Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия

Информацията била събрана от американското разузнаване
109
Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски "не искаше да чуе" събраната от американското разузнаване информация, че Русия се готви да нахлуе, каза президентът на САЩ Джо Байдън пред дарители на проява на демократите за набиране на средства, предаде Асошиейтед прес.

"Подобно нещо не се е случвало от Втората световна война насам. Знам, че много хора си помислиха, че вероятно преувеличавам, но аз знаех, че разполагаме с данни, потвърждаващи, че той /руския президент Владимир Путин/ смята да нахлуе през границата".

"Нямаше никакво съмнение в това, но Зеленски, както и много други хора, не искаше да го чуе. Разбирам защо не искаха да го чуят, но той /Путин/ влезе", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

САЩ започнаха да предупреждават, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, много преди президентът Путин да обяви началото на своята "специална операция" срещу страната на 24 февруари. Предупрежденията предизвикаха недоверие и дори завоалирани критики от страна на Зеленски и някои от европейските съюзници на Вашингтон, които тогава смятаха, че САЩ създават прекалена паника, припомня АФП./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: САЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Google преди 1 година
До Офффф Повече от колкото мозъка ти може да асимилира!
85
1
 
2
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Не спрете да пишете тъпотии бе. Кажете ми 1 нещо което е направил сащ за България ? Едно бе !
84
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Той си мислеше , че с Русия може за се държи както си иска и тя все ше го търпи ! Да ама Не !
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦК НА КП НА СЪЮЗЪТ НА СЪВЕТСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ ИЗРАЗЯВАТ ОСТЪР ПРОТЕСТ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА ЗАПОЧНАТА ОТ МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ИМПЕРИАЛИСТИ НА РУСИЯ СРЕЩУ СУВЕРЕННА УКРАЙНА. УЖАС, СЪБУДИХ СЕ, БЕШЕ 9,46ч НА 12.06.2022 АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ БЕ УМРЯЛА.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според американските другари такова неще не се било случвало от Втората световна война значи това което се случи в Ирак Либия Сърбия и др не е било война и нее нахлуване
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е полезна за целия свят. Продаваме оръжие и налагаме санкции на Русия. Русия ще обеднее и ще стане Северна Корея и Иран. Революция в Русия ще унищожи отново руския империализъм и руския капитализъм.
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политици трябваше да лъжат Путин. Да се правят, че преговарят, че няма да влизат в НАТО; че ще дадат специален статут на Крим и проруските сепаратисти. И да водят тайни преговори с ЕС и НАТО.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Причината за войната - буйна фантазия, пиши сериални криминалета за вестниците!
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по Американски - Разбра ли сега Зеленски , че ТИ ще излезеш ВИНОВЕН че не си победил Руснаците , както са очаквали твоите началници и затова ще те оставят да се оправяш както можеш ! Трябваше да знаеш че така ще стане зарагой мой !
77
2
 
5
 
! Отговори
Anonimna преди 1 година
Ако това е казал Байдън, значи е много манипулативно. Всеки, който вади нож или има лоши помисли към друг, или държаеа мунсе връща тъпкано! Тдб
76
9
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Руска е почти цяла украйна! четете за киевска рус и т.н.в уикипедия дори! Украйна е една нелепа грешка на ленин(вярваме неумишлена...)и на хрушчов(жена му е украинка, та от там)! Това е все едно да решиш провадия от шуменска да мине във варненска околия... никой не е очаквал навремето ссср да падне. Сега трябва Русия да си влезе в границите! Друг е въпросът защо трябваше да се случи по най-елементарния, братоубийствен и кървав начин? Един народ са! Врагът не е на изток,а на запад и се казва:USD
75
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
И защо когато някоя държава е решила да напада друга трябва да предупреждава? Военните тактики са други
74
4
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До тези *** лилиПутински, които ми слагат минуси. Какво ви струва да вапишеге в Ютуб "Юрий Швец" и да се убедите в моите думи? Истината не ке променя от вашите минуси! Проверете и ме опровергайте, ако можете, жалки ***!
73
1
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До ПешоТака е Пешо! Даже са дали на Зеленски картите и плановете за нападението според Юрий Швец, бивш агент на КГБ в САЩ и съкурсник на Путин, след 1991г. работещ за американсдките служби. Човек с много връзки в САШ и в Русия.
72
2
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
Преди десетина дена анализаторът Юрий Швец, който има много връзки с Държавния департамент, както и с бившите си колеги от КГБ разказа в канала си в Ютуб за тези събития, започвайки от септември 2021г- През ноември САЩ вече са имали неопровержими доказателства за готвената война, включително карти и планове. В Началото на декември шифът на ЦРУ посещава Москва и предупреждава Путин да не напада, а после отива в Киев и дава тези доказателства. Сега моето доверие към Юрий Швец се увеличи .
71
6
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
До До 83 Как си бе, обратното на "горен", путинист. Много ли те се иска да бъдеш "вятъра" на джуджето. Очевидно ти дори и да мислиш не можеш!
70
4
 
1
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Ограничи се с четене засега.
69
5
 
7
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 1 година
До Анонимен - "ТО СИ Е ЕДНА МАЛКА ПОЛУ СВЕТОВНА..." Коментаторе, научи се да пишеш правилно и тогава се опитвай да изказваш плоските си мнения. Аман от русофицирани непознаващи света отвъд панелното си блокче. Лилипутин е гн..Но м, който трябва да бъде спрян на всяка цена!
68
4
 
8
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Зеленски е виновен!
67
9
 
13
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Мани ако Украйна загуби, каква реклама ще е това за Нато и целия свободен демократичен свят? Само PR ги интересува, затова не им доват да загубят по медиите. Когато окончателно загубят, ще пишат по Руските медии, че Украйна е освободена, а по западните и нашите, че Украйна се е евакуирала в Русия!