Тръмп нарече "измама" причината за обиск на ФБР

Агенцията заяви, че са търсили документи за ядрени оръжия
12 авг 2022 22:51, Нели Христова
84
Тръмп нарече "измама" причината за обиск на ФБР
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес заяви в своя публикация в социалните медии, че въпросът за ядрените оръжия е измама. Това той направи в отговор на публикация във в. “Вашингтон пост”, според която при обиска на неговата резиденция във Флорида по-рано тази седмица федералните агенти са търсели документи, отнасящи се до ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

Още по темата

Не е ясно дали подобни документи са били открити, се уточнява в статията на американското издание. Агенция Ройтерс отбелязва, че засега не е успяла да потвърди дали информацията, публикувана във “Вашингтон пост”, е достоверна, съобщава БТА.

Министерството на правосъдието на САЩ вчера поиска от съдия да разсекрети заповедта за обиск на имението Мар а Лаго, след като бившият президент републиканец представи претърсването като политическо мотивирано отмъщение. Тази сутрин Тръмп написа в своя профил в основаната от него социалната медийна платформа “Трут соушъл”, че “въпросът за ядрените оръжия е измама” и го сравни с полемиката дали е имало руска намеса в изборите в САЩ, с разследването на специалния съветник Робърт Мълър и с двата негови опита за импийчмънт. “В това участват същите непочтени хора”, заяви Тръмп. Той не предостави доказателства в подкрепа на своите твърдения за измама или за другото свое твърдение, че доказателствата може да са били подхвърлени. “Защо ФБР не позволи претърсването в Мар а Лаго да стане в присъствието на нашите адвокати или на други лица”, добави той в своята публикация в “Трут соушъл”.

Претърсването на неговата резиденция беше част от разследване дали Тръмп противозаконно е изнесъл документи от Белия дом след изтичането на неговия мандат през януари 2021 г., като за някои от тях министерството на правосъдието предполага, че са класифицирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как наистина би могъл да използва такива документи ако не го изберат?
20
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дъмпи тръмпи - за Дънинг Крюгер случаите имаше един бг рап преди много години, в който се пееше - "а много е т-по да си т-п, щото ти е за цял живот". Та така и с феновете на Доньо, Qanon и всичките конспиративни откачалки, които нямат нищо смислено в живота си, затова се чудят какво занимание да си намерят, да не измрат от скука.
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Така де, това е САЩ! Имат си президент, който се ръкува с духове! Не може да си правиш майтап с тях! Болни хора са, не е хубаво!
18
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА - това да не ти е България, че си вярваш толкова. САЩ имат много недостатъци и проблеми, но съчиненията ти показват само, че не си излизал никъде в никоя друга държава. Не е учудващо де...
17
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 7 И как точно си представяш да използва документите в такава ситуация?
16
12
 
15
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Всички новинарски сайтове публикуваха заповедта за обиск на ФБР и Министерство на правосъдието и защо и какво се взели . Четох статията на " Вашингтон пост" и тя се оказа вярна. Тръм е изнесъл тайно секретни документи за ядрени оръжия. Предполагам , да ги използва ,ако републиканците загубят изборите през есента и не го номинират за президент за2024.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Даже двама наивника са цъкнали минусче! :) Явно им харесва филма! Уцелили са им капацитета! :)
14
12
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Еми вие ботовете имате нужда от нови конспирации, понеже старите се сбъднаха.. Споко... Скоро и по вашия телевизор хахах
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп пацифист?! Хахаха. На какви лекарства сте бе, пичове?!
12
13
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Естествено не си ги държи там. Това имение всеки го знае, не съм го казала това само дадох малко история около личността му... Иначе най-вероятно искат да му подхвърлят нещо и да со саботират за следващите избори... Примерно
11
5
 
16
 
! Отговори
До Аз преди 1 година
Нещо за рептилите и извънземните има ли бай Дончо?
10
10
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До Анонимен 1Басирам се че си от онази група, дето ако я питат какви мизерии е правил Тръмп, няма да даде състоятелен и изчерпателен отговор.. За това пък ботовете даже си вземат почивен ден да ходят да протестират срещу някой, без да знаят защо...
9
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, той ще изнесе документи и ще си ги държи у тях, че по-лесно да го хванат :))) Филм за наивници! :)))
8
12
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
Тръмп има индиректна връзка с Тесла, също и с Кенеди... Поназнайва някакви нещица и малко преди да се навие да декласифира разни документи, свързани с убийството на Кенеди, рязко се отказва "защото, ако някой друг разполагаше с това което той знае, едва ли би го разкрил публично".. Смятайте значи за кво иде реч...
7
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предвид цялата дейност на Тръмп, която е доста пацифистка, а и защото всеки нормален човек разбира какво означава употребата на ядрено оръжие, много вероятно е това да е опит да го злепоставят. Беше много съвестен, що се касае до интересите на обществото, дори и да не е светец.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и Рундьо при повече късмет може да го претърсят, да видим какви ги върши с рашистан.
5
10
 
21
 
! Отговори
Преди минути преди 1 година
Стана ,ясно ,че ще публикуват ,защо и какво са взели от ФБР и министерство на правосъдието от имота на оранжевият бабуин. Днес , " Вашингтон пост " пусна статия в която се твърди ,че дъмпи тръмпи е гепил строго секретни документи за ядрени оръжия. Според американското правителство, изнасянето на държавни документи се наказва с 10 години затвор , неоторизираното им съхранение с 5 години затвор, изнасянето на секретни документи с 20 години затвор.
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сенилният дедко си е загубил някъде документите и е пратил ФБР да ги търси у Тръмп.
3
4
 
13
 
! Отговори
Nvp преди 1 година
Голяма демокрация
2
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За либералите има едни правила за всички останали други.