Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие

На срещата на ООН той изглеждаше объркан, търсейки изход от залата
29 сеп 2022 11:33, Нели Христова
102
Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие
Снимка: БГНЕС

Белият дом се затрудни да даде обяснение, след като Джо Байдън отново допусна неудобна грешка на събитие срещу глада в сряда. Президентът изглежда забрави скорошната смърт на конгресмен от Индиана.

Президентът говореше на конференцията в Белия дом за глада, храненето и здравето, когато извика името на Джаки Валорски, републикански член на Камарата, която загина в автомобилна катастрофа по-рано тази година. Говорейки така, сякаш я е търсил из стаята, Байдън предположи, че тя най-вероятно е пропуснала събитието.

Още по темата

Грешката е притеснителна, като се има предвид, че Байдън и съпругата му д-р Джил Байдън пуснаха изявление, изразяващо своите съболезнования за смъртта на Валорски в началото на август. В същото изявление се отбелязва, че президентът очаква да я види на срещата.
"Джил и аз сме шокирани и натъжени от смъртта на конгресмена Джаки Валорски от Индиана, заедно с двама членове на нейния екип в автомобилна катастрофа днес в Индиана“, гласи изявлението на г-н Байдън от 3 август. "Може да сме представлявали различни партии и да не сме съгласни по много въпроси, но тя беше уважавана от членовете и на двете партии за работата й в Комитета по пътищата и средствата на Камарата, в който участваше. Тя също така беше съпредседател на House Hunger Caucus и моят екип и аз оценихме нейното партньорство, тъй като планираме историческа конференция на Белия дом за глада, храненето и здравето тази есен", продължава съобщението, намеквайки за събитието от сряда.

Изправена пред въпроси за объркването на ежедневната си пресконференция, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се опита да изкриви действията на президента, като заяви, че конгресменката е била в мислите му. Тя избягваше директните въпроси защо той е попитал къде е тя.

"Президентът посочи защитниците на Конгреса по този въпрос и призна нейната невероятна работа. Той вече беше планирал да приветства семейството й в Белия дом в петък, като този петък ще има подписване на законопроект в нейна чест. така че, разбира се, тя беше в ума му, тя беше на първо място в ума на президента. Той очаква с нетърпение да обсъди нейното забележително наследство когато види семейството й идния петък", каза Жан-Пиер.

Моментът вероятно ще бъде амуниция за тези, които казват, че Байдън би бил негоден да управлява още четири години, ако се кандидатира на изборите за президент през 2024 година.

Проучванията вече показват, че мнозинството от демократите биха предпочели президентът да се оттегли и да остави наследник да се кандидатира в следващия изборен цикъл.

Само преди няколко дни се появи видео на Байдън, който изглеждаше объркан и изгубен, търсейки изход, докато завършваше речта си на събитие на ООН в Ню Йорк.
Смъртта на Валорски в началото на август шокира Капитолия. Конгресменката и близки сътрудници са били в автомобил, който се е сблъскал челно с този на друг шофьор. Черна кутия, открита от инцидента, показва, че колата се е движила с повече от 80 мили в час, когато шофьорът ѝ е пресекъл централната линия, за да изпревари по-бавно движещ се шофьор. След това той се е блъснал в Buick, движещ се в обратната посока.

Конгресменката, нейният шофьор и директорът й по комуникациите загинаха при катастрофата. Шофьорът на буика също е загинал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
17
 
! Отговори
Конгресменката преди 1 година
Благодаря за поканата, но изпитвам известни затрудения да присъствам.
43
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ СЕ СМЕЙТЕ ВИЕ, Е ДЖУДЖЕТО И ТО Е НАД 70! СЛЕД 2-3 Г, АКО НЕ СЕ Е ЗАПАЛИЛ С БЕНЗИН, И ТОЙ ЩЕ ПОЧНЕ ТАКА ДА ЗАБРАВЯ!БРЕЖНЕВ ГО ДЪРЖАХА НА ПЕЛЕНИ БУКВАЛНО!
42
1
 
13
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Тръмп ясно заяви, че в момента президентът Путин е третиран неадекватно от САЩ. И за пореден път посочи, че ако е бил той президент Путин нямаше да нападне Украйна. В момента по думите на бившия президент САЩ си отива и скоро няма да са хегемон. Посочи Си Дзинпин, Макрон, Путин като умни и хитри хора, а Байдън няма капацитета да се справи с тях. С диктаторите трябва да се говори, а не да ги притискаш в ъгъла с военни средства. Спомена, че е имал напредък по ключови въпроси и с Ким Чен Ун.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковида си казва думата - Даню е в критично състояние като Кралицата, скоро целия свят щак ще се събира на кибапчета и бира, а Путьин пак нема да е поканен
40
0
 
27
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
От 330 милиона хамериканци ка па точно тоя избраха за президент?За кашмер станаха тия.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професионален т.рол е Бай Дън! Щом му повдигнаха обвинения от Русия, тоя веднага почна да си прави оглушки!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка работа са тия демократи в САЩ. Толкоз ли нямаха подходящ кандидат, та трябваше да извадят един пенсиониран и дементен старец от килера, за да му се подиграва целия свят. Така и така фалшифицираха изборите, трябваше поне Камала да е президент, а Джо да е вице. Да може поне да си поспива на воля човечецът.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може да забравя някой дребни подробности като къде се намира ,как се казва и такива маловажни неща обаче като чуе думичките :Путин" или "Русия" веднага скача и почва да хапе. Очевидно това е важното и американците ще си го дондуркат докато не почнат да го разкарват на носилка с апарат за изкуствено дишане.
36
1
 
15
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Тръмп участва в телевизионно интервю на което водещият закачливо вметна, че Байдън не знае дали утре е Сряда. Тръмп отговори: Надявам се да знае, надявам се да знае, защото ако не знае жална ни майка на нас и на света.Хубавото е, че отатък океана вече се говори, че Тръмп ще се кандидатира да изборите през 2024. И най-вероятно ще ги спечели този път. Рейтингът на Байдън е най-ниският в САЩ от времето на Клинтън - там заради скандала с Моника. На американците им писна, и там инфлацията е ужасна.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те всички президенти са такива. Неадекватни. Някой обаче са добри актьори и симулират поведение и дейност.
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ние сме колония на тези ....майкоооооооо
33
0
 
36
 
! Отговори
Смотаняци 3 преди 1 година
Бай дън е излязъл от филма "***" с Чарли Шийн!Там американския генерал е едно към едно с тоя комедиант!
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя отдавна е в метавселената.
31
0
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Може да участва през медиум. Корчной е играл такава шахматна партия с Мароци.
30
0
 
15
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Че е пропуснал конгресмена събитието е така,ама и дедо ще го пропусне скоро.. Дъртият ,мифизлив склеротик на стари години ще усети мъндълките на Шойгу)
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ли ще победи Путин?! Пхахахахахахах! Той не знае в кое измерение е! Хахахаххаха
28
0
 
23
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Олицетворение на краварската нация ! Склеротик с пълен памперс !
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Рони поломи СССР, Бай Байдън ще дозатрие останалото. Пък ако ще всяка вечер да жули наздравици с Дева Мария и Елвис Пресли.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човека трябва да мисли за доста неща .... Не кога да си сипе ракия...
25
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Байдън може да не знае... - то и в Сибир още не знаят, че октомврийската революция е победила и още взривяват влакове.