Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ

Произходът на правило в имиграционното законодателство е от 1918 г.
28 юни 2023 15:48, Елка Василева
128
Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в САЩ - забрана да се допускат в страната "комунисти" и "марксисти", предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент републиканец, който издигна кандидатурата си и за вота през 2024 г., заяви в събота, че ще използва "раздел 212 (е) от Закона за имиграцията и националността", за да "нареди на моето правителство да откаже влизането на всички комунисти и всички марксисти".

Изявлението напомня за забраната на Тръмп влизане в страната на пътуващите от няколко предимно мюсюлмански държави по време на първия му мандат, която беше остро критикувана като антимюсюлманска и в крайна сметка отменена от президента Джо Байдън.

"Тези, които идват, за да се наслаждават на страната ни, трябва да обичат страната ни", заяви Тръмп по време на речта си на конференцията на Коалицията за вяра и свобода във Вашингтон и добави: "Ще държим чуждите, мразещи християните комунисти, марксисти и социалисти далеч от Америка."

Той също така каза, че трябва да има "нов закон", който да се отнася до комунистите и марксистите, израснали в Америка, но не уточни какво ще включва той.

Предложението на бившия президент повдигна и въпроси за това дали един действащ от десетилетия закон действително може да се използва за забрана на достъпа на всички комунисти или марксисти имигранти в САЩ, как би се прилагало това и защо Тръмп е толкова фокусиран върху тези политически теории в страна, в която малко жители ги подкрепят.

В имиграционното законодателство на САЩ се казва, че всеки имигрант, "... който е или е бил член или е свързан с комунистическа или друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), местна или чуждестранна, не може да бъде допуснат". Тези лица не могат да бъдат натурализирани или да получават зелени карти, макар че са предвидени и някои изключения.

Произходът на това правило датира от 1918 г., когато правителството на САЩ започва да се притеснява от "външните заплахи на анархизма и комунизма", според наръчника на Службата за гражданство и имиграция на САЩ.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
До Дианауоу...певск-борисов..ще минават китай...с 200??Бог да пази...Китай!
89
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Според мен, много хора мразят САЩ и без да са комунисти или марксисти или социалисти по неговите класификации...Тъй като Комунистическата теория не предполага умраза, тези хора явно не са нито комунисти, нито марксисти, нито социалисти...Ако Тръмп наистина иска да не допуска хора, изпълнение с претенции и умраза към САЩ, той трябва да ги тества за такива отношения, а не за формални принадлежности към политически, религиозни и социални формации, според мен...Китай се пишат комунисти, но не са!
88
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
поредното доказателство...винаги блокираха постовете ми тр.ло.ете на пригожин,възхваляваще те и те правещ..."звезда",продаваща САЩ за...рубли...плащани ти през ДБ,пРигожин те направи "президент" на САЩ...доказано...толерантно си...мълчим!!!гладните го виждат..."елита"...прави пари,ограбени от гладните!!!хората ще излязат на барикадите!!!Справка Историята!!!
87
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
ти от много десетилетия трябваше да си изгонен от САЩ!агент си на комунистите от десетилетия!финансиран от Ссср...и не си последният,Народа на САЩ никога не трябва да ти простят преврата и убийствата на мирни в Капитолия
86
0
 
1
 
! Отговори
Стария хъш преди 9 месеца
Комунистическата партия беше 18 последната по брои в америка.само 350,000 члена.след разпада на ссср се пренесоха в демократичната партия повечето и в другите парти.
85
0
 
3
 
! Отговори
Те са там отдавна преди 9 месеца
Тръмпец... те комунистите и марксистите отдавна са там при вас. При вас са още от времето кагато дофтасаха марксистите от Франкфуртската школа,а посли и троцкистите. Днас повечето ви университети от Бръшляненатя лига са овладяни от троцкисти и леви либерасти а Демократическата ви партия е ляво-либераст-троцкистка. Сигурно помниш битката на ФБР с комунделите във Холивуд през 50-те години... но тая битка накрая беше загубена.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и американци никой не иска, ама си врете гагите навсякъде.
83
0
 
0
 
! Отговори
Стария хъш преди 10 месеца
Всеки които иака повече социални превилеги е социалист.А този които иска безкласово обшество е комунист всички да са равни.Имено затова е утопия.Да бе да Тръмп че бърка бетон наравно с мене кога???Всека държава има 30% социализъм-държавен капитализъм.Армия,полиция.пандизи.садилишта.училишта,пенсия платена отпуска с болнични това е социализъм-стеит капитализъм.Но простаците не знаят заштото са та паци.
82
0
 
3
 
! Отговори
Сталинка Георгиева преди 10 месеца
Това значи ли че и мен ще изхвърлят от САЩ?!
81
1
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 10 месеца
И все пак както казват Маркс и Ленин социализма ще победи ,така както Земята се върти!
80
1
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
На кого е притрябвала тая наркоманска държава с клошари по улиците?Мигрантите са план на Путин да съсипе Америка отвътре)))
79
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Демек Китайците!
78
0
 
1
 
! Отговори
Е? И? преди 10 месеца
До АМА ДРУГАРЮ ДРЪМП- Нали точно това иска да спре Тръмп?!!!!За да ви спре и защити държавата си!
77
1
 
6
 
! Отговори
клоун преди 10 месеца
и фашистите като тебе също
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То не е бил толкова страшен самия комунизъм, а повече последиците от него! Още помня как Петър Дертлиев на първата студентска стачка каза-,,Комунизма не е само система, той е манталитет!"
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А в България точно тия най-много го хвалят хахах
74
1
 
1
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Аз имам виза, да се оправя. Ще си ходя когато поискам докато ми изтече визата или ми сложат черен печат :)
73
7
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
никъде по света не е имало комунизъм това е утопия аз пък не искам пенсионираниченгета от сащ да купуват медии по света всички конфликти по света са посценарии на сащ защо не спрете оръжието и парите за украина и не направитефинансов одит
72
3
 
3
 
! Отговори
Добре братчет преди 10 месеца
*** като дойдете на власт , отменете данъците! Няма да те обиждам, не ми е на нивото!
71
3
 
0
 
! Отговори
до 90 преди 10 месеца
Хаха ти сериозно ли не знаеш какво е добавена стойност. ДДС да ти говори нещо?