Зеленски пред лидерите в Рамщайн: Русия трябва да загуби

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо"
20 яну 2023 13:27, Нели Христова
535
Зеленски пред лидерите в Рамщайн: Русия трябва да загуби
Снимка: БГНЕС

В речта си по видеовръзка към контактната група за отбрана на Украйна във воената база "Рамщайн" президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че Русия се стреми да унищожи нациите. Той заяви, че времето е малко и "трябва да ускорим темпото".

"Русия концентрира последните си сили, за да убеди всички, че омразата може да бъде по-силна от света", заяви Зеленски и добави, че конфликтът е за това "в какъв свят ще живеем" и че "Кремъл трябва да загуби".

"Вие сте силни хора на могъщи държави", заяви той. "Насърчавам ви да вземете такива решения, които могат да лишат руското зло от всякаква власт."

"Ваша власт е да гарантирате артилерия и самолети, които ще смажат терора. Във вашата власт е да постигнете победа."

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отговори на обръщението с видеовръзка на Володимир Зеленски, като каза: "Благодаря ви, г-н президент. Надявам се, че знаете, че ще продължим да отстояваме принципа, че границите не могат да бъдат прекроявани със сила. И ние ще продължим да отстояваме един отворен свят на правила, права и отговорности. Още веднъж ви благодаря, че сте тук днес."

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо", тъй като Киев и светът са изправени пред "решаващ" момент, заяви Лойд Остин.

"Това е решаващ момент за Украйна в едно решаващо десетилетие за света, така че не се заблуждавайте, ние ще подкрепяме самоотбраната на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", каза Остин във встъпителните си бележки на срещата на Контактната група по отбраната на Украйна в Германия .

"Сега знаем, че Русия остава склонна към агресия и завоевания. И руските сили увеличиха своите ужасяващи атаки, убивайки много невинни украинци. Видяхме отново жестокостта на военния избор на Русия само преди няколко дни в град Днепър", доъплин той и заяви, че "време да се копае по-дълбоко", докато Русия се прегрупира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо". Т.е. до ликвидацията на недоразумението Русия.
44
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е Зеленски, нямаше как иначе руснаците директно да фалират и компрометират САЩ
43
32
 
8
 
! Отговори
Подкрепям Украйна преди 1 година
Да не подкрепиш Украйна означава да видиш насилник на пътя, беззащитна жертва и ти да не помагаш на слабия,а да насърчаваш агресора. На тези които смятат,че така трябва да бъде...да нападне някой вас,а помощ от никъде да не дойде.амин.
42
8
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
"Във вашата власт е да постигнете победа." Нарко наистина се е напушил. Значи западните държави воюват с Русия? Поне някой да го каже на клас, добре, че нарко се е напушил, че да каже истината.
41
9
 
20
 
! Отговори
Име преди 1 година
САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо"! Колкото по-бързо спрат с тази "подкрепа", толкова по-добре за обикновения украинец.
40
3
 
22
 
! Отговори
Хубаво, ама... преди 1 година
Как ще стане това без светът да отиде на кино и да загубим всички?
39
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко да побърза Запада бе зеленчук? Швабите казаха че за да приведат Леопард в бойна готовност им трябва една година.
38
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединението на Германия и разпадането на Съветския съюз и на Югославия както и отделянето на Косово от нищото САЩ да правят държава категорично опровергават министъра на войната на САЩ относно границите. Може да се променят но по волята само на САЩ.
37
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се изявява като едва ли не спасителя на Европа.Все едно Русия ще нападне западна Европа.Русия има само проблем с Бандерия.А на кой армията му има самолетоносачи и за,какво са им.
36
8
 
15
 
! Отговори
като ги изхвърлят преди 1 година
И кой казваш ще ги изхвърли?Посерковците от НАТО или паникьосаните укри..
35
11
 
24
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Наркомански отново здравата се е напушил, две мнения няма.
34
24
 
11
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Кремълският башибозук нахлул в територията на Украйна, а руските таракани викат, че били "нагли" да си пазят територията? Няма такава перверзия!
33
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да зарежда пистолета в бункера зеления и да се приключва
32
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските слуги дойдоха да реват на умр.яло в коментарите :) Скоро няма да има кой да ви плаща ще трябва нова работа да си намерите :)
31
1
 
8
 
! Отговори
николо ставери преди 1 година
*** имало някаква награда за главата на ЗЕЛЕНСКИ КЪДЕ ГО ПИШЕ ТОВА
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"толкова дълго, колкото е необходимо"Тоест до самия и край..А той главоломно прибилижава..
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,вече над 220хил. урки сдадоха фира а тази година минимум още толкова ще гушнат букета
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Западът да не помогне да се сложи край на военните действия, докато все още е останала поне малко Украйна, вместо да дърпа украинците заедно със себе си към ескалация?Днес военният баланс в Украйна явно се измества в полза на Русия. С риск да предизвика гнева на масовите развъдници на проукраински тppoooлове в Twitter, авторът призовава всички страни да намалят напрежението, да седнат на една голяма красива маса и да сключат мирно споразумение. - Брандън Дж. Уайчерт в American Greatness
27
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще загуби ядрена сила война , може ли да ми обясни наркомана?
26
10
 
21
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТИЯ УКРИ СА НАИСТИНА НАГЛИ! ОЧАКВАМ СКОРО ПУТИН ДА ИМ СВЕТНЕ ОКОНЧАТЕЛНО ЦЕНТРАЛИТЕ И ДА ОСТАНАТ НАПЪЛНО НА ТЪМНО И СТУДЕНО! НЕ ЗНАМ ЗАЩО ДОСЕГА НЕ ГО Е НАПРАВИЛ, НАИСТИНА Е МНОГО МИЛОСТИВ И ТЪРПЕЛИВ! НЕНАПРАЗНО ФОРБС НЯКОЛКО ГОДИНИ ГО ПОСТАВЯ НАЙ ВЛИЯТЕЛНА ЛИЧНОСТ В СВЕТА!