Стрелецът от Чикаго не бил разговорлив, живеел в скъпо предградие

Разказ на българина Владимир Трънколов, съсед на семейството
7 юли 2022 23:15, Анисия Иванова
28

Българин, съсед на семейството на стрелеца от Чикаго, разказа подробности за тях. А според разследващите 21-годишният Робърт Кримо е планирал второ нападение.

Установено е, че той е шофирал с около 240 км, за да стигне Мадисън, щата Уисконсин, където според разследващите е планирал да стреля отново по събралите се за парада за Деня на независимостта. Мъжът е с повдигнати 7 обвинения за умишлено убийство.

Парадът бил на съседната улица. Българинът Владимир Трънколов показва района в Хайленд парк, в който преди два дни 21-годишният Робърт Кримо започна стрелба, целейки се в събралите се за парада за националния празник на Съединените щати.

"Има полиция, заградено е все още, не пускат никого", каза Трънколов.

Още по темата

Той е бил съсед на семейството на мъжа девет години в тихото и скъпо предградие.

"Виждал съм го като паркира, не е от разговорливите, не съм говорил лично с него", обяснява българинът.

Той твърди, че е пазарувал от магазина, собственост на бащата на Робърт Кримо.

"Продават кафе, сандвичи. Често съм спирал при него. И като комшия съм го виждал, и през магазинчето съм минавал. Най-вероятно изкарваха добри пари, след това той го затвори, каза, че са му вдигнали наема рязко и при три пъти по-висок наем няма смисъл", допълва Трънколов.

Семейство Кримо имали общо три деца. От дълго време обаче родителите не живеели вече заедно. Владимир Трънколов споделя, че само за последния уикенд има 10 убити при стрелби. От 22 години той живее в Чикаго и не вярва, че проблемът с оръжията ще бъде решен.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
"Владимир Трънколов споделя, че само за последния уикенд има 10 убити при стрелби."Няма такъв народ.. хахах... избиват се като пилци. На тия не им трябва война, те сами си я правят на собствената си територия. Иначе нема лошо пращайте си децата да учат там щото реализацията е гарантирана. Само дето преживяемостта не е гарантирана. Сто пъти по-добре в немски, австрийски колеж, ако щеш в италиански лицей, но не и при тия войнолюбиви изпушеляци. Мир на праха на загиналите.
25
1
 
1
 
! Отговори
whistleblower преди 1 година
Трябва фбр да хвърля едно око и на сина на Нинова много съмнителен ми изглежда...
24
0
 
0
 
! Отговори
Миладинова преди 1 година
Щом са вдигнали с 3 пъти наема на баща му, то тогава момчето е имало пълни основания да стреля.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-вероятно изкарваха добри пари" - имигрантски манталитет, да гледаш в паницата на другия.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на това му викат "американска мечта" Човек, който само като го погледнеш и разбираш, че е откачен, може спокойно да отиде в магазина и да си купи пистолети, пушки... каквото си иска оръжие. И после твърдят, че нямало проблем с оръжията
21
0
 
1
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Робите на алах си приличат по целия свят!
20
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 1 година
"От 22 години той живее в Чикаго и не вярва, че проблемът с оръжията ще бъде решен." либераската пропаганда в действие под маската на "новина" . От кога има проблем с оръжието? В Америка винаги всички са били въоръжени до зъби, от самото и основаване, това е заложено във философията на самата държава. Масови стрелби обаче има от съвсем скоро - средата на 60те. Да наричаш това "проблем с оръжията" в все едно да наричаш раково заболяване "проблем с косопада"
19
4
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Вдигнали му рязко наема на кварталното магазинче, той го затворил и като видял, че трябва да се регистрира като безработен, хванал автомата. Не го оправдавам, че е отнел човешки животи, можеше да живее, както живеят всички останали бедни американски и други граждани, но икономическата рецесия определено влияе на психичното здраве на нацията.
18
6
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
На 21 бил у казармата ходил ли е :)))
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайленд, майленд, никой не му дреме за тази клoaкa.
16
1
 
5
 
! Отговори
Серго преди 1 година
То и аз не съм разговорлив,ама живея във бедно предградие.Съдба.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Установено е, че той е шофирал с около 240 км, . . . Какво е това 240 км разстояние или скородт? Вие там в редакцията, какъв завършен клас имате, защото по израза не бихте минали и през най-проста матура? Друго освен, че въпроса се отнася за САЩ, ако този е карал с 240 км/ч, то още на десетия километър полицията би го спряла, защото имат камери и по магистралите и следят яко - от опит го знам!
14
11
 
17
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
Проблемът ви отново се казва КАПИТАЛИЗЪМ ! Безграничната алчност да стигнеш до там, че да продаваш оръжие на всеки който има пари да си го купи. Важни са единствено печалбите, за животите на никой не му пука. По същия начин давате и оръжие на украинските фашисти. Преди време спонсорирахте и поддържахте Хитлер от алчност отново
13
1
 
12
 
! Отговори
Джоруел преди 1 година
Американския Семерджиев , но за разлика от този, нашия ще е на свобода догодина!
12
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Adblock plus в google и няма реклами!
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си беше социализма. Народа се стряскаше на сън от милицията, камо ли да се опитва да бяга. Имаше лагери на смъртта и казарма. Все дисциплиниращи нацията неща. Сега всички се разхайтиха и почнаха да газят наред, нафиркани и дрогирани.
10
1
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
И в България е супер ако имаш такива красти! Може да газиш хора с джип с лампи, полицията те пази!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че не е в на Ирак и Либия режимите, че да го убият с камъни. САЩ е супер - начешаш си крастата, а после те хранят цял живот на издръжката на данъкоплатеца. В 21ви век да си затворник е като да си политик.
8
1
 
12
 
! Отговори
Знам го тоя! преди 1 година
Извънбрачния брат на Семерджиев от забежка в Америка!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я не го винете. Изживява си американската мечта момчето.