Тръмп на тръни, участието му в изборите на кантар в 16 щата

Съдилищата ще трябва да решат дали да го допуснат
21 дек 2023 14:58, Александър Попов
32
Тръмп на тръни, участието му в изборите на кантар в 16 щата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да отстрани бившия президент Доналд Тръмп от президентската надпревара през 2024 г. "е първата победа в голямо съдебно дело, което все още се развива в цялата страна", съобщава "Ню Йорк Таймс".

В най-малко 16 други американски щата в момента има висящи съдебни оспорвания относно възможността Тръмп да заеме президентския пост съгласно 14-ата поправка.

В съдебните дела се твърди, че бившият президент е негоден за длъжността, тъй като „с действията си е участвал в безредиците в Капитолия на 6 януари 2021 г.“, пише вестникът.

Четири от тези дела – в Мичиган, Орегон, Ню Джърси и Уисконсин – са заведени в щатските съдилища. 11 дела – в Аляска, Аризона, Невада, Ню Йорк, Ню Мексико, Южна Каролина, Тексас, Върмонт, Вирджиния, Западна Вирджиния и Уайоминг – са заведени във федералните окръжни съдилища.

Делата в два от тези щати, Аризона и Мичиган, първоначално бяха отхвърлени от по-нисшестоящ съд, но обжалвани, а още едно предизвикателство пред Тръмп е дело, заведено в Мейн.

Кампанията на бившия президент заяви, че ще обжалва решението в Колорадо, в което Върховният съд на щата каза, че ще отложи решението си - което означава, че то не е ефективно - до 4 януари, с надеждата да получи насоки от Върховния съд на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: избориСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ох, участието му в изборите е застрашено, а спечелванвто им е немислимо!
27
1
 
3
 
! Отговори
бат Дън преди 4 месеца
А за какво му е на Тръмп да се кандидатира за Президент ? Бай Дън е ИДЕАЛНИЯ президент на страна като САЩ. Стар, болен, с деменция.... Памперс на гъ**за и листче с инструкции какво да казва, кога да ръкопляска и на къде да ходи са това от което един успешен президент се нуждае. Байдън е велик !
26
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа, преди 4 месеца
а пък един мармот завива шоколад в станиол!
25
4
 
4
 
! Отговори
Не бъди радостен преди 4 месеца
До 21 - Тъкър вече заяви че няма никакво намерение да се занимава с политика. Той е водещ (но не и политически коментатор) на шоу и това знае да прави. А за политиците се изказа много ласково - най лошите хора в нашето общество. Тъкър си има разум за разлика от измисленият бизнесман който се захвана с политика.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не тормози хората да се ваксинират - и как да ги тормози като той беше президент до 20 януари а ваксините се появиха по-късно. а кой даде на хората блестящата идея да пият белина?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха спрете да повтаряте като развален грамофон - не започнал никакви войни, а колко спря? при кой президент войската на сащ е била най многочисленна и кой е изразходвал най много пари за войската? кой подписа споразумение с талибаните при положение че афганистан си имаше легитимно правителство? спрял имигрантите - кой работи по ресторанти, магазини, строежи, полетата? колко стена построи и колко плати мексико? кой раздели децата от семействата им?
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 22 - защото конституцията не казва конкретно 14 поправка да важи за президент. И аз мисля че 14 поправка трябва да важи за всеки гражданин на САЩ но явно и съдиите в Колорадо не са много сигурни. Да изчакаме как ще се произнесе Върховният съд преди 4ти Януари.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз, не знам защо въобще съд се занимава с Тръмп когато в US Коституция ясно е записано, че лица участвали и в бунтове и метежи се забра нява да заемат всякаква държавна длъжност. Тоест Тръмп и падарин няма право да бъде.
20
7
 
2
 
! Отговори
На радостните преди 4 месеца
Евроатлантици, ще им кажа, че ако на Тръмп бъде попречено да участва в изборите, то той ще издигне Тъкър Карлсън, в последния момент, и тогава наистина ще отвее конкуренцията. От доста време се шушне, че Тъкър ще става вице, но може и директно за големия пост, ако се наложи. За незапознатите, допреди да го свалят от ефир преди няколко месеца - това беше най-гледания водещ в щатите, дори сред демократите под 35. Вие си правете сметка.
19
3
 
5
 
! Отговори
Шебек преди 4 месеца
А гражданска война де....
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нарочно не го пускат ,знаят че ще спечели изборите
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мафия в най-чиста форма. Това е вашия идеал за държава САЩ
16
9
 
18
 
! Отговори
Фак преди 4 месеца
В фащ ги тресе яко комунизъма.
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 3.Не разпалва войни, не допуска мигранти, не тормози хората да се ваксинират против волята си. /С кой да ги разпалва тия войни.След като имаше локдаун при него за 2 години.А САЩ са в 7 войни.С Ирак ,Афганистан ,Сирия,Йемен,Нигер,Либия и Судан.В тия държави има войници.А 99.99999% от ваксинираните им няма нищо и само неук човек като Тръмп отхвърля науката.
14
6
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Ето това е, най-после и американските съдилища да научат нещо от нашите. Браво имате напредък, това е демокрация.
13
8
 
14
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
ВСИЧКО В ТАЗИ САТАНИНСКА СТРАНА СЕ РЕШАВА ОТ ФБР,ПЕНТАГОНА И ЦРУ.И ТАМ "ЗАКОНА" СЕ ЧЕТЕ КАКТО ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛОТО.
12
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахах, нашите копейки ще изгубят и последна надежда! Някакъв надолу се надява че Тексас щял да се отцепи... ХАХАХАХАХАХАХА, то вярно гладна кокошка просо сънува, ама във вашия случай направо халюцинирате бе копейки
11
10
 
9
 
! Отговори
Аз Съм Жо Бай Дэн преди 4 месеца
и просто Искам да Кажа - Да Живее Кралицата, Момчета! Кукловодите ми - уреждат поредната ми Служебна Победа!!
10
8
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Това е един от начините, за да не спечели Тръмп изборите. Щеше да напиша единственият, но има и друг, в който американците са добри. Най-много убити президенти има в САЩ. Та това е вторият начин. Иначе Тръпм е почти спечелил, но така ще загуби ВПК-то, а то има силно лоби и няма да повтори грешката си от преди.
9
4
 
15
 
! Отговори
Въпросче преди 4 месеца
е ако в Демокрация - Възстанието и Бунта са Забранени, то къде са Позволени?!