Тръмп: САЩ се превърнаха в страна от третия свят

Икономиката била в застой, веригите за доставки нарушени
80
Тръмп: САЩ се превърнаха в страна от третия свят
Снимка: БГНЕС

Съединените щати потънаха до нивото на страните от третия свят в много отношения. Това мнение изрази в събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Тексас.

"Ние сме в много отношения страна от третия свят. Ние сме страна, чиято икономика е в застой, чиито вериги за доставки са нарушени, магазините не са пълни, чиито пакети не достигат до получателите и чиято образователна система е в дъното на всеки списък. Но може би най-важното е, че ние сме страна, която вече не е уважавана или слушана в света”.

Тръмп твърди, че преди две години, когато той беше президент, ситуацията е била коренно различна и каза, че републиканците трябва да започнат да коригират сегашното състояние още през ноември тази година, когато ще се проведат междинните избори за Конгреса на САЩ. На тези избори през ноември ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите (долната камара) и 34 сенатори. Демократите държат мнозинството в долната камара, в горната камара е установен паритет: всяка от двете партии има 50 места. По-рано Тръмп изрази мнение, че Републиканската партия на изборите през 2022 г. ще може да получи контрол над Камарата на представителите, а демократите, включително Байдън, ще бъдат изправени пред политически колапс. /БГНЕС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега чета, и че Орбан казал, че европейците предават европейските ценности. Така Орбан и Тръмп се присъединяват към такива видни познавачи на демократичните ценности като Путин, Си, Лавров, Захарова, Песков, Рогозин, Ким, Вучич и т.н.
4
5
 
31
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
важното Смяната на Пола, ЕдноПоловата Любов и Аборта да са Разрешени - това са Индикациите са НаПредничаво Общество, а не Индустрия, Инфраструктура и т.н.
3
4
 
32
 
! Отговори
Дорбо Утро преди 1 година
само Брюкселските Жендрс, които Много Отдавна Превърнаха Страните си в 3ти Свят, още се Възхищават на САЩ! Китай, Русия, Мексико, Бразилия, Индия - НеБостъргачи, Инфраструктура Индустрия, Държави, не в 21ви, а във 22век!!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1, бг е на оня свят
1
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя скоро ще е в затвора за нападение срещу демокрацията в САЩ, но обяснява какво е положението в страната. Това показва, че ведъж когато човек изпадне в паралелната реалност, няма връщане назад.