Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си

Ако Тръмп беше на власт, щеше да извади САЩ от НАТО, твърди тя
3 юни 2022 13:26, Нели Христова
104
Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин има "почти месианска вяра в себе си" и не обича критиците, особено ако са жени, каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Тя припомни, че е постигнала "някои положителни развития“, работейки в тясно сътрудничество с Путин между 2009 и 2013 г., когато той беше министър-председател на Русия, но отношенията им се влошават, когато тя разкритикува "откровено фалшивите" избори, които го върнаха на президентския пост през 2012 г.

Говорейки пред публика на фестивала Hay, Клинтън заяви, че твърденията й, че руснаците "заслужават гласовете им да бъдат чути и гласовете им да бъдат преброени" и "избори, които отговарят на международните стандарти", са предизвикали протести в Русия, а десетки хиляди руснаци са излезли по улицата. Нещо, за което Путин хвърля вината върху нея.

Бившата кандидатка за президент на Демократическата партия, която загуби от Доналд Тръмп през 2016 г., каза: "Путин не обича критиците, особено жените критици. Путин стана много враждебен към мен с малки изключения. Както знаем, въпреки усилията да се каже обратното, той работи много усилено, за да накара Тръмп да бъде избран чрез всякакви средства."

Клинтън твърди, че е била свидетел на "неговата почти месианска вяра в себе си и това, което той е предопределен да бъде", както и на неговата "цел за възстановяване на имперска Русия", докато работи с него. Това я накарало да отправи няколко предупреждения, че той ще се превърне в "заплаха за Европа и останалия свят", въпреки че се е надявала, че приятелските отношения със САЩ ще го накарат да "отложи агресивните си амбиции и да изглежда по-кооперативен".

"Когато той нахлу в Украйна, за съжаление, не бях изненадана. Бях много приятно изненадан колко ефективно се защитиха правителството на Володимир Зеленски и Украйна", допълни Клинтън.

Тя също така смята за положително, че НАТО се обедини, за да снабди украинците с оръжие, което потвърди за нея "необходимостта да запази институциите, които имаме, и да се опитаме да ги направим по-ефективни за бъдещето". Тя отбеляза, че ако Тръмп беше върнат на власт през 2020 г., той вероятно щеше да извади САЩ от НАТО.

Клинтън призова за създаването на трибунал, подобен на този, който се проведе след Балканските войни и геноцида в Руанда, който да държи отделните руснаци отговорни за техните военни престъпления, въпреки че призна, че "винаги е трудно да се преследва държавен глава", освен ако не бъде свален от власт.

Нейният интервюиращ Хелена Кенеди, която е сред група адвокати по правата на човека, които работят за намиране на начини да накарат Русия да бъде отговорна за престъпленията, извършени в Украйна, попита дали подобен трибунал би могъл да отвори Обединеното кралство и САЩ за проверка на техните действия във войната в Ирак.

Клинтън отговори: "Може, но мисля, че е по-малко вероятно, отколкото хората си представят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленд анд лийз
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е политическо парвеню. Малък е както на ръст така и в ума си. Е вижте едната му щерка, едновременно балетистка, боркиня и доктор на науките, но без нито капка талант. Същинска щерка на мутра и тя е мутробарокова, продукт на управлението на Путюю.
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ПОВТОРИМ - САЩ ПРЕДЛОЖИХА НА ЗЕЛЕНСКИ УБЕ ЖИ ЩЕ, НО ТОЙ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗА. САЩ БЯХА ОТПИСАЛИ УКРАЙНА, НО украинският народ начело със Зеленски каза друго. ОПОРКАТА НА ПУТИН, ЧЕ САЩ УВЕЛИЧАВАЛИ КОНФЛИКТА Е ЛЪЖА.
39
6
 
6
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Всеки оставен във властта по-дълго време започва да се смята за полубог. На практика цялата човешка история е изтъкана от този чисто човешки нагон. След 30 години, ако все още е на власт, ще заповяда строеж на пирамида - най-голямата в света. Това прави властта с човека. Малцина знаят, а много изобщо и не знаят, как мислеше и говореше Путин в началото. Смяташе да направи едно цяло от ЕС и Русия. Беше то, преди да получи божествената тиха лудост.
38
6
 
2
 
! Отговори
по темата преди 1 година
Путин е болен от рак.
37
2
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
С крепят жива килъри,едно от лицата на злото
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това идващо от Хилъри вероятно е някакъв вид похвала и възхищение.
35
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
BABI6KERATA SEMIT CIONIST - O6TE SE PRAVI NA SU6TESTVITELNO , A SI E NARICATELNO !!!!!!!!!!!!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да няма вяра в себе си?
33
3
 
3
 
! Отговори
Ю Ес Ей преди 1 година
Докато напикаващи се бабички и старци управляват света така ще е.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само мути Меркел умееше да строява Путин" ............................................................ Всички помним как лидерите на 20-30 държави се строяваха за обща снимка в края на някой международен форум, Путин както винаги закъсняваше, а мути Меркел първа започваше обезпокоено да върти глава, да го търси и тревожно да пита съседите си къде е Хер Путин, виждал ли го е някой.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27Защото е краварска *** затова се е накичила като коледна елха.
30
3
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
И това го казва жената създала ИД и касапниците в Либия и Сирия?!
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топлата вода е комунистическа лъжа. Само путинистите ходите да се перете и къпете. Истинските демократи и хипита не използват топла вода и така се борят за световен мир.
28
1
 
2
 
! Отговори
Poo-tin преди 1 година
Много е messy, да.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двамата са ми крайно неприятни
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това демократите в САЩ са същински сатани. Тръмпа та Тръмп. Путин, та Путин....А дъртата вещица Хилари и стария дементен педо фил Байдън са същински белоснежни ангели и миротворци. Да, ангели са. Ангелите на Ада. Колко невинни човешки живота лежат, ъъъ не знам къде им лежат, щото те нямат съвест. Но Оня горе ги гледа и си записва.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "И за кво се е накичила с толкова много гривни и пръстени" - само на лявата ръка. сигурно да я тренира ги носи за допълнителна тежест
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си е отдал целия живот на Русия. На запад ги сменят на всеки няколко години като памперси, като се позацапат и хайде нов. Бидон беше приветстван като спасителя на ФАЩ, а днес няма и 40% одобрение, тоя ако трябва 20 години да управлява сигурно ще е 2% рейтинг накрая.
23
0
 
2
 
! Отговори
Сирия/Ирак/Украйна преди 1 година
Абе бития си е бит, а..... това второто не винаги е повод за радост