природозащитници и инвеститори се възмутиха от съобщението на компанията през март, че ще приеме криптовалутата като платежно средство.
 
През февруари производителят на електрически автомобили разкри, че е купил биткойни на стойност 1,5 млрд. долара.
 
Но в четвъртък се отказа от предишните си коментари.
Още по темата
 
"Ние сме загрижени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на биткойни и транзакции, особено въглища, които имат най-лошите емисии от всички горива", написа Мъск.
 
"Криптовалутата е добра идея, но това не може да идва за сметка на големи разходи за околната среда."
 
Той обясни още, че производителят на електромобили няма да продава своите биткойни и възнамерява да използва крипртовалутата за транзакции веднага щом минната промишленост премине към използване на по-устойчива енергия.
 
Пазарните анализатори виждат този ход като опит на Tesla да успокои опасенията на инвеститорите, които са фокусирани върху изменението на климата и устойчивостта.
 
"Но един циник може да предположи, че това е просто поредният ход на Илон Мъск да повлияе на пазара на криптовалути, както той правеше толкова много пъти", каза Джулия Лий от Burman Invest .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надуй и изпомпи схема като по учебник. Заради подобни изцепки, както и с ДОГЕ, като нищо ще се пробват да сложат регулации и тука.
26
7
 
4
 
! Отговори
ETH_ преди 2 години
Гъзapите с биткойни и инвестиции по фондове да ми ядат тръбата... Искам Етера да удари 14000-17000$ в края на годината, само за месец се качи с близо 2000$....
25
7
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
БАЛОНА БИТ КОЙНТ МАЙ ЩЕ СЕ ПУКА !!!!!!!!!!!!!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама страшно е забавно да слушаш някакви лаици как цената се сривала, всичко се сгромолясвало....Никой ли не знае какво е суперцикъл? Не знае ли какво означава за 1 година цената да скори от 3.6к на 64к... Корекции... Някой? ...Не....Честно казано по-интересната новина е как Витали шортна Doge и SHIB и с парите (1 млрд.) направи дарение за Индия....
23
3
 
6
 
! Отговори
Cyberpunk 2021 преди 2 години
Северно корейците печатат фалшиви долари и живеят зле , южнокорейците печатат крипто хардуер и си карат теслите...или средно аритметично...... кимчи със кисело зеле .....
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета...Мъск си направи кеша с покупката на биткойн и приключи
21
0
 
11
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Пичове за какво сриване говорим при цена на основните криптовалути X50 от преди 3-4 години?Значи как може нещо рязко да отиде надолу от 60к на 55к като преди 5 месеца е било 12Да спадове и скокове със 20% са нормални на този пазар просто свикваш с тях. Не може всеки, който е чул че, требе се купува да е купил в пик-а и от следващия ден като е със 10% нодолу да продава и да реве, че това е балон.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 5 Приемам твоята прогноза за 40 000 долара Моята прогноза за същия период е 30 000 долара (засега)
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената НЕ се срива! Аре стига с глупостите! Това си беше нормален седмичен дъмп да изтръскат неопитните...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е било навремето с лукувици на лалета
17
2
 
6
 
! Отговори
БГА цитизен преди 2 години
За мен Тесла та и Биткойна са същото, като лунния модул или корпус на ядрен реактор. Знам, че съществува и толкова!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не отрича , че има хора които направиха пари Тук коментираме , че цената се срива , а надуването досега беше обосновано единствено на очаквания
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пирамидални схеми. градове на мечтите. някоя голяма клечка заявява, че това е бъдещето и другите се юрват след него и почнат също да тръбят как това е бъдещето, какви пари били направили и тн. после голяма клечка кешира. последният да затвори вратата.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който направи пари от Биткойни, направи много. На времето купувахме в ИТ сектора като невидели Биткойни за 500$ всеки и слушахме експертите как сме си хвърляли парите в пирамида. Избихме инвестициите многократно, купихме си нови апартаменти и коли и имаме и останали биткойни и сериозни инвестиции по фондове, но шкембаците пред панелките си пеят как е пирамида. Няма лошо.
13
1
 
11
 
! Отговори
дядо Станчо преди 2 години
таман щях да си правя вноска в Мототехника за Тесла с биткойни.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди Мъск да купи , цената доста се беше засилила надолу Повлия на пазара , наду , спести данъци , продаде и кешира .Брилянтен ход !
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поства в Туит, цената се срива с 10%, купува яко и на следващата сутрин цената пак същата... Ама той се е събудил с няколко милиона повече...
10
1
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Светлото бъдеще се отлага.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Мъск вероятно е продал и кеширал
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ако не е пазарна манипулация,здраве му кажи! През февруари купуваш Биткойни за 1.5 милиарда долара,през март обявяваш своите автомобили Тесла че могат да се купуват за същите и цената хвръква нагоре,после следва разпродажба и прекратяване на покупката на автомобили с Биткойни!