Дъжд ще вали в почти цялата страна, застудява

В сряда и четвъртък ще е облачно
28 фев 2023 07:51, Елка Василева
8
Дъжд ще вали в почти цялата страна, застудява
Снимка: архив, БГНЕС

Днес преди обяд само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Около и след пладне от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни.

Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни райони, в София - около 12°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно сутринта, вечерта и през нощта срещу сряда. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.   

През следващите два дни вятърът ще е от североизток. Времето ще се задържи предимно облачно. В сряда преди обяд на места, главно в Северна България, ще има валежи от дъжд.

След временно спиране в четвъртък по-късно през деня от югозапад отново ще завали. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните  - между 7° и 12°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
вълшебно преди 1 година
вълшебно
3
1
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
Мирът ще дойде, като хамериканците си друснат едно яко земетресение на собствена земя... поне 9 по Рихтер... тогава ще има мир на Земята!
2
10
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Ако искаш мир, моли се на господ да удави кремъл в потоп.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано Господ наводни Сопот и Казанлък.Спрете омразата и оръжията!Спрете войната!!!