В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие

Агенти на ЦРУ и ФБР търсили контакт с тях
114
В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие
Снимка: БГНЕС

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие, а американските разузнавателни служби се опитват да установят контакт с тях, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Антонов каза по руската телевизия, че от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари са спрели личните срещи с американски представители.

"Това е като обсадена крепост. По същество нашето посолство действа във враждебна среда . . . Служители на посолството получават заплахи, включително заплахи с физическо насилие", заяви той.

"Агенти от американските служби за сигурност се навъртат около руското посолство, като раздават телефонни номера на
ЦРУ и ФБР, на които може да се звънне, за да се установи контакт", каза посланикът.

ЦРУ и ФБР отказаха коментар. Службата на директора на Националното разузнаване на САЩ и Държавният департамент засега не са отговорили на запитвания за коментар, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредната руска дезинформация. Пак ли тия никой не ги обича. Тия кой обичат
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 79:Не,американската пропаганда твърди,че българите не сме били славяни.Даже в уикипедията са сменили информацията за произхода на българите.Аз си знам,че си имаме и славянска кръв пък те каквото искат да си сменят и ако се самоубият с тая пропаганда няма да сгрешат.
65
7
 
5
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Малии копейките заработват.. опорките са ясни-няма украинци, а съветско-езични с промити мозъци от англосаксонците.. няма Украйна, а ссср, Америка се бие в украйна. В Русия е "человечески рай".. утре ще разписват така, че и българи няма а братство славянско...
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е в България да започнем да бием кликата от посолствата на САЩ и ЕС и да ги пратим в Македония да се правят на велики.
63
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 76:Искаш да кажеш на ботовете?Като пуснат тема за Радев пишат чужденци да го плюят.Вчера примерно не знаеха,че Радев има деца.Явно на агентите им е трън в очите,защото Радев защитава българите.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да им пишат в туитър
61
6
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Защо руското посолство в София, е с десетократно повече служители в сравнение с нашето в Москва? Какво вършат толкова народ там освен да вредят, разединяват и шпионират.
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено ще ги заплашват, англосаксоците с търпение, бавно но славно поеха контрола на руската територия Украйна, не толкова добре както върху Аляска но все пак имат контрол, а Русия им оспорва това право. Кои са тези, че да им взимат контрола върху тази земя, икономиката им е задушаване десетилетия, а те още са нагли и не се предават.
59
8
 
13
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Всеки ден във Варна се запознаваме с така нареченуте бежанци от Украйна. Странно защо говорят на чист руски език с нас. Айде то руски говорят и чеченцитр ако е въпроса. Но бежанците говорят на руски и помежду си и с дечицата си. Та разберете това е гражданска война, а те са най кървави и най продължителни. Запада не вижда кой е реалния му враг. Четете какво е станало в Нигерия. Убили са с камъни момиче християнка. Арестували извършителите и станали размирици.
58
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се закрият всички краварски посолства по света. Навсякъде са гнезда на оси. Пълна изолация на САЩ. Нямаме нужда от нея и хората там (ако може да се нарекат хора).
57
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина никой не мрази, дори турците, но нали се сещате, че тази орязаната ни територия (благодарение на англосаксонците), е апетитна хапка за всеки. Англосаксонците направиха така, че всички да ги възприемат за агресор, но този път Русия и Китай не са им е съюзници, разликата ще си проличи
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 Българина никой не мрази, дори турците, но нали се сещаш, че тази орязаната ни територия (благодарение на рашките), е апетитна хапка за всеки :)) Рашките направиха така, че всички да ги възприемат за агресор, но този път САЩ не им е съюзник, разликата ще си проличи скоро :))
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак почнахте с тея русофили...Едно време имаше такива и бяха за СССР.Само че в състава на СССР си беше Украйна.Как може да си русофил и в същото време да си против Украйна?Абсолютно антилогично е да си русофоб и в същото време да подслоняваш рускоговорящи бежанци!
54
12
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските *** с цел да постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската к очина.
53
11
 
10
 
! Отговори
Ямболия преди 1 година
Да се закрият всички руски Посолства в нашия Демократичен Свят. Навсякъде са гнезда на оси. Пълна изолация на Русия.Нямаме нужда от нея и хората там(ако може да се нарекат хора).
52
9
 
9
 
! Отговори
СМЕХ преди 1 година
АМИ, ЗАСЛУЖИХТЕ СИ ГО ТОВА ОТНОШЕНИЕ...... ХАХАХААА... НАЛИ ИСКАХТЕ ДА ГИ УБИВАТЕ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЯ. ВИЕ КВО ОЧАКВАТЕ..... С МЕД ЛИ ДА ВИ МАЖАТ.... ХАХАХААА.....???!!! ..
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато даден *** види, че му показваш топки, става по нисък от тревата, когато му покажеш, че ще коленичиш пред него, те възприема за крепостен селянин :)) Кой знае, сигурно освен заплахи са ги сварили в некой гей бар в Ню Йорк и са ги пребили наглите блатници :))
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е това,че отделно слагаш руснаците и русофилите.Истинските руснаци в Украйна.Не си ли чел история?В Кремъл са някакви мешани и моголоидни.Русофилите подкрепят славяните и православните,а те са точно в Украйна най-много.Да не говоримче самия Арестович,който съветва Зеленски е рускоговорящ.Т.е. каза да го... всички рускоговорящи.
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките посланичета - живи да ги оплачеш!
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крепостна-фашистка Русия ще си остане винаги в началото на 20ти век с потресаващата си корупция и изключително *** ръководители в управлението на държавата.