Без доказателства за "малки зелени човечета" в доклада на Пентагона за НЛО

Няма и окончателна оценка какви са били обектите, заснети от ВВС
4 юни 2021 11:08, Нели Христова
99
Без доказателства за "малки зелени човечета" в доклада на Пентагона за НЛО

Служители на американското разузнаване не са намерили доказателства, потвърждаващи, че неидентифицираниге летящи обекти, срещани от пилотите на американския флот през последните години, са извънземни космически кораби, но също така не са достигнали до окончателна оценка за това какви биха могли да бъдат тези загадъчни обекти. Това става ясно от пет източника, запознати с откритията, включени в доклада на Пентагона за НЛО, който се очаква да бъде предаден на Конгреса по-късно този месец.

Според три от тези източници докладът не изключва възможността те да са извънземни космически кораби.
Въпреки че тази несигурност вероятно е удар за надеждите на ентусиастите, които се надяват на окончателно доказателство за извънземен живот, тя не намалява значението на доклада, особено като се има предвид това, което източниците описват като дългогодишна битка в Пентагона дали да признае това, което сега са стотици необясними наблюдения от американския военен персонал.

The New York Times пръв публикува подробности за предстоящия доклад.

Американските служители също не могат да изключат възможността тези летящи обекти да са самолети, принадлежащи на американски противници, а именно Русия и Китай - потенциално по-обезпокоително заключение, което поражда множество потенциални опасения за националната сигурност, казва един от източниците.

Очаква се обаче предстоящият доклад да заключи, че обектите не са секретна американска технология, добави източникът.

Исторически доклад за НЛО

За първи път американското правителство се готви да издаде извънреден некласифициран доклад, в който подробно се описва какво знае за поредица мистериозни срещи с неидентифицирани летящи обекти, по-известни като НЛО.

Не се очаква докладът да потвърди съществуването на извънземния живот, но самият факт, че разузнавателната общност въобще ще признае тези инциденти, представлява забележителна промяна в начина, по който американските служители мислят за срещите с НЛО.

Американското правителство отдавна не желае да разкрива каквато и да е информация, свързана с многобройни съобщения за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти, срещани от военни пилоти в ограничено въздушно пространство. Множество източници казват пред CNN, че от години Министерството на отбраната се опитва да избягва да отделя твърде много ресурси за този сектор.

Но постоянен натиск от страна на депутатите принуди Пентагона и американската разузнавателна общност да признаят неудобна истина: тези срещи представляват потенциална заплаха за сигурността, която просто не може да бъде обяснена.

"Смисълът, който имам от брифингите, на които съм седял, е, че никой не знае какво да прави по този въпрос. Няма предписание за политика и затова има такова колебание как да се справим с проблема", казва представителят Майкъл Уолц, републиканец член на Комитета за въоръжени сили пред CNN. "Но това е обезпокоително в двата случая, защото не знаете това извънземен живот ли е или противниците ни, или някой друг има способности, които далеч надхвърлят нашите? Така или иначе е наистина лошо", каза Уолц.

Няма доказателство за малки зелени човечета

Предстоящият доклад е малко вероятно да задоволи феновете на НЛО, които подкрепят това, което е известно като "разкриване" -  правителственото оповестяване на категорични доказателства, че с него е контактувал извънземен живот.

"Повечето хора биха се надявали на визуални доказателства за малки зелени човечета, което почти сигурно няма да се случи", казва помощник на конгреса пред CNN, позовавайки се на очакванията относно съдържанието на доклада.

Всъщност, множество източници твърдят пред CNN, че изобщо не очакват разузнавателната общност да издава много конкретна информация, отчасти защото, ако тези странни наблюдения всъщност са технология от следващо поколение, използвана от чуждестранен противник, разузнавачите няма да искат да разкриват пред врага си това, което САЩ са видели.

Освен това експертите по техническо разузнаване все още се нуждаят от повече информация за някои от тези срещи, за да стигнат до убедителна оценка, казва служител на администрацията, участващ в настоящите разследващи усилия. Но същият служител признава пред CNN, че много от тези срещи се оказват с напълно нормални обяснения, като метеорологичен балон или дрон. В някои случаи наблюденията са премахнати от базата данни на правителството на САЩ, проследявайки тези срещи, тъй като служителите са успели да ги обяснят.

И все пак множество необясними сведения от пилоти през последните години доведоха до напрежение в Пентагона относно това колко време и ресурси да отделят за разследване на тези инциденти, според източници и документи, прегледани от CNN.

Те също така подхранваха желанието на Капитолия за повече информация и убеждението на няколко ключови законодатели, че Конгресът трябва да приложи своите надзорни правомощия, за да гарантира, че въпросът се разглежда по подходящ начин. Изискването за изготвяне на предстоящия доклад за НЛО е един от начините, по които законодателите са сигнализирали, че възнамеряват да използват тази власт, казват източници.

"Една от функциите на курс като този е, че той налага действителната координация в агенциите и ясно посочва, че Конгресът всъщност е сериозен по отношение на своята надзорна функция и че по този начин ще има засилен контрол", казва помощникът на конгреса. "Някои от тях са продукт на това да накарат агенциите да се отнесат по-сериозно към проблема и да се опитат да помогнат да се отърват от стигмата около него."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много предприемачи и изобретатели изобщо не смятат за необходимо да информират когото и да е за постиженията си, камо ли корумпираните държавни служители. Държавите се провалиха и интелигентните хора не искат този провал да повлече и тях.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой им вярва на тия. Цели правителства контактуват с извънземните включително и американското правителство. Правят се на дръж ми шапката.
34
0
 
3
 
! Отговори
Бацо преди 2 години
Като ви казвах , че това е дрона на радев вие не вервахте
33
1
 
1
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До РЕАЛНОСТТова означава, че животът ти няма смисъл...
32
1
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Това е възможно само с адски много пари. Има логика в това което казваш, но тук не може да говорим за индивидуални личности а някой с огромен финансов гръб за подобни експерименти зад който стои гиганска компания или капитал. Иначе секретни разработки може да има от такива без знанието на държава и прочие. Целта е ясна, този който държи сопата командва парада ;)
31
1
 
2
 
! Отговори
До До Факт преди 2 години
На вилата съм го виждал но там съседите са прекалено големи лешп.ери и не обърнаха внимание на това събитие...
30
3
 
2
 
! Отговори
МАЛЪК ЗЕЛЕН ЗМЕЙ преди 2 години
Тва са само техни дронове които разучават военните ни възможности. Като съберат достатъчно инфо ще се появят и собствениците и тогава истинския купон започва
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От бача си да знаете - когато една технология драстично изпреварва времето си, то тя не е създадена от държава, а от някой случаен, но надарен човек. В последно време все повече такива странят от обществото и особено от правителствата и държавните служители и развиват знанията, уменията и технологиите си дискретно. Понякога не успяват да скрият всичко и се стига до подобни "инциденти".
28
3
 
1
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 2 години
Всичко е игра с ума и психиката на човека! Ако ти си втълпиш нещо, че съществува, то почваш да вярваш в него, че наистина съществува, че ако не направиш това и онова ще те сполети нещо и тн... Няма паранормални явления, няма Бог, защото Бог е създаден човека, а не обратното, за да може да ти го набиват в главата с векове... Съществува единствено реалност тук и сега!
27
1
 
1
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Или ги има или ги няма поне както си ги представяме. Ако ги има или знаят за нас или не. Надявам се да е първото защото с тяхните технологии могат да ни затрият за отрицателно време без подготовка, но това не се е случило. Притеснително е второто защото ако не знаят за нас и са враждебно настроени, сигналите които пускаме в космоса ще им кажат точно къде сме и утре може да цъфнат, тва е божа работа... Да не стане после така, че сме си правили сметка без кръчмар ;)))
26
1
 
1
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
До 31) За ония от космоса и в двата случая става въпрос за плодове.... има го и тоя момент ;) Само защото се мислим за много по развити от динозаврите, това не означава, че извънземните ни виждат така хехе
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все се говори за летящи обекни, никога за срещите очи в очи със създания, които не са нито познатите ни животни, нито хора. За тях пълно мълчание.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакви извънземни. Нашата планета е единственото място във вселената където има живот. Има и други развити цивилизации подобни на наша и те също живеят на тази планета но в различни измерения които ние не можем да възприемаме.
23
3
 
3
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
Зелени човечета може да няма обаче е пълно със зелени чорапчета също толкова загадъчни, дребни и злобни...
22
0
 
3
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Значи за янките е по притеснително ако това са военни разработки на Русия/Китай от колкото извънземни? Някой да им припомни, че в първия случай винаги има преговори а във втория преговори НЯМА, просто от господар на планетата ставаш роб, отиваш в 9та глуха или просто изчежваш както динозаврите преди нас...
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма извънземен живот защото извън нашата слънчева система няма нищо освен мъртви планети и отломки. Този "безкраен" космос който виждаме всъщност е като холограмна проекция в празното пространство. Далечните звезди и галактики които виждаме всъщност са угаснали преди милиони години. Но понеже са много далече светлината от тях продължава да идва. Един ден ще изчезнат от небето. И това е написано в Библията че звездите ще "паднат" както узрели плодове. Днес ги има, утре ги духва вятъра и падат.
20
3
 
2
 
! Отговори
50/50 преди 2 години
В слънчевата система може и да няма извънземни, но извън слънчевата система има още около 490 планети, фифти, фифти е положението, меже и да има, може и да няма...
19
2
 
1
 
! Отговори
Горди шебеци преди 2 години
По времевите мащаби на еволюцията едва вчера сме се измъкнали някак от дивотията и сме започнали да градим подобие на цивилизация. Колко интересни можем да бъдем за извънземен разум, който може някак да преодолява невъобразимо огромните разстояния в космоса? Притрябвали сме на някого, как не.Най-вероятно това са си собствени американски прототипи на нови технологии, всичко останало е раздувка и забълбукване, за да не ги издават преждевременно.
18
8
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тези същества са нещо като медузи но летят в атмосферата с доста висока скорост включително завои дори има случаи да изпочупят клони на дървета това значи че са изградени от материя, явно все още непозната за нас!А си мислех че знаеме всичко!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи в цял свят има само американско правителство други държави няма . Само краварите са виждали НЛО ?