Още едно дело срещу Доналд Тръмп, този път може да бъде съден за обида

Той е направил коментари за жена, обвинила го в изнасилване
12 юли 2023 07:35, Нели Христова
15
Още едно дело срещу Доналд Тръмп, този път може да бъде съден за обида
Снимка: БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп може да бъде подведен под отговорност за обидни коментари, които е направил за жена, обвинила го в изнасилване, заяви Министерството на правосъдието на САЩ.

Адвокатите му преди това твърдяха, че Тръмп има правна неприкосновеност, тъй като е бил президент, когато е направил забележките през 2019 г.

Но във вторник правителствените адвокати заявиха, че вече не разполагат с "достатъчно основания", за да заключат, че Тръмп е действал в рамките на своите задължения.

Решението дава тласък на делото за клевета на Е. Жан Карол срещу Доналд Тръмп.

През май Тръмп беше осъден да плати на бившата колумнистка на списание 5 млн. долара, след като беше признат за отговорен за сексуално посегателство срещу нея през 1996 г. в универсален магазин в Ню Йорк.

В момента 79-годишната г-жа Карол иска 10 млн. долара от Тръмп по дело за клевета, което трябва да бъде гледано в съда през януари.

В съдебното дело се цитират негови забележки като президент за нея през 2019 г., докато отговаряше на въпроси на репортери.

Искът е актуализиран, за да отрази допълнителни коментари, които той е направил за нея в градската зала на Cи Ен Ен в деня след решението на съда преди два месеца.

Адвокатът на г-жа Карол приветства преразглеждането на решението от страна на министерството на правосъдието.

"Винаги сме вярвали, че Доналд Тръмп е направил клеветническите си изявления за нашата клиентка през юни 2019 г. от лична неприязън, зла воля и злоба, а не като президент на Съединените щати", заяви Роберта А Каплан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.