Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ

Произходът на правило в имиграционното законодателство е от 1918 г.
28 юни 2023 15:48, Елка Василева
128
Тръмп: Комунистите и марксистите да не бъдат пускани в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в САЩ - забрана да се допускат в страната "комунисти" и "марксисти", предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент републиканец, който издигна кандидатурата си и за вота през 2024 г., заяви в събота, че ще използва "раздел 212 (е) от Закона за имиграцията и националността", за да "нареди на моето правителство да откаже влизането на всички комунисти и всички марксисти".

Изявлението напомня за забраната на Тръмп влизане в страната на пътуващите от няколко предимно мюсюлмански държави по време на първия му мандат, която беше остро критикувана като антимюсюлманска и в крайна сметка отменена от президента Джо Байдън.

"Тези, които идват, за да се наслаждават на страната ни, трябва да обичат страната ни", заяви Тръмп по време на речта си на конференцията на Коалицията за вяра и свобода във Вашингтон и добави: "Ще държим чуждите, мразещи християните комунисти, марксисти и социалисти далеч от Америка."

Той също така каза, че трябва да има "нов закон", който да се отнася до комунистите и марксистите, израснали в Америка, но не уточни какво ще включва той.

Предложението на бившия президент повдигна и въпроси за това дали един действащ от десетилетия закон действително може да се използва за забрана на достъпа на всички комунисти или марксисти имигранти в САЩ, как би се прилагало това и защо Тръмп е толкова фокусиран върху тези политически теории в страна, в която малко жители ги подкрепят.

В имиграционното законодателство на САЩ се казва, че всеки имигрант, "... който е или е бил член или е свързан с комунистическа или друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), местна или чуждестранна, не може да бъде допуснат". Тези лица не могат да бъдат натурализирани или да получават зелени карти, макар че са предвидени и някои изключения.

Произходът на това правило датира от 1918 г., когато правителството на САЩ започва да се притеснява от "външните заплахи на анархизма и комунизма", според наръчника на Службата за гражданство и имиграция на САЩ.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
8
 
! Отговори
Червенушко преди 10 месеца
Това означава че Радев , БСП и Възраждане няма да могат да пътуват до САЩ ! Те и без това гледат само към Русия!
29
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Не само да не бъдат допускани комунисти в САЩ,ами трябва да се отнеме и гражданството на бмного българи които са натурализирани,и са бивши членове на БКП и ДКМС.И дори и на децата им да не се дава право на достъп до белите държави.Да си стоят,там където са клали и бесели бащите и дядовците им та да се видят от каква порода са се пръкнали.не може баща ти и дядо ти да са унищожавали цели народи,и после следващите поколения да се прехвърлят в други читави държави пак със същата цел.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
некой шекспир не защо марксисти маркс още е актуален
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За разлика от възрожденците аз съм живял в Европа, и там няма човек който да иска да разгради тази цивилизация и да я върне 200 години назад на нивото на тая *** Русия! И децата си така учат!
26
0
 
3
 
! Отговори
ФГа преди 10 месеца
Значи Васко маслото оттече
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лъжец и популист! Той става за България!
24
3
 
10
 
! Отговори
Симеон преди 10 месеца
Много е прав тръмпът. Проблемът е, че в държавата му комунизмът вече е изграден, но не искат да си го признаят. Освен това налагат комунизма и в Европа. Нашите демократи (***, Дай Б-я, зеленясали) са си марксисти отвсякъде.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Вижте се кви сте: Що да не го плюем. Просто в сравнение с демократите е по-малкото зло. Че и той е част от дийп стейт е ясно и на малките деца, само американчетата не го виждат.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Тръмп! Той знае, че комуникти и фашисти са двете страни на една и съща монета.
21
14
 
4
 
! Отговори
Нео преди 10 месеца
A тръмпистите не трябва да се допускат извън САЩ. И без това в света има достатъчно простотия!
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не го харесвам Тръмп. Но в случая е абсолютно прав!!!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре де, а който е сталинист значи може?!
18
5
 
13
 
! Отговори
Ларавел преди 10 месеца
Тук в Пало Алто няма нито един комунист. В развитите държави на комунизма се гледа като на смешка. Мъчих се да обясня на един проджект мениджър какво е комунизъм и човека беше шокиран. Хората се чудят как е възможно някой да харесва това.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само комуниста Путин да бъде допускан в САЩ. Явно тоя човек изобщо не е наясно щакво е комунист и марксист и какво ляво и дясно.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Язък че нашите копейки толкова му се радват! Той не ще и да чуе за тях
15
3
 
5
 
! Отговори
Коко преди 10 месеца
Пригожин, Копейката и Тръмп влезли в един бар.
14
3
 
8
 
! Отговори
Ами социалистите? преди 10 месеца
Ми то комунисти няма отдавна - има социалисти.Не е чел класиците, че соца е първата стъпка преди комунизъма.
13
0
 
13
 
! Отговори
Мхм преди 10 месеца
Бъдещият софийски кмет оттече за САЩ.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даже в СССР по-малко от 60 милиона са били на купони за храна, както е в САЩ днес.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изключително интелигентен и ерудиран човек. Хубаво е да се позамислите по задълбочено над думите му и какво точно ви казва.