В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие

Агенти на ЦРУ и ФБР търсили контакт с тях
114
В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие
Снимка: БГНЕС

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие, а американските разузнавателни служби се опитват да установят контакт с тях, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Антонов каза по руската телевизия, че от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари са спрели личните срещи с американски представители.

"Това е като обсадена крепост. По същество нашето посолство действа във враждебна среда . . . Служители на посолството получават заплахи, включително заплахи с физическо насилие", заяви той.

"Агенти от американските служби за сигурност се навъртат около руското посолство, като раздават телефонни номера на
ЦРУ и ФБР, на които може да се звънне, за да се установи контакт", каза посланикът.

ЦРУ и ФБР отказаха коментар. Службата на директора на Националното разузнаване на САЩ и Държавният департамент засега не са отговорили на запитвания за коментар, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
Ама уточнете какво става след като звъннат на номерата ?? Евът ли ги много ?
46
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неможе да има Европа ,без САЩ. Клоун Къде е виждаш тая Европа сега ? Къде е Франция, Къде е Германия , Къде е Италия , Къде е Испания? Мишкуват...... Къде бяха по времето на ВСВ ? Къде бяха по времето на студената война ? Тука няма държава, която да води ! Толкова ли си ***, че 50г още не си го осъзнал. Ако САЩ си тръгне всички, ще потънем в поредния социализъм и агресия.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49Отдавна им го върнаха с Афганистан, те горките рашки цели 11 години не успяха да се наложат в дивата Афганистан, чак фалираха, щото една война иска пари а не празни приказки :))
44
23
 
14
 
! Отговори
Истината преди 1 година
САЩ е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в л*йната, в които иска да потопи целия свят и лошото е че сега в голяма степен успява
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Рашистите пълнят пaмперсите яко.
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно дори оня ден се заговори че дори подкупи са им предлагали на руски дипломати да стават агенти на САЩ но не са слуги като нашите до един отказали
41
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империята на злото е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде поставена на място като равна на другите държави. За тази цел американците да се изолират и подложат на демократизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и американците станат нормални хора, да бъдат допуснати до останалия свят.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ си го връщат за Виетнам :)) Да ви е сладко
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ си имат изградена система и служби, може да са напукали главата на някой пиян ***, който се смята за велик :)))
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43 "Немският канцлер когато го изберат отива да дава клетва за подчинение на САЩ, така наречения канцлер акт." Дай си източника на информацията. :)
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега имаме капиталистическа България и капиталистическа Русия. Въпреки, че Русия е капиталистическа, САЩ се държат по предишния си агресивен начин към Русия. Излиза, че противопоставянето не е заради идеологиите, а за кой да владее света и борба за независимост.
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега не съм видял децата на един русофил да отидат да бачкат в Армения, Грузия, Казахстан или Чечения? Защо бе другарии? Нали там е благодат вечна:))) Или защото просто чакате тука постове и десетилетия пак да лапатее. Ама само в мечтите ви .
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немският канцлер когато го изберат отива да дава клетва за подчинение на САЩ, така наречения канцлер акт.
34
4
 
5
 
! Отговори
Star преди 1 година
Като не им харесва в САЩ,да заминат за някъде другаде където ще ги посрещнат като ,,освободители''.Например някъде в Ист. Европа,ако ли не,може и в Япония.
33
9
 
6
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Че какво друго да очакват след като бащицата им започна война в Украйна. Иначе новината е под въпрос след като идва от руска държавна медия - ТАСС, там новините обикновено са създадени да въздействат на зомбирани пияни мужици и изкукали русофили, как виждате ли външния враг ни мъчи а в това време вътрешния враг строи палати и яхти.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19. Ох, майко, каква историческа неграмотност! Не си ли чел малко история поне? Кой е "изпращал" някого в Америка? Първите заселници са бягали от религиозни преследвания в Европа или са търсили възможност да забогатеят; сами са драпали да стигнат до Обетованата земя. Да не бъркаш континента?
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изложеното е типичен пример за демокрация, западни ценности, свобода на словото и права на човека по хегемонски.
30
8
 
9
 
! Отговори
Руски резидент преди 1 година
Какви русофили имаше навремето! Умни, начетени, интелигентни. И разговор да проведеш с тях, и да поспориш и бутилка водка да изпиеш. А сега какво? ***, която освен пcyвни и обиди нищо друго не знае. И все в ръцете ти гледа-какво и колко ще им дадеш. И не искат рубли мepзавците, а от презрените американски долари или евро. С такива русофили русофоби не ни трябват!
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми ние видяхме с очите си когато русия беше най силна до някъде в източна Европа. 50г режим , Белене, никъде не може да ходиш, бедност, илюзия, компоти , технологично изоставане и тн. Тази идеология комунизъм/болшевизъм се провали и сега някакви утайкиии от това време по цял ден реват тук за това време. Явно по него време НЕ са били равни на обществото:)))
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ заплашвали..., че то САЩ друго и не правят след Втората световна война като след заплахите започват и военна агресия. 80% от войните по света след ВСВ са започнати от САЩ.