Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа

Бившият президент се обяви против изпращането на танкове
27 яну 2023 09:20, Нели Христова
253
Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа.

"Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Но дори и сега, като президент, бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира "Нюзуик" думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social.

Тръмп критикува и решението на Вашингтон да предостави танкове на Киев.

"Първо танкове, после и ядрени оръжия. Спрете тази луда война сега. Толкова е лесно да се направи", написа той в социалната си мрежа.

Той неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война.

По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна, Тръмп заяви, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че заради действията на САЩ конфликтът в Украйна може да доведе до световна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че американската администрация е готова да обмисли облекчаване на някои санкции срещу Русия в рамките на сериозни преговори за Украйна. В същото време тя подчерта, че САЩ искат Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на руските военни.

Ръководителят на комисията по международни въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий контрира, че посланието на Нюланд е неприемливо за Москва, тъй като историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 187 - Истина ви говоря! Не се ядвайте толкова :)
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 191 - Съдебната власт почти няма отношение тук. Законодателната е разделена на две в САЩ, а при правителство ръководено от Тръмп, ще държат и двете камари. Така че ... ако тръмп дойде на власт ... GEEE GEEE!
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 184 - Донякъде. Бюджетите и законовите промени, обаче, се определят и гласуват от две различни камари, с различни функции. Ако и двете му се опънат, нещата стават доста турдни за президента. Затова предното президенство на Тръмп не постигна толкова много, колкото обещаваше - просто ги блокираха на всяка крачка. АКо обаче СЕГА стане президент, нещата ще са доста по-различни.
169
1
 
1
 
! Отговори
До 191 преди 1 година
Във всяка демокрация има разделение на властите - законодателна, изпълнителна и съдебна. В САЩ двукамерния сенат е законодателната власт, а президента представлява изпълнителна.
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ - Да, взимат се от три различни институции, но ако Тръмп стане президен, неговата партия ще има контрол и над трите.
167
3
 
4
 
! Отговори
До 184 преди 1 година
И каква е функцията на президента на САЩ слабоумнико? Не съставя ли той правителство, не го ли ръководи, не взима ли той важните решение късаещи външната политика? Аман от либерасти с два грама мозък, но с големи претенции!
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс 185 - По-скоро го изтърва първия път ...
165
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист - Ами имам идея- не седи в бойните зони и няма проблем.
164
3
 
1
 
! Отговори
И ще може, защото преди 1 година
Рпубликанците държат долната камара (представителите), а конгреса е 50/50, което ще рече, че зам. президентът получава финален глас, когато нещо е 50 на 50. Каже ли - спираме с финансовата и военна помощ, вдигаме санкциите и до там. Освен ако ЕС не реши сам да се бута между шамарите, зеленски реално ще има достатъчно, за д аизкара няколко седмици, преди всикчо да пропадне.
163
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Беше добър президент,но американската олигархия нещо не го хареса,манипулира изборите и го смени.
162
4
 
5
 
! Отговори
Прав е! преди 1 година
Просто спонсорите кравари спират доларите и зельоньй приключва в бункера като идола си с мустачките!
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп със сигурност можеше да направи много повече от Байден и неговите розови демократични пеперудки. Не случайно Путин нападна Украйна след като Тръмп напусна Белия дом.
160
3
 
13
 
! Отговори
Абе пешев преди 1 година
Мисли преди да лаеш. Тръмп да целия си мандат не е започнал война никъде. Напротив. Върна почти зялата армия в Америка. Тръмп лъжел. Ами ти като шляпаш по клавиатурата без да мислиш, какво правиш.
159
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
158
13
 
4
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Тръмп лъже като Бойко и като Путин. Но Тръмп играе роля. Тя е на голям приятел на Путин. И Путин уж е хитър ама се хваща като кажат за него че е най-великия и т.н.
157
1
 
1
 
! Отговори
Да пита преди 1 година
Тази 92 бригада на ВСУ от всеки ли е бил знаменосец или 3,5 секундния клип просто нямаше как да е по дълъг че щеше да лъсне голият:))) на евтината руска пропаганда. Нукой др клип от 1,5 сек нема ли:)))?? Да се по смеем на елементарноста. Само пита
156
4
 
10
 
! Отговори
До 176 преди 1 година
Леопардите още ги ловят в Африка! Като ги уловят може до лятото да ги пратят в Украйна, че сега зимата е много студено за тях ;)
155
8
 
20
 
! Отговори
Т 90М Прорив преди 1 година
Какво става със Леопардите ? Ще стигнат ли до Москва или поне до Прохоровка, там Вермахта все още има много спомени с хиляди Тигър и Пантера а сега със стотината Леопарда.....
154
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както винаги, ***.ло.умн.ите знаят най добре
153
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е заповядал на оранжевия си роб да говори публично глупости :) нищо ново под слънцето. Цял мандатв САЩ беше така. Добре че го изритаха тоя измамник