Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие

На срещата на ООН той изглеждаше объркан, търсейки изход от залата
29 сеп 2022 11:33, Нели Христова
102
Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие
Снимка: БГНЕС

Белият дом се затрудни да даде обяснение, след като Джо Байдън отново допусна неудобна грешка на събитие срещу глада в сряда. Президентът изглежда забрави скорошната смърт на конгресмен от Индиана.

Президентът говореше на конференцията в Белия дом за глада, храненето и здравето, когато извика името на Джаки Валорски, републикански член на Камарата, която загина в автомобилна катастрофа по-рано тази година. Говорейки така, сякаш я е търсил из стаята, Байдън предположи, че тя най-вероятно е пропуснала събитието.

Още по темата

Грешката е притеснителна, като се има предвид, че Байдън и съпругата му д-р Джил Байдън пуснаха изявление, изразяващо своите съболезнования за смъртта на Валорски в началото на август. В същото изявление се отбелязва, че президентът очаква да я види на срещата.
"Джил и аз сме шокирани и натъжени от смъртта на конгресмена Джаки Валорски от Индиана, заедно с двама членове на нейния екип в автомобилна катастрофа днес в Индиана“, гласи изявлението на г-н Байдън от 3 август. "Може да сме представлявали различни партии и да не сме съгласни по много въпроси, но тя беше уважавана от членовете и на двете партии за работата й в Комитета по пътищата и средствата на Камарата, в който участваше. Тя също така беше съпредседател на House Hunger Caucus и моят екип и аз оценихме нейното партньорство, тъй като планираме историческа конференция на Белия дом за глада, храненето и здравето тази есен", продължава съобщението, намеквайки за събитието от сряда.

Изправена пред въпроси за объркването на ежедневната си пресконференция, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се опита да изкриви действията на президента, като заяви, че конгресменката е била в мислите му. Тя избягваше директните въпроси защо той е попитал къде е тя.

"Президентът посочи защитниците на Конгреса по този въпрос и призна нейната невероятна работа. Той вече беше планирал да приветства семейството й в Белия дом в петък, като този петък ще има подписване на законопроект в нейна чест. така че, разбира се, тя беше в ума му, тя беше на първо място в ума на президента. Той очаква с нетърпение да обсъди нейното забележително наследство когато види семейството й идния петък", каза Жан-Пиер.

Моментът вероятно ще бъде амуниция за тези, които казват, че Байдън би бил негоден да управлява още четири години, ако се кандидатира на изборите за президент през 2024 година.

Проучванията вече показват, че мнозинството от демократите биха предпочели президентът да се оттегли и да остави наследник да се кандидатира в следващия изборен цикъл.

Само преди няколко дни се появи видео на Байдън, който изглеждаше объркан и изгубен, търсейки изход, докато завършваше речта си на събитие на ООН в Ню Йорк.
Смъртта на Валорски в началото на август шокира Капитолия. Конгресменката и близки сътрудници са били в автомобил, който се е сблъскал челно с този на друг шофьор. Черна кутия, открита от инцидента, показва, че колата се е движила с повече от 80 мили в час, когато шофьорът ѝ е пресекъл централната линия, за да изпревари по-бавно движещ се шофьор. След това той се е блъснал в Buick, движещ се в обратната посока.

Конгресменката, нейният шофьор и директорът й по комуникациите загинаха при катастрофата. Шофьорът на буика също е загинал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да проумеете, че начело на великите държави са поставени клоуни, които не ги слуша главата. И целта изобщо не е Украйна. Толкова шум за една Украйна и някой му пука за украинците? Третата СВО е налице и целта е разбиване на Европа. Започват от Германия на която се крепи ЕС. В момента дследва да се тревожим повече за Германия, отколкото за Украйна и Русия. Байдън е подставено лице, че ако нещо тотално се обърка да го отдадат на болния му старчески мозък.
63
1
 
15
 
! Отговори
Станко преди 1 година
Ще се срещнат скоро
62
2
 
10
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Умен е много е умен.
61
1
 
40
 
! Отговори
3333 преди 1 година
Доста стар е вече, нормално. Само се питам, кой всъщност управлява? Този дядо едва ли?
60
0
 
52
 
! Отговори
Байдън е... преди 1 година
...несъмнено един много симпатичен сенилен старец. По една случайност е и действащ президент на най-могъщата страна в света. Би било забавно, ако не означаваше едно: че управлява не той, а онези, които му дават документите за подпис ....В ситуация на война това е много опасно!
59
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"САЩ е силна демокрация и не е много важно кой е президент"_________Стига да е удобен, тогава "силната демокрация" няма да организира активни мероприятия с обвинения в изнасилване и скалъпена кражба на ядрени документи, за да попречи на кандидата. Силната демокрация няма да подправя и изборите за да може този зеленчук да е президент. Между другото според световната класация по демократичен индекс, това в САЩ се води "дефектна демокрация". Даже Латвия и Коста Рика ги изпреварват.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 - Съгласни сме стига да сме президенти !
57
0
 
9
 
! Отговори
do 63 преди 1 година
ти какво искаш, пролив между канада и мексико ???
56
2
 
33
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Tова не е гаф - просто Джо може да общува с мъртвите...Вие да не си мислехте, че само на Ванга и маг Нанси им е дадено.
55
5
 
21
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
Едната велика сила се управлява от побъркано джудже, другата от дементен старец... Гаранция за чудесен свят...
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрила се е някъде. Правите на мъртва скумрия.
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро може да се видят.
52
40
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
САЩ е силна демокрация и не е много важно кой е президент. А в Блатная си имат психопат, който държи цялата власт. Кое е по-добре, а?
51
2
 
26
 
! Отговори
Все по-ясно преди 1 година
е, че бай Дрън беше спуснат умишлено като удобна марионетка - неадекватен,дементен и послушен! Идеята е глобалистите сатаняги, които го управляват,за да изпълнят плана си и след това да го оставят да изгори като бушон.Преди седмица Тръмп обяви, че се завръща,в американските "обективни" медии вреше и кипеше, опитвайки се да внушат на аморфната електорална маса,че "демокрацията е в опасност" и трябва да се защитят "демократичните ценности"... Звучи ли ви познато? :)
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И вие да станете на неговите години и вие ще забравяте. Важното е да помни какво е обещал на Зеленски.
49
4
 
17
 
! Отговори
л0ш Пр0рок преди 1 година
Мой Коментар Извадено с Гугъл от Януари 2022 - нима не съм Пр0рок: "като писах, че за Тръмп, ще плачете с Крокодилски сълзи, ми се подигравахте, присмивахте и трихте, но просто базирах прогнозите си на какво беше при Хюсеин Обама, икономически кризи и войни....първите 3 години Тръмп - бяха рай, след това му пуснаха БиоОръжието КОВИД за да го бутнат от власт, щото друг начин нямаше при толкова успешните му първи 3 години от мандата!"
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куклата си кукла. Сигурно и памперса пълни по време на речи. Истинските управляващи са в сенките.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Путин пак е умрял , и пак е болен .
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голям образ бай даню - въобще не знае къде се намира, какво прави и какво говори, ама иначе президент на САЩ - хахахах - мойто куче ще е по-адекватно от него
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болен мозък. Изопачиха думите на Путин, че бил заплашил света с ядрено оръжие. А Путин всъщност никога не е казвал такова нещо. Той каза, че ако външни сили застрашат сигурността на държавата му, може да отговори И с това. Това, което американците си имат в момента е най-безпощадния и безскрупулен, лишен от всякакви човешки ценности и идеали кабинет. Нищо хубаво не им желая, както аз, така и всичките ми приятели и познати. Дано не бъдем използвани за пушечно месо и то срещу славянски народи.