Посрещаме топла Нова година с температури до 14 градуса

Чакаме сняг в Рила и Пирин към 10-и януари
29 дек 2022 09:23, Петя Славова
17

 Малко преди Нова година температурите в страната се повишават като дългосрочните прогнози за застудяване преди 15 дни не се оправдаха.

По думите на синоптика Петър Янков, времето ще се задържи топло. "Температурите ще бъдат сравнително високи за началото на януари. В новогодишната нощ ще бъде ясно, с температури около нулата, до 1-2 градуса в източните части от страната", каза той в ефира на "България сутрин".

На 1 януари температурите ще бъдат между 10 и 14 градуса. Ще се заоблачи по северните части на страната - по Черноморието и поречието на Дунав, но валежи не се очакват.

"Ще посрещнем Нова година с по-топло време и температури между 10-15 градуса. Ще има краткотрайно захлаждане в периода 3-5 януари, когато главно в Южна България и източните райони ще превали дъжд, а в Рила и Пирин ще превали за кратко мокър сняг. Той няма да е достатъчен за любителите на белите спортове", коментира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

В Боровец работят две писти. Снежната покривка е около 10 см, съобщи синоптикът.

"Една от пистите може да бъде използвана от скиорите, но снежната покривка е заледена и трябва да се внимава. Изкуственият сняг създава проблем, тъй като е твърд и изисква по-специална подготовка от скиорите", посочи той.

Между 10-13 януари е възможно температурите да се понижат и се очакват превалявания, по съществени в Рила и Пирин. Там ще превали и сняг.

"Снежната покривка може да се повиши с 15-20 см. Времето е много динамично. На всеки 6 часа центровете извършват различни прогнози. По поречията са възможни сутрешни мъгли", каза още Янков.

Времето в южните ни съседки ще бъде слънчево и топло. Процесите в дългосрочен план ще засегнат Македония и Гърция в началото на второто десетдневие на януари. В първите дни на месеца времето ще бъде стабилно с пролетни температури - 15-19 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мото на Бобов дол-ПОТЪРСИ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Предлагам да се закрият всички метерологични агенции, служби и темподобни!Никаква полза от тях, само ядат народна пара!Никой не може да разчита на прогнозите им, а и проститутките се намърдаха в тях на екрана!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В село Осмар Шуменско вече забравихме как изглежда снега. За последно валя 2018 ,за три дена го разтопи.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е топло, може да е студено. На места ще превали, на други няма. Понякога ще има вятър. Около реките ще се образуват мъгли, а по планините ще натрупа сняг.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топлата зима е знак за хладно лято.Без радиатори и климатици
9
0
 
5
 
! Отговори
ему Чолаков преди 1 година
До няколко години ще забравим за снега в ниските места.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мото на Бобив Дол ами предполагам, че си имат добра причина.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И зашо трябва да спираме глобалното затопляне? Преди 5-6 годинибинахме на 9-тонянуаро -15-16 градуса в цяла България . Ужас беше. Не стига, че плащахме луди сметки, ми и пак беше студено навсякъде.
6
2
 
3
 
! Отговори
Мото на Бобов дол преди 1 година
Всички които не се харесват на МВР трябва да бъдат убити! Същото е и в Перник полицията убива щото не харесва някого!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - В дакало един така ни наплаши и му приложихме ... Абе вчера нали видя, какво направили батките в Гърция ... Първо бой, после 5 мъжки му се изредиха и другите юного се хилехме и снимахме.
4
6
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Във фиша със заплатата ти пише, че имаш 1 мозъчна клетка. Що така, бре Миме, ринем дъното в склада за 2-3к месечно?! Пък кучелюбите печелим по 20-30к и си живеем живота. Интересно.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щеше да бъде студ, сняг, без ток и вода, глад и ужас... Язък... Само дето се приготвихме... А на тези дето го говореха, кога ще им трошим зъбките?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък от съображения за сигурност отидох в Аржентина тук стигат 30 градуса че и нагоре
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е как така? колко статии писахте че коледа и нг ще са снежни? и така всяка година.