Зеленски пред лидерите в Рамщайн: Русия трябва да загуби

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо"
20 яну 2023 13:27, Нели Христова
535
Зеленски пред лидерите в Рамщайн: Русия трябва да загуби
Снимка: БГНЕС

В речта си по видеовръзка към контактната група за отбрана на Украйна във воената база "Рамщайн" президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че Русия се стреми да унищожи нациите. Той заяви, че времето е малко и "трябва да ускорим темпото".

"Русия концентрира последните си сили, за да убеди всички, че омразата може да бъде по-силна от света", заяви Зеленски и добави, че конфликтът е за това "в какъв свят ще живеем" и че "Кремъл трябва да загуби".

"Вие сте силни хора на могъщи държави", заяви той. "Насърчавам ви да вземете такива решения, които могат да лишат руското зло от всякаква власт."

"Ваша власт е да гарантирате артилерия и самолети, които ще смажат терора. Във вашата власт е да постигнете победа."

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отговори на обръщението с видеовръзка на Володимир Зеленски, като каза: "Благодаря ви, г-н президент. Надявам се, че знаете, че ще продължим да отстояваме принципа, че границите не могат да бъдат прекроявани със сила. И ние ще продължим да отстояваме един отворен свят на правила, права и отговорности. Още веднъж ви благодаря, че сте тук днес."

САЩ ще подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо", тъй като Киев и светът са изправени пред "решаващ" момент, заяви Лойд Остин.

"Това е решаващ момент за Украйна в едно решаващо десетилетие за света, така че не се заблуждавайте, ние ще подкрепяме самоотбраната на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", каза Остин във встъпителните си бележки на срещата на Контактната група по отбраната на Украйна в Германия .

"Сега знаем, че Русия остава склонна към агресия и завоевания. И руските сили увеличиха своите ужасяващи атаки, убивайки много невинни украинци. Видяхме отново жестокостта на военния избор на Русия само преди няколко дни в град Днепър", доъплин той и заяви, че "време да се копае по-дълбоко", докато Русия се прегрупира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
18
 
9
 
! Отговори
...! преди 1 година
До "как точно губи.."! Ами много просто, като ги изхвърлят от чуждата територия, в която са нахлули!
24
8
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Мале, мале...Русия искала да унищожи нациите...Зеленски не си ли спомня вече, че точно те, украинците, искаха да унищожат нациите и успяха частично. Разцепиха териториите на българите, за да не са политическа сила, затвориха десетки училища и оставиха само недно! За това нещо каза ли Зеленски в Давос, както и защо не предаде Брендо на България и Италия?
23
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е,че Русия не може да бъде победена.На тоя не му ли е ясно.Като свършват украинците,кой ще дойде войници на НАТО ли.
22
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна трябва да отстъпят и да се консолидират отново. Но проблемът за Украйна е, че веднага щом преминете зад първата отбранителна линия се озовавате на незащитено бойно поле.Сега в Украйна действат военни реалности, които политическите фантазьори във Вашингтон просто отказват да признаят. Руснаците се готвят за пробив. Сега може да е твърде късно да се опитаме да го спрем и Западът сега трябва да опита силите си в истинската дипломация.- се казва в статията.
21
30
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Един от най-уважаваните лидери в света в момента! Пълна противоположност на Бункерното Джудже, което е заело една "загадъчна"физиономия ала Мона Лиза, и внимава да каже обратното на това, което ще направи!
20
2
 
0
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
е *** дума..
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато проукраинските потребители на Twitter се радват на победите на Украйна в Бахмут, въоръжените сили на Украйна са загубили около 70% от своя боен потенциал там само през последната седмица.Сега украинските власти молят своите западни поддръжници да изпратят повече пари и тежки оръжия и дори ужасния танк M1 Abrams и немския Leopard. Тези молби подкопават основното послание, с което всички сме живели на Запад: Украйна предизвика Русия и печели, казва авторът Брандън Дж. Уайчерт.
18
31
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами тя рассия загуби и то не вчера и от оня ден, а от момента в който служителат на КаГеБе путин наследи Елцин и за да демонстрира военна мощ затри екипажа на атомната подводница Курск, това беше знак за света, че от тук нататък ще има опит за възраждане на СеСеСерото, което доказа своята непригодност и се срина ... след това с Горбачов и Елцин рассия имаше своя шанс да тръгне по пътя на цивилизованите държави, но призраците на ленин, сталин и брежнев пак се завърнаха и то в още по-yрoдлив вид..
17
13
 
29
 
! Отговори
Зелю преди 1 година
Тоя пак яко се е напушил. Спрете мъ бе'лото
16
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контролирайте си пинчера ей...Не че някой го взима на сериозно де.
15
13
 
32
 
! Отговори
След тия приказки... преди 1 година
има ли още някой, който да си мисли, че войната е между малката и беззащитна Украйна и огромната и зла Руска Федераци? И това ако не е агитация за трета световна не знам какво е. Знаех, че ще изпърди сумати глупости през устата си, но чак пък толкова... Който вярва на Зеленски, ЕС, САЩ, ООН и СЗО е инфантилен ***.
14
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българка .И,ако го няма Путин войната ще спре ли.Ще дойде някой друг.Путин даже подхожда твърде меко.
13
21
 
11
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Ей, много пяна от гняв, малките ми копейци... :)Айде сега обратно да си пазите бюрцата и да почистите склада, за което ви се плаща!!!
12
15
 
34
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
ДОЛУ НАТО И ФАЩ !
11
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка русия ще гори я Ада на парчета, в огнената Геена! От пепелищата и ще се възроди ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ!
10
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не коментирам всяка негова тЪпня по отделно. Думите му са пропаганда и агитация за повече пари, които ние трябвало да му дадем.
9
51
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски мачкай oркитe! Никаква милост!
8
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пък да е дълго с тоя дълг от 31 трилиона? Смешници.
7
10
 
46
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Никой ли не си дава сметка, че Русия ако загуби, вероятността Европа да изчезне, е огромна? Това атомно оръжие за какво да се пази, ако Русия се разпадне?
6
13
 
45
 
! Отговори
Една тъпа преди 1 година
Разкарай те го тоя!!!