Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ

Произходът на правило в имиграционното законодателство е от 1918 г.
28 юни 2023 15:48, Елка Василева
128
Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в САЩ - забрана да се допускат в страната "комунисти" и "марксисти", предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент републиканец, който издигна кандидатурата си и за вота през 2024 г., заяви в събота, че ще използва "раздел 212 (е) от Закона за имиграцията и националността", за да "нареди на моето правителство да откаже влизането на всички комунисти и всички марксисти".

Изявлението напомня за забраната на Тръмп влизане в страната на пътуващите от няколко предимно мюсюлмански държави по време на първия му мандат, която беше остро критикувана като антимюсюлманска и в крайна сметка отменена от президента Джо Байдън.

"Тези, които идват, за да се наслаждават на страната ни, трябва да обичат страната ни", заяви Тръмп по време на речта си на конференцията на Коалицията за вяра и свобода във Вашингтон и добави: "Ще държим чуждите, мразещи християните комунисти, марксисти и социалисти далеч от Америка."

Той също така каза, че трябва да има "нов закон", който да се отнася до комунистите и марксистите, израснали в Америка, но не уточни какво ще включва той.

Предложението на бившия президент повдигна и въпроси за това дали един действащ от десетилетия закон действително може да се използва за забрана на достъпа на всички комунисти или марксисти имигранти в САЩ, как би се прилагало това и защо Тръмп е толкова фокусиран върху тези политически теории в страна, в която малко жители ги подкрепят.

В имиграционното законодателство на САЩ се казва, че всеки имигрант, "... който е или е бил член или е свързан с комунистическа или друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), местна или чуждестранна, не може да бъде допуснат". Тези лица не могат да бъдат натурализирани или да получават зелени карти, макар че са предвидени и някои изключения.

Произходът на това правило датира от 1918 г., когато правителството на САЩ започва да се притеснява от "външните заплахи на анархизма и комунизма", според наръчника на Службата за гражданство и имиграция на САЩ.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунизма е явление обосновано от Карл Маркс, германски евреин от Трир с рождено име Хершел Леви! После приема протестантска религия и го сменя! Произхожда от много богато семейство, но поради умствени недостатъци идеологията му е теорията на бедността!В икономиката въвежда понятието ,, принадена стойност", което още никой не е разбрал!Печалба се знае, ама това?
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-големите комунисти стоя начело на УСА - наричат ги "deep state". Има една приказка: "Ти ме слушай какво говоря, ама не ме гледай какво правя" . Та и тяхната демокрация същата работа. Демокрация за плебса, а за върхушката, която си печата парите, си е див комунизъм.
68
2
 
3
 
! Отговори
дедо ви преди 10 месеца
преди 1989г. ако искаш да пътуваш до САЩ попълваш един въпросник , познайте какъв беше първия въпрос . членувате ли е бкп ? и естествено веднага получаваш отказ за пътуването . а и отделно от ДС едва ли щяха да ти разрешат де :) така че тръмп който за мен е един шут, нищо ново не прави .
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те отдавна са там !
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демократическата партия от около 15-20 години води и пропагандира крайнолеви комунистически политики. Техните радикални крила като АНТИФА, metoo, BLM и т.н. дори не се крият. Така че Тръмп е напълно прав, не се ли смаже на време червената секта, САЩ рискува да се разпадне, изпадне в дълбока икономическа и социална криза. Само слабоумен може да твърди, че САЩ днес няма колосален проблем с левите радикали.
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как смятате че толкова по напреднали държави като САЩ и Англия ще клекнат на някакви совхозници? Няма да стане!
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Cera ynpaвлявaщитe нeoлибepaли rлoбaлиcти, вcъщнocт ca виg koмyниcти - тpoцkиcти! Би тpябвaлo и зa тяx cъщo ga важи?
63
3
 
14
 
! Отговори
Американ преди 10 месеца
Прав е чичо Тръмп никой не обича комунарите
62
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Америка и трябва нов Маккарти. Първия вкаран в затвора тогава ще бъде "десният антикомунист" Доналд Тръмп.
61
5
 
5
 
! Отговори
До спас преди 10 месеца
Спасе спасе ти си зомбиран. ...100% беше държавно...и се оказа в джоба на бай тошо и компания, а България се събуди почти фалирала. И да знайш бай спасе...нема държавно ...всичко се плаща , но в Тоталитаризма едни плащаха а други ползваха. За баламите като теб беше театъра с "безплатно" здравеопазване, образувание
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ е 325 милиона, а Русия е 142....голяма разлика! Китай и Индия не говорим, щото там раждаемостта не е свързана с условията на живот! Там е като в махалата.. .
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** не ходят на почивка НА Гърция защото е ЕС...те предпочитат сибир, северна корея или екзотиката на сирия
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чудесна идея, само дето те вече са на власт в САЩ.
57
1
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 10 месеца
65...ХАХАХАХАХА...направи ми деня
56
2
 
4
 
! Отговори
RStar преди 10 месеца
Че то ако настане комунизъм в САЩ, поне ще ги постегне малко, да не се избиват с тия оръжия...
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До СПАС Другарю СПАС, разбрах че кандидатът за кмет на София Терзиев е заложил като първа точка в програмата си взривяване и изнасяне на отломките от грозилището MOЧA в двора на руското посолство в София. Срок до края на 2023 година. Как да не гласуваш за такъв кандидат?
54
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Иначе в САЩ остана малко хора който искат да отидат освен съседите им и подобни, същото е и за Западна Европа отиват на том нещата
53
2
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
*** са спокойни от тази новина....те на ЗАПАД и в САЩ не искат да ходят!!!
52
1
 
1
 
! Отговори
Някой към някой 49 преди 10 месеца
Нещо трябва да се отличава в него. Контраст към бледа безличност. Червеното защото е дърт мушмурок да кажем по-тактично или власт обича човека. Германците са луднали по пиар глупости. Körper Sprache тялото да говори. Пози заучени, фрази, господари мислят се за крале. Всичко им официално да ти припадне коня от любезност и лицемерие и заучени пози и изрази. Всичко по телевизията им само крале и магьосници и теми за мигранти как им се полага и колко са бедни и хубави. Страшно позьорство.
51
3
 
5
 
! Отговори
хмм преди 10 месеца
Също и фашисти. Изобщо всякакви които искат строг извратен ред.