Южна Корея и САЩ с учения заради ядрената заплаха на КНДР

Двете страни предвиждат и да разширят мащаба
21 дек 2022 20:38, Йоана Цонева
4
Южна Корея и САЩ с учения заради ядрената заплаха на КНДР
Снимка: БГНЕС

Южна Корея и Съединените щати планират да изработят "реалистични" сценарии за обучение, за да се справят с нарастващите ядрени и ракетни заплахи от страна на Северна Корея, съобщава агенция "Йонхап".

Двете страни предвиждат и да разширят мащаба на своите полеви учения през следващата година.

"За да сме сигурни, че можем да дадем твърд, отличен отговор на всякакви провокации на Северна Корея, специално подчертавам поддържането на позиция за незабавен отговор на място за категорична победа във всяка битка", заяви южнокорейският министър на отбраната Лий Йон-суп.

Още по темата
Министерството на отбраната на страната обяви, че Сеул и Вашингтон възнамеряват да проведат 20 съвместни програми за обучение през първата половина на 2023 г.

Тези програми може да са сравними с полевото тренировъчно учение Foal Eagle, официално прекратено през 2019 г. поради дипломатически усилия по отношение на Северна Корея.

От 1997 г. въоръжените сили на САЩ и Южна Корея участват в годишната програма Foal Eagle, която се счита за едно от най-мащабните военни учения, провеждани някога.

Настоящият план породи спекулации, че съюзниците са готови ефективно да съживят ученията Foal Eagle, докато Северът напредва с ключовите си оръжейни проекти, включително с разработването на ракети с твърдо гориво с голям обсег и на тактически ядрени оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези простотиии бе! Омръзнаха ни яловите заплахи на Перчема от 10 години. Все ядрени ракети изстрелва в учения все се готви за бой с краварите...и накрая едно нищо.
2
1
 
4
 
! Отговори
Даа-а-а-а-а Бе! преди 1 година
Да си кажат направо - да дразнят Китай!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ оака наколенките в Европа и отива да се преструва на голям лош вълк на другия край на планетата. Хванаха демократите в 1000 измами за 2 седмици - фалшифициране на избори в Аризона, ваксини Файзер и Модерна съсирващи кръвта, укриване на способността на ивермектина да лекува рак и ковид, субсидиране на социалните мрежи Туитър и Фейсбук за моделиране на мнението на хората... До кога ще четем пропаганда величаеща най морално пропадналото правителство в света?