Мъск: Тесла ще приеме отново плащания с биткойн, когато стане по-зелен

Американският производител обяви през февруари, че клиентите могат да плащат в криптовалута
Обновена: 15 юни 2021 07:21 | 14 юни 2021 21:34, Ния Христова
41
Мъск: Тесла ще приеме отново плащания с биткойн, когато стане по-зелен
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Тесла, заяви, че компанията му ще започне да приема отново плащания с биткойни, когато виртуалната валута стане по-зелена, пише БГНЕС.

Американският производител предизвика фурор през февруари, когато обяви, че клиентите могат да плащат в криптовалута - опция, която стана възможна в края на март.
 
Малко след това обаче Мъск промени решението си, посочвайки, че биткойните вече не се приемат в интерес на опазването на околната среда, съобщи електронното издание „ANews”.
 
"Когато има потвърждение за разумно (~ 50%) използване на чиста енергия от копачите на криптовалута с положителна бъдеща тенденция, „Тесла” ще възобнови транзакциите на биткойни", написа милиардерът в Twitter.
Още по темата
Биткойнът се произвежда от мощни компютри, които трябва да решават уравнения и да консумират огромни количества електроенергия в процеса.
 
Научното списание „Nature” наскоро публикува проучване, което показва, че китайските мини за биткойни, които захранват близо 80 процента от световната търговия с криптовалута и се управляват отчасти от електроцентрали, които работят с въглища и рискуват да застрашат климатичните цели на страната.
 
Мъск реагира в неделя на статия относно негови туитове, които редовно оказват влияние върху стойността на биткойните в една или друга посока, обвинявайки го, че манипулира пазарните цени на криптовалутата в полза на своя бизнес.
 
"Това е неточно", каза той.
 
"Tesla продаде само около 10% от собствеността, за да потвърди, че биткойнът може да бъде ликвидирана лесно, без да се движи пазарът", твърди Мъск.
 
Американският производител на автомобили обяви в началото на февруари, че е инвестирал $ 1,5 милиарда от своите средства в биткойн и оттогава е продал част от тях. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама Мъск няма да остави потребителите сами да избират между елктрички и ДВГ и е за слагането на бариери за ДВГ и забрана в един момент, а за него улеснения и субсидии от паите на данъкоплатците.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 - Колко пъти ще повториш едно и също?
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Мъск пак се прави на ощипана госпожица - днес пуска, утре не пуска вече. Биткойнът отдавна се копае с около 40% възобновяема енергия. Ама нали и той трябва да се изкаже - всички го видяха, че е глупавичко богато синче, което краде компании от други хора и си приписва заслугите им. Преди няколко седмици се орезили и с изказванията си за криптовалутите (защото и тях не разбира как работят). Но поне си има послушни орди от фенчета, които го превъзнасят.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГоУем смех Замърсителя вика тези са замърсители...Батериите му бълват милиони тонове отрова при производството
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 - Ще стане скъпо, ако го оставим да стане скъпо ...
16
2
 
2
 
! Отговори
Л преди 2 години
До 13 - И какво става, като я консумираш тая вода? Излиза в космоса ли?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като електричеството стане зелено, но скъпо и забранят традиционните автомобили, електрички ще могат да си позволят богаташите.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя Муск са му толкова зелени батериите, че замърсяват повече отколкото да произведеш и експлоатираш с години автомобил с ДВГ.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За производството на една литиева батерия за електромобил се отделя повече СО2 /плюс консумация на вода/ отколкото отделя един дизелов автомобилен двигател за десет години.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На планетата няма достатъчно литий, дори и 10% от колите да минат на ток. В момента електрическите коли са по малко от 1%.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В близките години светът ще се сблъска със сериозен дефицит на енергийни ресурси. Нито утре, нито вдругиден всички тези така наречени алтернативни енергийни източници по никакъв начин няма да заместят въглеводородите, петрола и газа за човечеството.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цели полета във Франция са пълни с закупени автомобили Тесла и други подобни, знаете ли защо? Защото хората не знаят какво да правят с тях след това! Жизненият цикъл на акумулаторите им е кратък, а рециклирането на тези акумулатори е реален и скъп проблем. Не е прието да се говори за това на глас, но тези технологии нанасят несравнимо по-голяма вреда на екологията и околната среда, отколкото традиционните двигатели с вътрешно горене.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия увеличава печалби от петрол и газ, които през юни ще достигнат рекордна стойност от първото тримесечие на миналата година.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем наскоро Русия стана вторият по големина износител на петрол за САЩ. Тя успя да изпревари Мексико, което е много по-близо до САЩ, и това е голямо постижение. Всичко това се случва на фона на опитите за оказване на натиск върху Северен поток 2. Със собствените си санкции САЩ отрязаха от себе си Венецуела и Иран и се натъкнаха на Русия, която няма нищо против.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оххх колко хора ще изгорят с тоя биткойн... голям рев ще настане но като растеше не ревахте...
6
0
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ния нияяяя кВа е тая плащатиНИЯ?!?!кВа дрога взимате в офиса бре?!?То аз пия, ама вие се оливате ;)
5
2
 
4
 
! Отговори
Сюлейман преди 2 години
Кога синята дрива е червена? Когато е зелена. Предпочитам Сеат, Иби са.
4
0
 
11
 
! Отговори
българина преди 2 години
заедин месецсприказки на един мошеник вдига и смъква цена на стока, и тъй като никой не контролира биткойна, печели повече от спекулации с измислени стойности отколкото от коли, но със сигурност това става чрез фонд я сорос или друга гад. само куршум за тоя
3
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛАМЕНИЯ ЧОВЕК!!! КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ ДА ПЛЕЩИ И ЩОГАТО МУ ГО НАРЕДЯТ ДА ГО ПЛЕЩИ!!! ТЕСЛА Е 10 ПЪТИ НАД РЕАЛНАТА СИ СТОЙНОСТ И КАТО ПРИХОДИ И КАТО АКТИВИ!ФОНДОВЕТЕ ГО ДЪРЖАТ ИЗЦЯЛО И КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ ТОВА Е! ЩОМ ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ СЕГА ЗНАЧИ ОТ УТРЕ СЛЕДВА ЯК СРИВ НА БИТИЯ КОН!
2
2
 
10
 
! Отговори
Ник преди 2 години
ще приема биткоин в шестък, когато ви цъфнат налъмите и съберете зеления хайвер, който са ви продали, шарани печени.