Пелоси със забрана за причастие заради позицията си за абортите

При изразяването му публично се позовавала на католическата си вяра
21 май 2022 09:19, Елка Василева
25
Пелоси със забрана за причастие заради позицията си за абортите
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси няма да може повече да се причестява, защото подкрепя правото на аборт и при това при изразяването на тези си възгледи публично се позовава на католическата си вяра, заяви в писмо архиепископът на Сан Франциско Салваторе Кордилеоне, цитирано от Ройтерс.

В отворено писмо на архиепископа, адресирано до Пелоси, и още едно, адресирано към вярващите, се отбелязва, че "през годините становището на Пелоси за абортите е ставало все по-крайно, особено през последните няколко месеца".

Още по темата
Засега няма коментар от канцеларията ѝ.

Решението на архиепископа идва след изтекла по-рано този месец информация за проектостановище на Върховния съд на САЩ, според което решението по делото "Роу срещу Уейд" от 1973 г., узаконило абортите в Щатите, ще бъде отменено.

Кордилеоне заяви, че Пелоси не е откликнала на исканията му да се срещнат в месеците, откакто тя е обещала да направи така, че защитата на абортите да залегне във федералното законодателство на САЩ, след като законодателите в някои консервативни щати въведоха на щатско равнище почти пълна забрана на абортите.

Архиепископът каза, че през април е изпратил лично писмо до Пелоси, в което я е предупредил, че ще ѝ забрани да взима причастие, докато публично не се откаже от подкрепата си за правото на аборт и не спре да се позовава публично в тези си възгледи на католическата си вяра.

В писмото си до вярващите Кордилеоне пише, че "действията му са чисто пастирски, а не политически".

"Председателят Пелоси остава наша сестра в Христа", посочва той. "Нейното застъпничество за грижата за бедните и уязвимите буди възхищение у мен."
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
До Аз преди 1 година
Ами точно, тя нали се прави на голяма моралистка, абортът е убийство ! Или са длъжни всички да се водят по нейния фалшив морал ?!
14
4
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Като гледам коментарите никой не е прочел статията, а просто така да драсне ,да се покаже, че се е събудил и да плюе, плюе.. жената подкрепя правото на аборт
13
1
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
От пет години се раждат повече чернокожи и латиноси, отколкото бели, там ги стиска чепикът...щото май се оказа трудно да спреш развъждането на всекакви color people, а пък видяха при нас до какво води това, а са достатъчно умни и си правят изводите от грешките на другите
12
1
 
10
 
! Отговори
. преди 1 година
Тя тази така или иначе се причастява с дявола а не с Христа!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли някакво значение дали щял да и разреши причастие или не ! То причастието е за истинските вярващи , а когато си омазан до ушите и целият ти живот е само грехове какво ще помогне едно причастие ! Тази и такива като нея се нуждаят от прераждане и още по два живота за ичкупление на греховете си , а не причастие !
10
1
 
10
 
! Отговори
отец Кирил преди 1 година
Марш в АДА бе демоне, че плашиш децата!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията на архиепископа били "чисто пастирски, а не политически". Нали за това говорим, за овце ни имат.
8
1
 
6
 
! Отговори
Пейлоси преди 1 година
Какво причастие, да се готви да я опяват бабушкерата дърта,
7
1
 
9
 
! Отговори
ДемонКратите преди 1 година
ще горят в Ада при Шефа си - Луцифер!
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сектанти били..А вие сте богомили превърнати във войнстващи атеисти.Това по-добре ли е?Америка ще векува,а вие няма да сте тук след 50 години.
5
4
 
4
 
! Отговори
Един BG от USA преди 1 година
Америка като цяло, с изключение на няколко по големи града повечето от които по крайбрежието, е изключително консервативна и задръстена страна. В 2022 година вижте само за какви неща спорят хората. Срамота!
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са тотал щета в тая Америка. Нали уж бяха много модерни! Интернет, нови технологии и прочие, а в огромната част от щатите им е забранен аборта! Разни амиши не докосват телефон, че от него излиза дявола. Всевъзможни кукувци. САЩ е държавата на сектантите. За съжаление и у нас пуснаха не една и две секти, дето вилнеят там. Идете по малките селца да видите какви клубове имат разни американски сектанти. Опичайте си ума хора!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3: Доколкото знам е от италиански произход.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще й забраняват, тя тази се причастява с кръв от деца.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, тя католическата църква е като от Ухан, родният град на Ковида, според "призмата на науката". Затова "Слава Ухани", иначе нямаше да знаем с какви проповедници сме се обградили. Покрай Ковида лъснаха всички "почитатели" на догмите, медицината и новите технологии.