Стрелецът от Чикаго имал план и за второ нападение

Робърт Кримо е със 7 повдигнати обвинения
7 юли 2022 09:37, Петя Славова
4
Стрелецът от Чикаго имал план и за второ нападение
Снимка: БГНЕС

Второ нападение е планирал стрелецът от Чикаго, твърдят разследващите масовата стрелба в чикагското предградие.

Още по темата


21-годишният Робърт Кримо е с повдигнати 7 обвинения за умишлено убийство, предава Bulgaria ON AIR. След като стреля безразборно на празничния парад за Деня на независимостта на 4 юли, Кримо се преоблякъл като жена, за да успее да избяга от местопрестъплението.

Установено е, че той е шофирал с около 240 км, за да стигне Мадисън, щата Уисконсин, където, според разследващите, е планирал да стреля отново.

При нападението загинаха седем души, а ранените са десетки. Ако бъде признат за виновен, Кримо може да получи доживотна присъда без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
петйа,петйа,петйа преди 1 година
Имам един въпрос.Американчетата се избиха,милите!Явно имат проблеми.явно законите са им тотално объркани,Та въпросът ми към теб е ;защо европейският съюз мълчи?Защо не се съберат в Брюксел,да осъдят насилието в сащ.да вземат мерки.да изпратят сини каски на оон в сащ?/Виж за Русия могат да се събират по 5 пъти на ден/Чакам коментар и благодаря предварително за отговора
2
1
 
7
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Интересно какъв е контрола на продажбата на оръжие в фащ, защото въпросния , освен задълбаваща депресия със суицидни мисли е регистриран престъпник.Как се сдобива с 4 пушки? Сигурно ги раздават в мола.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от трагедиите на сащ е, че ако забранят оръжията ще избухне гражданска война, а ако не ги забранят, всеки ден ще има десетки масови стрелби и гангстерски престрелки, при които ще загиват хора. Нямат полезен ход в случая.