Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия

Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ
22 фев 2022 22:45, Красимир Ангелов
250
Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще въведат допълнителни санкции срещу Русия заради Украйна, предаде Ройтерс.

Американският държавен глава изтъкна, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е сериозно нарушение на международното право, което налага твърд отговор.

Още по темата
Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ, цитиран от БТА.

"Наредих разместването на американски сили, които вече са разположени в Европа, за да засилим нашите балтийски съюзници, Естония, Латвия и Литва", каза още Байдън в обръщение от Белия дом.

Той изтъкна, че новите санкции, които САЩ въвеждат срещу Русия, са по-сериозни от първоначално обявените. Санкции се въвеждат срещу две руски банки.

Американският лидер каза, че САЩ предвиждат и още санкции, които ще засегнат руския елит, като санкциите ще се налагат в зависимост от развитието на ситуацията в Украйна.    

"Няма съмнение, че Русия е агресор, така че ние сме наясно с предизвикателствата, пред които сме изправени", каза още Байдън в своята позиция.

Той отбеляза още, че САЩ ще продължат да доставят на Украйна "отбранителни" оръжия срещу руското нахлуване и ще разположат повече американски войски за подсилване на съюзниците на НАТО в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
12
 
! Отговори
отец Кирил преди 2 години
Това на снимката е злото и то трябва да бъде прибито с камъни!
123
1
 
27
 
! Отговори
Факт преди 2 години
САЩ са агресори и терористи.
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето си лае, керванът си върви. Та те така те.
121
3
 
24
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Също така - евала на Русия, че не е като Американците, че иначе сега вече нямаше да ни вълнуват високите цени на всичко! Промиват ни мозъците и настройват всички срещу Русия а руснаците абсолютно нищо не правят и за разлика от другите те се опитват да избегнат какъфто и да е конфликт! НАТО лети по границите на Русия с цел провокация да ама руските изтребители не летят покрай ЕС и САЩ просто сме си стадо овце!
120
2
 
26
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Тез американци се опитват да предизвикат война! Путин си го каза точно и ясно - Русия неможе да се бори срещу нато!!! Сами си направете сметка какво ще стане ако се реши да се нахлува в ЯДРЕНАТА държава! Дълго време САЩ отричаше, че доставят оръжия на украйна а сега друга песен пеят! Лошото е че ни управляват по американския модел - Русия няма дългове а сащ е с дългове! България също е с дългове - *** работа.
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
210, а замислил ли си се, че точно тези спогодби, оставили 2 територии с изцяло руско население в пределите на държава, която ги тормози, обстрелва, смята за врагове е заложен спусък с цел, когато западат му скимне да го натисне, за да има размирици в региона и да атакува Русия? Да ти е хрумвало, че по тоя начин опитват да държат руснаците, както държат нас със Македония? Бас държа, че има такива спусъци из цяла Източна Европа. Русия е силна и може да си позволи да счупи спусъка, ние сме слабите
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българчето, дето очевидно мрази България и ЕС, нали като го изключат от банковата система, ще фалират Германия! Много ли ти се иска да фалират точно Германия, която е гръбнака на ЕС? Имаш ли идея колко много суровини купуват от Русия? Мислиш си, че като разкарат Русия и я заместят с Америка например, ще прокопат? Ха, та нали който им продаде суровини в момента ще е на 5торна цена умнико. Я се сети какво ще стане с хората в ЕС, с инфлацията, със заплатите, с живота на всички ни!
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Косово?
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Признаването на 2те републики беше единствения начин да се избегне световна война! Единствения. Путин не можеше да ги остави на обстрел, това са руско население. Ако не ги беше признал и ги защити, щеше да е равно на влизане в Украйна. Сега юридически той заявява, че за него това са независими републики, помолили го за защита и той им я дава. Той не напада, а защитава и то само в територия, приемащ я за независима. Перфектно юридически изпипано.
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин И ти ще стоиш на студено. Щото и АЕЦ ще изключи.
114
1
 
1
 
! Отговори
АСАН преди 2 години
До Асан Мараба брато! Къ си таа дзарън?
113
10
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Изключете ги от SWIFT, и то веднага! Иначе ще умрат ОЩЕ десетки хиляди невинни ХОРА!
112
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Фалирала к очина с 20 трилиона борчове щяла да налага санкции :)))
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен санкции, друго и не могат.
110
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
У Банкв и външна тоалетна и филии свинска мас :)))
109
9
 
2
 
! Отговори
На този принцип преди 2 години
"Външната тоалетна е убава....." саПриматите в кУмсОмолск на аМур без централна канализация и съсСептични ями.....идиотиКръгли.
108
8
 
3
 
! Отговори
матрьошката от преди 2 години
пасольството защо мълчи катоПуткаТъпа?
107
2
 
3
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 2 години
разбира и от санкции от външната тоалетна.
106
2
 
6
 
! Отговори
гошкУ идиотчето ми преди 2 години
"Без нужда от КАКВИТО И ДА Е БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ....." знаеш ли колко хиляди загубиха живота си "без нужда......" идиотКръгъл?
105
2
 
7
 
! Отговори
Джак Ричър преди 2 години
Путин е гений!!! Върна им го "с тяхните камъни (Косово/Югославия) по тяхната глава"! Без нужда от КАКВИТО И ДА Е БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ (Донецк и Луганск от 2014 на практика НЕ СА част от изкуственото образуваната "Украина")... На практика на международно ниво, за което,обаче, САЩ-доминираните са със "широко затворени очи". За съжаление и ние сме "в кюпа", и малкото ни читави "политици", (не ДЪРЖАВНИЦИ -нямаме такива) са просто пионки в регионалната шахматна партия ,