Съдят Макдоналдс за 10 млрд. долара заради дискриминация

Делото е заведено във Върховния съд в Калифорния
21 май 2021 10:19, Ния Христова
126
Съдят Макдоналдс за 10 млрд. долара заради дискриминация
Снимка: БГНЕС
Две компании, които са собственост на бизнес магнат афроамериканец, са завели дело срещу Макдоналдс. От компаниите твърдят, че гигантът за бързо хранене дискриминира медии, които са собственост на чернокожи, пише БГНЕС.
 
Делото е заведено във Върховния съд на Калифорния. Искът за обезщетение е на стойност от 10 милиарда долара.
 
Това е част от стремежа на магната Байрън Алън да принуди големите американски корпорации да инвестират повече рекламни пари в медии, собственост на афроамериканци.
 
Искът твърди, че Макдоналдс е похарчил около 1,6 милиарда долара за телевизионни реклами в САЩ през 2019 г., но само 0,31% от тези пари са инвестирани в медии, чиито собственици не са бели.
 
"Макдоналдс печели милиарди от афроамериканските потребители и не връща почти нищо. Най-големият търговски дефицит в Америка е този между White Corporation America и Black America, а Mакдоналдс е виновен за запазването на това неравенство", добави Алън.
 
Говорител на Макдоналдс каза пред „Уол Стрийт Джърнъл”, че тепърва ще се запознават с иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Бели щати нема да има. Всикчи ше са черни. В САЩ всикчи бели са официално обявени за терористи.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бени 61В ЮАР имат квоти че поне 70% от работниците трябва да са черни затова ако трябва някаква работа да се свърши от 30 човека, наемат 30 бели да бачакат и 70% черни да си клатят краката и да вземат заплата.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ медии собственост на бели няма. Всички медии са собственост на евреи.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е САЩ да се разцепят на бели и черни щати.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за тъпотия!? Вече ще ти казват и къде да рекламираш? Егати комунизма!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдънясълите расисти изтрещяха!
62
0
 
17
 
! Отговори
Кратка Обява преди 2 години
Във връзка със зачестилите обвинения в сексизъм, дискриминация и расова омраза "Мини Бобов Дол" ЕАД търси да назначи 10 джендъра , 5 вегана , 18 чернокожи и 8 роми за копачи на въглища в мината като обещава да уволни същия брой бели , хетеросексуални и православни работника .Предварителен опит не се изисква , особено от кандидатите от някоя от изброените дискриминирани групи.Елате , работа има ....
61
0
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Махалото много силно се отклони в едната страна.Това означава, че връщайки се,ще набере голяма скорост....
60
0
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Той беше прав
59
0
 
17
 
! Отговори
Бени преди 2 години
До 55-56 През 2007: Преди години работех в Англия и един колега беше от ЮАР. Той така казваше за ЮАР за една работа предимството е така, черен мъж, черна жена, бяла жена и накрая бял мъж.
58
0
 
26
 
! Отговори
БайКольо преди 2 години
Не е расизъм да кажеш на черното-черно , на бялото-бяло. Винаги съм се чудил на такива - като не им харесва как е устроен света, да си се върнат в майка Африка и там да си развиват бизнесите, да се борят за права, свободи, равенство.Уви не го правят - тотални ***, които рано или късно убиват приемника.
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първоначално помислих, че ги съдят македонците, заради името.
56
0
 
17
 
! Отговори
Дори и да спечели преди 2 години
делото, как точно Барон Обонго Алън ще възмезди милионите афроамериканци за неравенството и дискриминацията, на които са били подложени? От тези 10 млрд. кеш ли ще им раздава, пожизнени пенсии ли ще им плаща, що ли?
55
0
 
31
 
! Отговори
През 2007 и досега преди 2 години
почти няма черни квалифицирани психично-здравни работници по същите причини, поради които у нас няма роми програмисти. Но макар че има свободни щатове за такива специалисти, не назначават бели, защото квотата за тях е запълнена. А тази за черните си стои празна. Но не може бял да заеме мястото на черен, защото се нарушавал принципът за овластяване на черните. Обаче черен можело да попълни квотата на белите. Абе, безумие! Апартейдът е като детска игра в сравнение с това, което става сега в ЮАР!
54
0
 
20
 
! Отговори
През 2007 имах преди 2 години
намерение да емигрирам в ЮАР. Работя в сферата на психичното здраве, а там има дефицит от такива специалисти. Има огромен брой - милиони - с психични заболявания, заради СПИН, генетични нарушения (резултат от инцест, както в гетата у нас) и мн. др. причини, основно засягащи черните. Досещате се за повечето причини... Оказа се, че бял човек не може да бъде назначен, ако работодателят не докаже, че в цял ЮАР няма черен кандидат със същата квалификация. Ако има, то той е с предимство пред белия...
53
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя приятелка работи в български клон на американска компания. Щатското ръководство обаче много се мръщи на липсата на етническо разнообразие при нас и кара нашите да търсят роми (които да знаят английски, да програмират и т.н.). Сред тъмнокожите сигурно има и квалифициран персонал за по-сериозни професии, но тук е да търсиш игла в купа сено. Само да не почнат да ни натискат отвън да имаме шефове роми, че много ще го закъсаме.
52
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия май целят да си докарат омразата на белите насила, то бива *** с тоя измислен расизъм ама чак пък толкова! Накрая ще видят наистина какво е расизъм, да има за какво да се оплакват поне.
51
0
 
16
 
! Отговори
Един чичко преди 2 години
Аз бях прав
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая черните ще поробят белите хахахах
49
0
 
22
 
! Отговори
Досега кракът ми преди 2 години
не беше стъпвал в Макдоналдс, но вече ще му стана редовен клиент. Сещам се за случай от преди няколко години в ЮАР. "Коренните жители" изпотрошиха магазините на Бенетон в цялата страна заради реклама на тениска, на която пише "The best monkey in the jungle". Манекенът беше симпатично коренно жителче. Ама ние ли сме виновни, че те самите се припознават като обитатели на джунглата? А после разни правозащитници ги попиляха от съдебни дела за расизъм, докато Бенетон се съсипаха да се извиняват.