Байдън нарече Си "диктатор", а Китай веднага отговори: Безотговорно!

Преди ден Антъни Блинкън беше на посещение в Китай
21 юни 2023 15:09, Нели Христова
99
Байдън нарече Си "диктатор", а Китай веднага отговори: Безотговорно!
Снимка: БГНЕС

Китай каза, че изказването на президента на САЩ Джо Байдън, в което той описа китайския лидер Си Дзинпин като диктатор, е било "изключително абсурдно и безотговорно", предаде Асошиейтед прес.

Размяната на думи идва само малко повече от ден след като държавният секретар Антъни Блинкън бе на посещение в Пекин, което имаше за цел да стопи ледовете в отношенията, които стигнаха историческа най-ниска точка.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин каза днес, че коментарите на Байдън на благотворително събитие в Калифорния "са изцяло против фактите и сериозно нарушават дипломатическия протокол и сериозно накърняват политическото достойнство на Китай".

"Това е очевидна политическа провокация. Китай изразява силно недоволство и опозиция", каза Мао на брифинг.

"Изказванията на САЩ са изключително абсурдни и безотговорни", заяви Мао.

Посещението на Блинкън в Пекин, където той се срещна със Си, имаше за цел да успокои напрежението между двете суперсили, но изглежда не е постигнало голям резултат, предаде БТА.

По време на благотворително събитие снощи Байдън каза, че Си се е озовал в неудобно положение заради напрежението около китайския шпионски балон, който бе свален от военновъздушните сили на източния бряг на САЩ.

"Диктаторите се оказват в неудобно положение, когато не знаят какво се е случило", заяви той.

Мао повтори китайското твърдение, че балонът е трябвало да извърши метеорологични изследвания и погрешка е излязъл от курса си.

"САЩ трябваше да реагират спокойно и професионално", каза тя.

"САЩ обаче изопачиха фактите и използваха сили, за да раздуят инцидента, разкривайки напълно своята природа на тормоз и хегемония", заяви говорителката на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кенеди и брат му се противопоставиха на мафията, затова ги светнаха набързо :))) Явно българските *** чекат за субтитри, белким некой ги направи :)))
42
1
 
22
 
! Отговори
До 35 Той Риши преди 10 месеца
Хахах Действително е така. Сунак се надяваше като малко момченце да се срещне със Си. И той нареден до всички там, с леко влажни очи и стаено желание. Си се срещна с всички, но със Сунак Китай канселира срещата в последния момент. Медиите на острова се чудиха как да извъртят нещата. Било заради ракетата в Полша. Хахаха А може би е заради това че на тоя му беше голяма устатата до онзи ден. Китай бил враг номер едно, не знам си кво си. Като е така, стой си на острова мойто момче. И си гний.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баден е "избран" и легитимен точно колкото Си: ни колко.
40
3
 
16
 
! Отговори
Virtuozzo преди 10 месеца
За същият Байдън дето спечели изборите с фалшификация ли става въпрос ??
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Китайците са доста хуманни спрямо зеленчука Байдън.
38
4
 
10
 
! Отговори
Блинкен: преди 10 месеца
"Бележим голям прогрес в отношенията с Китай". Байдън: "Си е ДИКТАТОР!". Блинкен: "Де*ба!".
37
7
 
12
 
! Отговори
ФАЩ фърлят фира преди 10 месеца
Клоаката ФАЩ скоро ще оттече. Започна вече разложението по всички нива. Пълна деморализация. Содом и Гомор! по 45,000 на година умират от огнестрелни оръжия. 200,000 умират от свръхдоза наркотици. 40 милиона живеят без здравна осигуровка а 20 милиона са под прага на бедността, без дом дори. Нещата са страшни. Гражданската война ще се повтори.
36
6
 
11
 
! Отговори
Друго си е на Запад преди 10 месеца
Какви водещи фигури са начело на Демократите от Англосаксогоморския алианс.. Това МакАрон - житейски идеали и изкривявания, Урсула урсузката - в Университета е наблягала на доста науки, а после и подменена Докторантур, Борис оня шеметь, Борел Джунглата, Шведската друсалка.. и гвоздея е обервампира Джо, дето пелтечи за щяло и нещяло. И който се припознава с тези личности и техните идеали и биография, заслужава ли си коментара и тюхкането .. Въобще как ги търпи тая земя?
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След Джон Кенеди немат истински президент янките, ама го убиха него както и брат му Робърт :)))
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Блинкен ходИ да разубеждава Си да строи военна база в Куба, която може да стане факт до края на годината. Бай Дън явно не може да понесе провала на Блинкен в тази мисия и че ще стои под чехъла на председателя Си. Много неприятно наистина )))
33
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки месец в сащ влизат по 100 хил нови емигранти. Там на улиците живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Китай.
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Байдън може да каже каквото си иска... Все пак е начело на най-могъщата нация в света за разлика от кремълския, дърт рептил и масов убиец.
31
9
 
12
 
! Отговори
Той и Риши бълнуваше преди 10 месеца
В окупирана Япония на срещата на Г7 излезна индийския Британец Риши Сунакчо да обясни че Китай бил заплаха за добруването на света!! И това се случва в окупираната от Америка Япония, в избомбената от Американски атомни бомби ХИРОШИМА докато микро частици Британски обеднен Уран летят в небето в Източна Европа и славянски жени и деца ги вдишват и ВеликоБритания и чичко Риши им подписват смъртните присъди. Това е гнус на гнусотиите.
30
1
 
14
 
! Отговори
Диктатори, заплахи… преди 10 месеца
Ето как се пътува с влак стрела в Китай, бизнес класа. https://youtu.be/FgthWgZGb-wБизнес класата е най-луксозната в Китай! Това ли е заплахата? Влакове, самолети, мостове, пътища, язовири и ел. централи, 5джи, 6 джи антени, смартфони и компютри, ел. автомобили, космически изследвания и космическа станция. И какво ли още не. Това ли е заплахата? Докато ФАЩ и МАЛОБРИТАНИЯ единственото което можаха да измислят е обеднен уран в Украйна! Тия са срам за човешкия род!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тръмп беше противен, ама тоз Бидон кърти мивки :)))
28
1
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 10 месеца
Това беше Ху Джинтао. Бивш премиер, възрастен и с тежка форма на деменция, които беше поканен от уважение и седеше редом до Си. Но по време на конференцията се наложи да го изведат защото не му беше добре и видимо се държеше неадекватно. Медиите на запад пак спалъпиха истории за кръвожадна диктатура. А такива като вас четат и преживят!!!
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Китай имат член първи.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За американската клика от престъпници всички са диктатори, само те не. И естествено главния виновник комунизма, щото друго не могат да измислят. В същото време синчето на Байдън се разминава с леки присъди за дестки доказани престъпления. Преди Байдън, Обама излъга че не е наредил да се подслушва на Меркел телефона. Преди него Буш излъга за оръжията на Ирак и нахлу там. Преди него Бил Килнтън излъга под клетва в съда за Моника. Преди това агерата уотъргейт. Кенеди и провала му в Куба и още и още
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не рева със синчето, докато е бил на пейрол от китайската комунистическа партия на която ръководител в Си.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 22 - Видяхме го, де и Какво? Видяхме същото и в САЩ (спрямо Тръмп)? Значи?!