Защо директорът на ЦРУ е посетил Украйна?

Пътуването е " сериозен сигнал", че ангажиментът на САЩ
26 фев 2024 07:37, Нели Христова
53
Защо директорът на ЦРУ е посетил Украйна?
Снимка: БГНЕС

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс е направил тайно посещение в Украйна в четвъртък, 22 февруари, съобщи The New York Times. Твърди се, че ръководителят на ЦРУ е искал да успокои украинското ръководство на фона на проблемите с одобряването на американската помощ. Това е десетото посещение на Бърнс в Украйна от началото на въоръжения конфликт с Русия.

Според "Ню Йорк Таймс" някои украински разузнавачи питат американските си колеги дали ЦРУ няма да ги изостави на фона на трудностите при одобряването на пакета от помощи за Киев. "Това се случи преди в Афганистан, а сега ще се случи и в Украйна", заяви високопоставен украински офицер пред NYT.

Служител на ЦРУ, коментирайки информацията за посещението на Бърнс, заяви, че пътуването е " сериозен сигнал", че ангажиментът на САЩ да подкрепят Украйна ще продължи.
Законопроектът за отпускане на средства за Украйна се обсъжда в Конгреса на САЩ от октомври 2023 г. В средата на февруари Сенатът одобри двупартийна инициатива за отпускане на повече от 95 млрд. долара помощ за Украйна, Израел и Тайван. Документът трябва да бъде одобрен от Камарата на представителите, която се контролира от републиканците. Председателят на долната камара на Конгреса Майк Джонсън отказа да подложи законопроекта на гласуване без мерки за укрепване на сигурността на южната граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
24
 
! Отговори
Скоро преди 2 месеца
Украйна -Афганистан 2
8
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилите са като загорели моми абе идете си намерете по един руснак и се задомете,че да кротнете :)
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
липсата на подкрепа за войната от страна на републиканците е *** популизъм - използват това защото хората не искат тая война, така че им се подмазват за да спечелят изборите. в момента в който те седнат на хранилката, нещо ми подсказва че ентусиазма им за мир ще се изпари като плюнка на горещ тротоар
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бърнс е направил тайно посещение в Киев в четвъртък, 22 февруари, а Кирило Буданов каза, че укро-разузнаването е сигурно, че берлинският пациент не е убит, а наистина е умрял от тромб.
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предстои да се види дали ЦРУ управлява Конгреса!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ху кеърс
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
доставка на кокаин какво друго, службите правят всичко необходимо да са сигурно че горивото достига до двигателя на свободата демокрацията честността и интелекта - зелю
2
4
 
15
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
За да доусъвършенстват процеса по разпада на империята. Затова.
1
8
 
24
 
! Отговори
толкова е тайно, че преди 2 месеца
Днес Бг го публикува публично като преди това го е преписал от някъде, та даже и десето било посещението. И марсианците да посетят Киев все тая, а вие продължавайте с елементарната си пропаганда.