Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има видеа как в Украйна онучават деца да бъдат убийци и да мразят. По модела на Ислямска държава. Първо 4-5 годишни ги карат да отрежат главата на любимата си играчка. Да режат глави на мечета. На десетина години и момчеста, и момичета вече ги виждаме с истинско оръжие, истинска стрелба и придвижване през зелен терен. Като младежи им се дава нож в ръка да колят , показано е как да хванат жертвата и как да забият в гърлото ножа. ИМА ВИДЕА !!! ИСТИНА Е !!!
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия започнаха да се гърчат, ще става по-зле за укрите.
10
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хайде честито на руските окупатори АТАКМС. Голям берекет на руски трупове в промишлени количества я чака Русия.
9
1
 
11
 
! Отговори
хе хе хе преди 7 месеца
Ако САЩ спрат да подкрепят Украйна, тази квазидържава ще приключи до 10 дни, просто ще фалира. И това би било добре. Но САЩ няма да спрат подкрепата, преди да са изчерпали окончателно човешките ресурси на хунтата и паричните такива на ЕС, пък и част от собствените си. Което също си има добрата страна - после нещата ще се развият еднозначно и достатъчно бързо. Дето се вика, надявам се да го доживея края на тези събития. И да гледам какво ще правят след това нашите атлантици:)
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не отслабва,а направо изчезна..
7
12
 
2
 
! Отговори
Към ноемр 10 преди 7 месеца
Вие сте толерантни към поредния кръвожаден диктатор. Нещата, които сте написали са елемент от хибридната му пропаганда.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Последният украинец в Украйна, моля да загаси лампите!
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че "велика" украйна и цялото това болно украинство е една шизофрения е ясно вече дори на децата, но от време на време тия имбeцили надскачат себе си!
4
0
 
19
 
! Отговори
А какво става със преди 7 месеца
А какво става с таковата, как беше там това, какво става я кажете тука сега какво става?
3
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никакво отслабване на подкрепата, само лобут по пpocтите руски чoтури.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези вече ще ги закриват. Вие чалгарите сте следващите, вече започнаха да ви закриват енергетиката и така до последния чалгарин. Ще ви закрият и вас като украинците.
1
0
 
24
 
! Отговори
Порошенко преди 7 месеца
А! Така ли? Супер, още комисиони!