Уволниха учител в САЩ, поискал учениците да напишат некролозите си

През 2020 г. оръжията били водещата причина за смъртта на непълнолетни
10 апр 2023 16:00, Елка Василева
40
Уволниха учител в САЩ, поискал учениците да напишат некролозите си
Снимка: архив, БГНЕС

Американски преподавател по психология е загубил работата си, след като дал на учениците си от гимназията необичайна тема за есе: "Днес беше последният ден от живота ви, напишете своите некролози", предаде Франс прес.

Шестдесет и три годишният Джефри Кийн обяснява на страницата си във фейсбук, че е искал да включи класа в упражнение, предназначено да подготви учениците за риска от нахлуване на въоръжено лице в гимназията им близо до Орландо, Флорида.

Преподавателят е поискал от учениците си да запишат на хартия своите "впечатления", свързани с тази симулация, и да разсъждават върху причините за повтарящите се убийства в САЩ и за възможните средства за предотвратяването им, както и да си представят своята посмъртна биография.

Малка бележка гласи: "Моля, имайте предвид, че това съвсем не е с цел да ви смутя".

Преподавателят вече е уволнен. В изявление, разпространено от американските медии, училищните власти го обвиняват, че е давал "неподходящи домашни" на учениците си.

В своя защита пред местни телевизионни канали Кийн казва, че целта му не е била да плаши учениците или да ги кара да мислят, че ще умрат, а да им помогне да разберат какво е важно в живота им.

Според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) през 2020 г. оръжията са станали водещата причина за смъртта на непълнолетни - 4368 смъртни случая, изпреварвайки автомобилните катастрофи и свръхдозите.

Кръвопролитията в училищата съставляват само малка част от тях, но правят по-силно впечатление.

Въпреки че убийствата в учебни заведения разтърсват страната, мнозинството американци продължават да се застъпват за правото да се носи оръжие и не искат да чуят за реформи, дори минимални.
(БТА, Елена Христова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Велик даскал! "да им помогне да разберат какво е важно в живота им" За съжаление, в тази гимназиална възраст за момичетата е важно с кое момче ще спят, а за момчетата колко точки/фрага са направили на Фортнайт или Call of Duty :D Ще го уволнят и още как, не са нужни такива просветители на младежта, ще вземат да направят нещо хубаво, следвайки съветите му, като засадят дърво или помогнат на бедно дете в нужда, не дай Боже :D
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е интересен подход, на фона на случващото се там. Но явно тези които са го уволнили не се досещат.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако им беше дал да пишат есе за 3563286-та пола и "толерантността", тогава нямаше да го уволнят, а даже щяха да му увеличат заплатата. Другия път да си знае.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро упражнение им е дал. Полезно е да живееш така, все едно е последният ти ден. Избистрят ти се приоритетите и не се занимаваш с неща, които ти губят времето.
5
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха ха ха!!!!!..СВЕЖО!...Всъщност тия НЕ Е ТРЕБАЛО да го уволняват,а да го повишат в длъжност в Администрацията !..Защо?..-Ами защото даскала е постъпил АДЕКВАТНО,наблюдавайки какво става в америчкото общество и в света като цяло !
4
7
 
3
 
! Отговори
Еееееее! преди 1 година
Тия тотално изтрещяха!
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой му е дал дипломата за психолог на тоя сбърканяк е по- интересното...
2
4
 
3
 
! Отговори
Бръмбаров преди 1 година
Що сменихте темата за семрджиев с тая, бе? Кво ни брига некъв изперкал даскал в щатите?
1
0
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 1 година
Това задължително трябва да подпишат нашите депутати като се заклеват в името на народа.