Мъск започна да приема биткойн за покупка на Tesla

Плащането ще е достъпно и за клиенти извън САЩ
24 мар 2021 23:50, Анисия Иванова
33
Мъск започна да приема биткойн за покупка на Tesla
Снимка: Twitter

След като изненада пазара с обръщането си към биткойна по-рано тази година, Tesla ще започне да приема най-голямата цифрова валута в света като средство за плащане при покупка на нейните електрически автомобили, съобщава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск написа в сряда в Twitter: "вече може да си купите Tesla с биткойн“ и че плащането с биткойн ще бъде достъпно за клиенти извън САЩ по-късно тази година. Той добави, че Tesla ще използва само вътрешен софтуер с отворен код и че всеки биткойн, платен на компанията, ще бъде запазен като биткойн и няма да бъде конвертиран във фиатна валута.

Още по темата

Базираната в Калифорния Tesla обяви инвестиция от 1,5 милиарда долара в биткойн през февруари и даде знак за намерението си да започне да приема криптовалутата като начин на плащане по това време, изпращайки цените до рекордни стойности. Водещият производител на електрически автомобили в света се обърна към биткойн, след като актуализира инвестиционната си политика през януари, което му позволи да купува цифрови активи.

Милиардерът често пише в Twitter по теми, свързани с криптовалутата, и наскоро в интервю нарече биткойн „добро нещо“.

Доджкойн също се покачи до рекордно високи нива, след като известни лица от бизнеса и икони на попа, включително главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, рапарът Soulja Boy и звездата от Малкълм Франки Мюниц започнаха да промотират токена онлайн.

Към 10:14 българско време биткойн поскъпва с 3.64% до 56 005.44 долара на борсата Coindesk, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа съм.Внасям баланс сред цялата тъпотия.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да аз съм маргинал, понеже истината не Ви харесва.А Вие господине, с Вашата изисканост и бляскав ум, какво търсите при маргинали, ако смея да запитам?
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е така се изпират мръсни АНОНИМНИ пари.Всички наркопласьори с чисто нови Тесли.Мошенници.***.Империалисти.Всички се правят на Ударени щото виждаш ли то това е бизнес.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да наречеш най-богатия човек на света "самозванец", когато ти си анонимен маргинал, е меко казано нелепо. Но и типично за хората :DХората сме само 7млрд, но рядко някой изпъква измежду всички, камо ли да е най.
10
1
 
4
 
! Отговори
Спецялист преди 3 години
Опитва се да разклати пазара, тази новина ще вдигне биткойна до нови рекорди.
9
4
 
4
 
! Отговори
23 преди 3 години
Ама честно ли? 2018-а продадоха 200 000 автомобила. 2019-а продадоха 375 000 автомобила. 2020-а почти 495 000. Сега най-слабите прогнози им дават 750 000, като някои стигат 1 000 000 автомобила през 2021-а, а според всички данни, Q1 на 2021 ще е най-доброто им тримесечие досега, така че нищо чудно, да имат милион нови автомобила.Уолстрийт, Хонконг у дори ЕС взимат несериозно криптовалутите.Обаче "спецялистите" в "беге" пак много ги разбирали.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тъй, зер те байчовците от кво разбират, туй АЕЦ Козлодуй, туй Иван (Джон) Атанасов ряпа да ручат.То само чобаните и мириканците разбират от всичко.Ииии... както изглежда, скоро даже и *** ще спрат да бият и ще почнат да се къпят.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байчовците от всичко разбират.. биткойн, ел. коли, ракети, световна политика.. всички са маскари
6
10
 
15
 
! Отговори
Емииии... преди 3 години
Правилно, бит кон за тесла.Сега сърбите да го нaдyпят за ползване на чуждо име, Никола ТЕсла е най-великият учен и откривател на всички времена, докога този самозванец ще прави помен с чужда пита?
5
8
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Като чете човек първите три коментара има усещане, че живее в паралелният свят на байчовци с интелект на кроманьонци, с които технологичният прогрес се е изгаврил и им е дал компютри вместо да ги остави в пещерата.
4
4
 
7
 
! Отговори
на Найлон преди 3 години
Кога ще му построят мавзолей и ще го балсамират, казаха ли вече, или...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май го е закъсал.
2
8
 
16
 
! Отговори
Фейл койн преди 3 години
Нека да я закове цената в биткойн. Да видим Не може нали. Щото вече лети на долу. Цената е в долари, и се преобразува, тогава какъв е смисълът да минавам през посредник да ме съдере с още 4% за покупко продажба на биткойн.
1
3
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Ами добре прави щото как сега компаниите ще плащат дивидент ? Мумията като обложи печалбата с 40 % данък къв дивидент ще има. То криптото може и да остане нещо за дивидент . Сега всички чакат дъртия да раздаде парите за да се надуят спекулативно хартийките и после който продал на време добре а другите зад борда . Само спекулации .Според мен сега е удобен момент да се атакуват западните компании щото ще трябва да плащат по високи данъци.