Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си

Ако Тръмп беше на власт, щеше да извади САЩ от НАТО, твърди тя
3 юни 2022 13:26, Нели Христова
104
Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин има "почти месианска вяра в себе си" и не обича критиците, особено ако са жени, каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Тя припомни, че е постигнала "някои положителни развития“, работейки в тясно сътрудничество с Путин между 2009 и 2013 г., когато той беше министър-председател на Русия, но отношенията им се влошават, когато тя разкритикува "откровено фалшивите" избори, които го върнаха на президентския пост през 2012 г.

Говорейки пред публика на фестивала Hay, Клинтън заяви, че твърденията й, че руснаците "заслужават гласовете им да бъдат чути и гласовете им да бъдат преброени" и "избори, които отговарят на международните стандарти", са предизвикали протести в Русия, а десетки хиляди руснаци са излезли по улицата. Нещо, за което Путин хвърля вината върху нея.

Бившата кандидатка за президент на Демократическата партия, която загуби от Доналд Тръмп през 2016 г., каза: "Путин не обича критиците, особено жените критици. Путин стана много враждебен към мен с малки изключения. Както знаем, въпреки усилията да се каже обратното, той работи много усилено, за да накара Тръмп да бъде избран чрез всякакви средства."

Клинтън твърди, че е била свидетел на "неговата почти месианска вяра в себе си и това, което той е предопределен да бъде", както и на неговата "цел за възстановяване на имперска Русия", докато работи с него. Това я накарало да отправи няколко предупреждения, че той ще се превърне в "заплаха за Европа и останалия свят", въпреки че се е надявала, че приятелските отношения със САЩ ще го накарат да "отложи агресивните си амбиции и да изглежда по-кооперативен".

"Когато той нахлу в Украйна, за съжаление, не бях изненадана. Бях много приятно изненадан колко ефективно се защитиха правителството на Володимир Зеленски и Украйна", допълни Клинтън.

Тя също така смята за положително, че НАТО се обедини, за да снабди украинците с оръжие, което потвърди за нея "необходимостта да запази институциите, които имаме, и да се опитаме да ги направим по-ефективни за бъдещето". Тя отбеляза, че ако Тръмп беше върнат на власт през 2020 г., той вероятно щеше да извади САЩ от НАТО.

Клинтън призова за създаването на трибунал, подобен на този, който се проведе след Балканските войни и геноцида в Руанда, който да държи отделните руснаци отговорни за техните военни престъпления, въпреки че призна, че "винаги е трудно да се преследва държавен глава", освен ако не бъде свален от власт.

Нейният интервюиращ Хелена Кенеди, която е сред група адвокати по правата на човека, които работят за намиране на начини да накарат Русия да бъде отговорна за престъпленията, извършени в Украйна, попита дали подобен трибунал би могъл да отвори Обединеното кралство и САЩ за проверка на техните действия във войната в Ирак.

Клинтън отговори: "Може, но мисля, че е по-малко вероятно, отколкото хората си представят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще съди наркомана за жертвите в донбас луганск и донецк. Които са влизали в ютуб са видяли убитите млади жени и децата им. За тях никой нищо не пише Защо. Защото нее удобна истината ли. От 2014 г. се извършва геноцид над жителите от донбас донецк и донбас защото не искат да са част от нацистите в Киев начело с наркомана евреин. Идват ми едни нецензурни думи но ще ги подмина че не са за пред хора.
61
5
 
10
 
! Отговори
неразбрал преди 1 година
А не каза ли кога ще ни върнат парите за хартиените самолети.реликви ,модел 1974г.?Нещо за златото което ни крадат всеки ден?За огромните печалби които трупат на наш гръб от Мариците?За това че 32 години ни обещават падане на визите?Макар че скоро Краварника може да бъде потопен от руските ракети , и въпроса с визите ще отпадне автоматично.
60
7
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Естествено че Путин има силна вяра в себе си.Точно за това над 85% от руснаците и над 60% от американците го харесват.Бай Дън ,Борис Джендерсън ,Маркарон и Урсул де Лай.н.ян взети заедно не могат да се мерят със секретарката на Лавров.Този път Хилари е права.
59
1
 
1
 
! Отговори
До ФаТки.Блеее преди 1 година
Точно пр0пагандата на Денизларъ Джабазоглу не ни я рекламирай, дженди!
58
1
 
2
 
! Отговори
На кой му пука преди 1 година
за Дилъри КлинтРън?
57
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 година
При Елцин Русия взе кредит от МВФ и това даваше заплатите ! Бяха спряни и срудени хиляди заводи и фабрики !Един от тях е ЗИЛ а по малко значение но даващ огромна печалба цигарена фабрика (една от най-големите в ЕВРОПА )При Путин 580 млд долара в запас !!!!!!!! и при това няма вече алигарси но имат незаконно големи пари и власт
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата е коя партия коя държава да владее, ако Путин е продължител на Елцин, то означава, че демократите и Русия са в един отбор.
55
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. РУСИЯ ВИ СПРЯ ГАЗА.2. РУСИЯ ВИ НАПРАВИ БЕННЗИНА 3.50ЛВ.ОБИЧАТЕ ЛИ РУСИЯ???
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИ КАТО ТОЛКОВА МНОГО ЗНАЕ И ПРОРОКУВА ЩО НЕ ГО СПРЯ ММА, НАЛИ ВАШАТА МУМИЯ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, ПОРЕДИ ТРЪМП 2 МАНДАТА ПАК ВАШИЯТ *** БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ - ПРОСПАХТЕ ДЖУДЖЕТО И СЕГА ВИ СЕ СМЕЕ НА ГЛУПОСТТА!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТе доста руски политици са американски марионетки, борбата е за коя партия да владее коя държава или кой щат коя държава да владее.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на журналистката, не минаха лъжите пред нея. Дообре че попита за съд над САЩ и Британия. Отговорът на Клинтън също е чудо и приказ. Не че не знаем, че САЩ докато са с тоя военен бюджет няма да бъдат съдени.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Тръмп беше на власт, щеше да извади САЩ от НАТО, твърди тя, но едва ли щеше да се случи.
50
4
 
1
 
! Отговори
Слънчарски преди 1 година
До Анонимен 35Нарича се етикет. Нещо, непонятно в нашата страна и в тези на Изток от нас. Дори и мижав маке президент да беше, пак щеше Меркел да пита къде е, след като е обща снимка. А и Путин нарочно ги върти тези номерца, за да им писне от чакане и да се снимат без него и после да каже: "Ето, вижте ги западняците, не уважават Русия!".
49
13
 
7
 
! Отговори
ФАКТИ БГ: преди 1 година
1. РУСИЯ ВИ СПРЯ ГАЗА.2. РУСИЯ ВИ НАПРАВИ БЕННЗИНА 3.50ЛВ.оБУИЧАТЕ ЛИ РУСИЯ? АКО ДА - ЗНАЧИ СТЕ МАЗОХИСТИ!
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А СТИГА С ИЗТРЕЩЯЛОТО ДЖУДЖЖЕ!
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,месиянска вяра у себе си ,, :))) Глупости . Просто може да смята . Трябва да се смята ;)
46
2
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А други вярват в месианството на пурата кубинска!
45
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин действително се мисли, за богоизбран. Разполага с чуждите животи като с чувал боб. Има идеята, че е с някаква божия мисия, но всъщност е с луциферска- да избива колкото се може повече хора.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1917 година до сега всички шефове в Кремъл са с нисък ръст -от Ленин , през Сталин , Хрушчов , Брежнев , също и Путин Всички изглежада имат от това комплекс и се стремят с арогантност да го поттиснат Такова нещо в Америка няма - спомнете си Рейгън , Буш , Клинтън и др .
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли всички обвинения за нарушаване правата на човека относно Хилъри Клинтън идват от рушняшкото блато!?