Уволниха учител в САЩ, поискал учениците да напишат некролозите си

През 2020 г. оръжията били водещата причина за смъртта на непълнолетни
10 апр 2023 16:00, Елка Василева
40
Уволниха учител в САЩ, поискал учениците да напишат некролозите си
Снимка: архив, БГНЕС

Американски преподавател по психология е загубил работата си, след като дал на учениците си от гимназията необичайна тема за есе: "Днес беше последният ден от живота ви, напишете своите некролози", предаде Франс прес.

Шестдесет и три годишният Джефри Кийн обяснява на страницата си във фейсбук, че е искал да включи класа в упражнение, предназначено да подготви учениците за риска от нахлуване на въоръжено лице в гимназията им близо до Орландо, Флорида.

Преподавателят е поискал от учениците си да запишат на хартия своите "впечатления", свързани с тази симулация, и да разсъждават върху причините за повтарящите се убийства в САЩ и за възможните средства за предотвратяването им, както и да си представят своята посмъртна биография.

Малка бележка гласи: "Моля, имайте предвид, че това съвсем не е с цел да ви смутя".

Преподавателят вече е уволнен. В изявление, разпространено от американските медии, училищните власти го обвиняват, че е давал "неподходящи домашни" на учениците си.

В своя защита пред местни телевизионни канали Кийн казва, че целта му не е била да плаши учениците или да ги кара да мислят, че ще умрат, а да им помогне да разберат какво е важно в живота им.

Според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) през 2020 г. оръжията са станали водещата причина за смъртта на непълнолетни - 4368 смъртни случая, изпреварвайки автомобилните катастрофи и свръхдозите.

Кръвопролитията в училищата съставляват само малка част от тях, но правят по-силно впечатление.

Въпреки че убийствата в учебни заведения разтърсват страната, мнозинството американци продължават да се застъпват за правото да се носи оръжие и не искат да чуят за реформи, дори минимални.
(БТА, Елена Христова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ИМ БЕШЕ ДАЛ ЕСЕ ЗА СМЯНА НА ПОЛА ЩЕШЕ ДА ГО НАГРАДЯТ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛ НА СТОЛЕТИЕТО...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами при американската демокрация всеки има право на оръжие, при руската(съветската) - само политкомисарите.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е тест по психология - да си представиш и ако можеш да опишеш бъдещето без теб, със скептичната мисъл че не си поживял още малко.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито учителите им, такива и учениците!
25
0
 
4
 
! Отговори
джо преди 1 година
Нормално е за тая престъпна страна защото гена им е такъв.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво лошо е направил учителя? Просто ги е подготввял психически за някой който ще ги застреля рано или късно. В кравария рядко доживяват дълбока старост. Или ще ги застрелят или ще предозират или ще ум рат в торнадо или под някой мост от студ и глад. Живях 5 години в Чикаго и съм се нагледал на смъ рт и ужас. Нашите сънародници уж се пазят ама и от тях има жертви. Там нее за хора а и животни не става.
23
0
 
1
 
! Отговори
Изтрескъл народ преди 1 година
Няма,кво да се лъжем!
22
0
 
7
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Българските медии постоянно ни набиват в главите за американските простотии и те не са по-малко мръсни от американските ***.
21
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А иначе домашното кой пол сте от петдесет и шестте е подходящо.
20
1
 
3
 
! Отговори
Това си е проблем преди 1 година
за щатите от доста години, а основната причина е родителска небрежност. Децата намират заредено оръжие, заиграват се и... после по медиите научаваме другото. В България, за да имаш огнестрелно оръжие задължително трябва да имаш каса за съхранение, чийто ключ или код да не е достъпен за други. Оръжието трябва винаги да стои вътре в касата. Не всички щати имат такива изисквания, а в някои ако имаш огнестрелно оръжие и го носиш в себе си то трябва да е на видно място. "Дивия запад" не случайно.
19
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 1 година
"Кой му е дал дипломата за психолог на тоя сбърканяк е по- интересното..." - - - На него дипломата правилно са му я дали. Но на тези в тяхното министерство очевидно някой се е объркал. А това, че вие представа си нямате от психология се установи с това Ваше изказване. Дано не сте учител поне Вие.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам причина за уволнение. Това е старо упражнение по психология, много полезно, между другото. Чрез него човек се замисля сериозно за края на живота си, осмисля живота и себе си и структурира най-важното в писмен вид. Изключително полезно занимание. Не е нужно да се спестява на децата вечната истина - животът е кратък и винаги свършва в определен момент. Важно е как сме го живели.
17
5
 
9
 
! Отговори
паф преди 1 година
това ли са вашите американски ценности, откачалници? путин ще ви оправи всички - бавно, спокойно и твърдо!
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо той не пише своя некролог, стар из вра тен як.
15
1
 
6
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Учителите не ги ли пенсионират по рано? На 63 години трябваше да си почива вече.
14
2
 
11
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Тоя е смятал утре да дойде на работа с автомат и бронежелетка
13
7
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Исвратеняци с атлантически ценности,сър!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Днес беше последният ден от живота ви, напишете своите некролози" --------- Некви рапъри се стрелят в мола, аз съм последата....... Край!
11
0
 
6
 
! Отговори
Бенджамин Франклин преди 1 година
Ако забраните оръжието на почтените граждани, въоръжени ще са само престъпниците.
10
0
 
5
 
! Отговори
Поредният либераст преди 1 година
който иска да премахне 2-та поправка на Американската конституция - правото да се носи оръжие. Т.е. да стане като при нашенският хомонизъм - оръжие само за народната милиция! А то оръжието НЕ убива само!!