Зеленски информира US-сенатори за хода на войната на секретен брифинг

Чака се пакет от $106 милиарда
5 дек 2023 10:51, Стела Стоянова
85
Зеленски информира US-сенатори за хода на войната на секретен брифинг
Снимка БГНЕС, архив

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър подкрепи първото процедурно гласуване на допълнителен пакет от $106 милиарда по настояване на  президента Джо Байдън за изпращане на помощ на Украйна, Израел, азиатско-тихоокеанските страни и за хуманитарни цели в Газа.

Налице обаче е нарастващ скептицизъм, че това ще стане. Преговорите относно пакета за сигурност на границата се провалиха в почивните дни, тъй като републиканците настояваха за разпоредби, с които демократите не са съгласни, съобщава БНР.

В писмо до лидерите на Камарата на представителите и Сената от Белия дом предупредиха, че до края на годината САЩ ще изчерпят финансирането си за изпращане на оръжия и помощ на Украйна и ако прекъсне потока "от американски оръжия и оборудване това ще  удари Украйна на бойното поле", ще подложи на риск успехите, които е постигнала и ще увеличи вероятността от руски военни победи.

Висши служители на администрацията, включително държавният секретар Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин и директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс, са готови да информират всички сенатори днес за ситуацията в Украйна на класифициран брифинг, на който и Володимир Зеленски трябва да даде информация за хода на военните действия.

Според лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър Зеленски ще се обърне към сенаторите, за да може те да чуят директно от него за какво точно ще гласуват.

Шумър подаде заявление в понеделник вечерта за разглеждане на законопроекта, който трябва да съдържа допълнителния пакет чуждестранна помощ. Последните детайли по този пакет все още не са уточнени поради разногласия във връзка с реформи в политиката за  имиграция и предоставяне на убежище с цел да се намали потокът от мигранти на границата между САЩ и Мексико.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хаха,сша потъва нямат пари
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми те укрофашагите свършиха курса вече. Жалко за младите хора, отвлечени от опашките по магазините и улиците, изпратени принудително на фронта. Но... Всеки заслужава сътбата си. Да не са марширували с факлите, крещейки "Хайл", и разни нацистки лозунги. Да не са кръщавали улици и площади с имената на нацистки престъпници. Да не са правили тер. атентати срещу журналисти и мирни граждани.
8
1
 
7
 
! Отговори
Мечока Иван преди 5 месеца
Аз нали си прибрах 19% от една гора.А вие сега си печатайте хартийки.
7
4
 
28
 
! Отговори
Роберто Кавали преди 5 месеца
Всички наивни кавали на Запад си помислиха че Русия ще се разпадне.Санкции,ала бала обаче Путин ги изигра.Русия в момента има и пари и оръжие и магазините са пълни със стоки.Сега стана ясно че трябва мир и Кличко и Залужни станаха опозиция на Зеления кавал.Обаче Путин не иска вече мир а разпад и разгром на укрите.Капитулацията ще бъде подписана в Киев от Залужни съвсем скоро.
6
1
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 5 месеца
Ами печатат ги. Ако не си разбрал САЩ си печатат колкото им трябват.
5
9
 
0
 
! Отговори
Следят "Путин&q преди 5 месеца
Следящи ЛАвров в Скопие са засекли видое разговори с ДВОЙНИК на Владимир Владимиров/1952/ДВОЙНИЦИТЕ СЕ РАЗПОЗНАВАЛИ ОТЛичнО ПО МИКРОЧИПОВЕ В ТЕЛАТА ИМ И ПО ИНТОНАЦИЯ НА ГОВОРА>НАпомнят че сочения за НАЙ НАгъл масов убиец Владимир/"Путин" е подставен на власт в Кремлин ру от наркоман Борис Николаев с псевдоним"ЕЛЦИН".
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия пари да не ги печатат бе... ;)
3
4
 
11
 
! Отговори
Зилиенски преди 5 месеца
Губим на всички фронтове, или ще подам оставка и мир, или армията ми ще бъде тотално разбита до 2 месеца, по-вероятно първото.
2
17
 
3
 
! Отговори
ДА СЕ ПРОВЕРИ преди 5 месеца
СЛЕДЕНИЯ за НАЙ НАГЛИЯ МАСОВ УБИЕЦ В СВЕТА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ роден 1952 в СССР /с терористичен псевдоним "Путин" се следял като труп вече много месеци.. Следящи позлвали микро импланти и нано скенери с които е бил нарочно отровен преди началото на мръсния терор срещу СССР на територията на Украйна. Загинали са стотици хиляди наши братя и сестри ..
1
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна ще победи.