В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие

Агенти на ЦРУ и ФБР търсили контакт с тях
114
В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие
Снимка: БГНЕС

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие, а американските разузнавателни служби се опитват да установят контакт с тях, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Антонов каза по руската телевизия, че от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари са спрели личните срещи с американски представители.

"Това е като обсадена крепост. По същество нашето посолство действа във враждебна среда . . . Служители на посолството получават заплахи, включително заплахи с физическо насилие", заяви той.

"Агенти от американските служби за сигурност се навъртат около руското посолство, като раздават телефонни номера на
ЦРУ и ФБР, на които може да се звънне, за да се установи контакт", каза посланикът.

ЦРУ и ФБР отказаха коментар. Службата на директора на Националното разузнаване на САЩ и Държавният департамент засега не са отговорили на запитвания за коментар, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
8
 
! Отговори
redordead преди 1 година
"Свободни да държавите, които САЩ не са подчинили. Толкова ли е сложно?"Северна Корея? Беларус? Чечня...ама защо не отидеш там да работиш, ами всички ламтите за битие изпълнено със западни блага?
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24. В изказването ти най- вярното е глаголното време: са казвали. Някога. Отдавна. Сега сме известни съд сляпата си сервилност, най-вече към псевдоосвободителката "матушка".
25
4
 
5
 
! Отговори
redordead преди 1 година
Истината, замисли се за следното, поговорка в България - Преклонена глава сабя не я сече...Поговорка в Англия - Високо вдигната глава, сабя не я достига...Колкото и да се напъваш ние не сме специален народ - а такъв като всеки друг - с добрите и с лошите си страни, а потенциалът ни в това да сме нация и да работим заедно е виден от всички.
24
6
 
12
 
! Отговори
Александър Симов БСП преди 1 година
Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободни да държавите, които САЩ не са подчинили. Толкова ли е сложно?
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя пък русия е сформирана от лордове ядащи хайвер:))) хахахха монголоиднии чубаниии
21
7
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
За разлика от Мутрофанова , която в България я носят на ръце !
20
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Персонала на американското посолство в България трябва да се редуцира да този на българското във Вашингтон! В момента американските дипломати са 50 пъти повече! С какво се занимават, с благотворителност ли?
19
4
 
4
 
! Отговори
redordead преди 1 година
до Истината, като започнеш едно изречение с "Истината" - неправи тезата ти истинна.Я ми кажи тези държави, които са свободни кои са - за да видим колко от Западна Европа и САЩ се опитват да емигрират в тези оазиси на свободата и обратното...
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17. "Народ, формиран от престъпници"? Трогателни сте в невежеството си това руските троляци. Малко да споделиш каквото си мислиш, че знаеш за формирането на американската нация? Пък после да отидеш да прочетеш малко история?
17
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината за българите е, че за нас другите народи да казвали - горд като българин и това си е самата истина. Друг е въпроса, че всяко стадо си има мъpша.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой наред. И тук трябва така да почнем от оная *** наглата
15
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината е, че наглосаксонците винаги са се опитвали да владеят целия свят и сега беснеят, че има и свободни държави по света.
14
7
 
7
 
! Отговори
redordead преди 1 година
"Американците са силно обременени и нямат манталитета на свободни хора, какъвто имаме ние българите." - по-голяма глупост рядко съм виждал - приположение, че последните 2 месеца най-популярната българска мъдрост е - преклонена глава сабя не я сече, не знам за какъв манталитет на свободни хора говориш за България, където от 13 века сме 2 под византийски, 5 под османско и половин под съветско. Българите може да са всичко друго, но не и с манталитет на свободни хора.
13
9
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината е, че сме станали колония на САЩ и послушно разпространяваме лъжите, които САЩ ни наредят да разпространяваме.
12
6
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тия избиха цял континент с индианци та за какво говорим изобщо все пак утайката на европа е била испращана в новият святПрестъпници , проституткиНормално
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8. Всъщност добре си описал мужишката маса, марионетки с промити мозъчета, обожествяващи циничните си и алчни вождове. Но какво друго може да се очаква? Руснакът никога в историята си не е бил свободен, как да има манталитет на свободен човек?
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ освен насилие друго не умеят. Какво друго да очакваме от народ формиран от престъпници преди години
9
4
 
7
 
! Отговори
redordead преди 1 година
ба си елементарната опорка - стояли агенти пред посолството и раздавали визитни картички - горе долу като представите на бързи кредити в технополис...Аз съм сигурен, 100%, че и едните и другите пробват контакти, ама явно на създателите на съветските опорки не им дреме, защото знаят, че аудиторията им кълве на всичко...
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците са силно обременени и нямат манталитета на свободни хора, какъвто имаме ние българите. Затова краварите избиват комплексите си като насилват държавите да клекнат пред тях, като България и Украйна.