Блинкен: ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Москва

По думите му "тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно"
22 сеп 2022 21:43, Йоана Цонева
59
Блинкен: ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Москва
Снимка: БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че всеки член на Съвета за сигурност на ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Русия, че тя трябва да спре с ядрените си заплахи във войната в Украйна, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Блинкен използва повода на сесията на Съвета днес на ниво външни министри, за да разкритикува руската инвазия и да призове останалите страни да осъдят конфликта.

"Всяка страна членка на Съвета трябва да изпрати ясно послание, че тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно", каза Блинкен.

Още по темата
Блинкън освен това призова международната общност да принуди руския президент Владимир Путин да даде отчет за действията си заради инвазията си в Украйна, предаде Франс прес. "Не може да оставим президента Путин да се измъкне така", заяви Блинкън.

"Този международен ред, който ни събира тук днес и който ние се опитваме да съхраним, е разбит на парчета пред нашите очи", допълни той.

"Това, че президентът Путин избра тази седмица, когато повечето лидери от този свят, се събираха в ООН, да налее масло в огъня, който той запали, показва, че той демонстрира пълното си пренебрежение към Устава на ООН", добави Блинкън.

Още преди началото на заседанието пък украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви пред репортери, че планира да запази безопасна социална дистанция от руския си колега Сергей Лавров, който също присъства, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно трябва да спрат ядрените заплахи от Зеленски инсинуирани от неговите американски господари. Руснаците имат право да се защитават с всяко подходящо оръжие щом е застрашено тяхното оцеляване като държава. Това задълбаване в конфликта от НАТО и САЩ по типа на крадеца вика дръжте крадеца само ще доведе до абсолютно нормална реакция на Русия- един категоричен решителен твърд отговор, който ще доведе до значителни загуби за западняците и глобална икономическа криза.
40
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо оон вие питахте ли оон да изпращате оръжие и пари на украина сащ савиновни за всичко което става по света 75 години не мирясахте конфликти воинии печалби това сте вие убии-ци по генезис
39
2
 
11
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Къде мога да прочета отчета на САЩ пред ООН за войната във Виетнам?Кога империя е давала отчет на някого в световната история?Къде е отчета на Чингиз Хан?
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На вас никога не ви е пукало за сигналите, които са ви изпращали и винаги сте се измъкнали. Защо Путин да не се измъкне?
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия докато не съсипят напълно Европа, няма да се спрат. Това разбира се става с любезното съдействие на европейския " елит". Техните интереси са напълно различни от интересите на обикновените хора.
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало може скоро американците да се намесят във войната между Армения и Азербайджан.За нас е важно. да се подготвим за нови санкции,с които ще ни забранят да купуваме и азерския газ.
35
13
 
15
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Наистина, въобще някой бръсне ли го този за cливa?!
34
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се вре и тоя лаладжия между шамарите?
33
15
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Да, Путтин миналата седмица събра - Половин Свят в Самарканд- на Среща на Шанхайската петорка, а Кой беше Блинкен? ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
32
15
 
11
 
! Отговори
Мобилизатор сволоч преди 1 година
Уж няма война, а има овенна мобилизация. Джуджетата съвсем изтрещяха. Че е осирация, осирация е отвсякъде, докато се стигне до окончателното разстройство, а след това пътища много.
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпрати ясен сигнал на Русия! Блинк блинк ;-)
30
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отдавна не е държава а огромна завзета още от царете й територия, която не може да осигури сигурност на гражданите й. Диктаторът Путин, който я управлява с насилие, забрани, ограничения на човешки свободи и укази, живее в 19 век. Санкциите срещу него трябва да се увеличат.
29
8
 
9
 
! Отговори
ООН разформироване преди 1 година
Заплатаджий
28
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво му се обяснявате на тоя клоун изпратете 1м армия на нато на границите му, натиснете турция и япония, грузия също го мрази в душата си, той няма нищо общо със Сталин, той иска да тъне в разкош докато другарите му умират,натиснете го от всякъде най вече от вътре и ще сдаде багажа и след това разпад, всяка република да бъде самостоятелна и свободна, а иначе пълно икономическо ембарго инзабрана на рушисти да влизат в ЕС и Америка
27
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня пък селянин Кулибата , дето до оня ден не го бяха чували , щял да пази дистанция от Лавров - Да не го е страх че Лавров може да го ошамари в ООН-ето пред всички - *** ?! Лавров когато е бил в политиката този цайкин още е смукал биберон ама сега се ежи - "Ще кажа на батко , ще видиш ти ..." , а той и батко му вече взел-дал и не го помни даже кой е и се чуди какво прави там !
26
7
 
16
 
! Отговори
"Путин да даде преди 1 година
отчет за действията си заради инвазията си в Украйна". Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нужда от сигнал, съветските руснаци сами съ нъсръхъ начело с Путин. Щом стигнаха до мобилизация - голямо разтройството ги дави!
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че всеки член на Съвета за сигурност на ООН...". Да ви имам меките членове.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думи, думи, думи, на светът му омръзна вече!
22
5
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен 21 Тези с повиквателните ще охраняват границата между Украйна и Русия ! Хи-хи-хи, *** не сегашнита, а тази която ще бъде след 27-ми септември . След референдумите в Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк !