ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!

Брюксел увери Украйна, че ще й помага политически и финансово
Обновена: 24 фев 2022 14:44 | 24 фев 2022 09:27, Веселина Йорданова
169
ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!
Снимка: БГНЕС

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Европейския съвет Шарл Мишел осъждат категорично в декларация "безпрецедентната и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна".

Още по темата
"Чрез своите непровокирани и необосновани военни действия Русия грубо нарушава международното право и подкопава европейската и световната сигурност и стабилност. Осъждаме загубата на човешки живот и причиняването на човешко страдание. Призоваваме Русия незабавно да прекрати враждебните действия, да изтегли военните си сили от Украйна и изцяло да зачита териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна. Такова използване на сила и принуда няма място през 21-ви век. ЕС твърдо подкрепя Украйна и нейния народ, които са изправени пред тази безпрецедентна криза" заявяват Фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Лидерите от ЕС ще се срещнат по-късно днес. Председателят на Европейския съвет Мишел спешно свика извънредно заседание на Европейския съвет за обсъждане на кризата и допълнителни ограничителни мерки.

Това ще наложи огромни и сериозни последици за Русия за нейните действия. Председателят Фон дер Лайен и върховният представител Борел ще очертаят допълнителен пакет от санкции, който ще бъде финализиран от Европейската комисия и ЕСВД в тясно сътрудничество с партньорите. Съветът ще ги приеме бързо.

ЕС ще продължи да предоставя силна политическа, финансова и хуманитарна помощ на Украйна и нейния народ, се заявява още в документа, разпространен от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Синът на полка преди 2 години
Няма нищо по-страшно от войната, особено ако е световна !
127
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Западът незабавно да се изтегли от Косово и Южен Судан,от Сирия и Либия.
126
0
 
9
 
! Отговори
малкият Пешко преди 2 години
В приказките от средновековието единственното , което може да успокои дракона е да вържем девица пред бърлогата му ! Едва ли си девица , изглеждаш и мако жилавка , но пък и Лавров не изглежда толкова капризен ?!
125
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Или какво и вашето време ще дойде ЕС!
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или какво?
123
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой обръща внимание на Урсула? Не й дават стол, не се ръкуват с нея...пълна НУЛА!
122
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
този конфликт да се решава в оон а не в ес това е една измислена структура коятонищо не върши налага само санкции под ам диктат акушерката е напълно неподготвена за подобни кризи
121
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха хора като Урсулата - много от нас сигурно щяха да подкрепят ЕС! Сега не е ясно кое е по-голямото зло...
120
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС - кучето на САЩ, никой не го пита за мнение. Нелепо висят подобни смешни призиви от устата на една женица, инсталирана на този пост за изпълнение на американски поръчки, която държавните глави на редица държави не приемат на сериозно и то съвсем заслужено. Кучето си е куче - ако щеш и административен пост да му измислиш.
119
4
 
17
 
! Отговори
varg преди 2 години
Да живее Русия,краят на фашистка Украйна е близо.
118
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
JТова да не е строгата леля на Путин, та му нарежда така, все едно му казва "изяж си порцията макарони незабавно, иначе ще те накажа да не гледаш телевизия 1 месец!"
117
0
 
30
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Очаква се да забранят и на приятелите на депутатите на Русия да посещават магазините в Милано и ски пистите в Австрия, въпреки че те ще ходят в Швейцария. Вече няма да им даваме заеми, не че те са искали. Ще спрем северен поток 2 завинаги, не че е тръгвал. Ама на студено няма да стоим заради украинците, може да им пратим още каски аки искат. САЩ едва ли ще спрат да купуват дизел от Русия... Нови мерки нов смях.
116
0
 
25
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Както се казва -нищо ,но от сърце!Трябва сериозно да помислим какво означава това поведение...силни на тръмки приказки ,на патос,квалификации,етикети...но като стане напечено се крият в тоалетната!
115
3
 
28
 
! Отговори
късно либе за китка преди 2 години
Къде бяхте последните 8 години, когато украински военни провеждаха един тих геноцид над руско-езичното население? Къде бяхте, когато през 2014 неонацисти запалиха живи хора в Одеса? Сред тях имаше и етнически българи и бременна жена? Тогава осъдихте ли ги?
114
4
 
12
 
! Отговори
Джамбазки преди 2 години
Ако Бойко беше още на власт, щеше да предоврати конфликта и войната!
113
0
 
26
 
! Отговори
Ами сега преди 2 години
Докато пуделите на сащ се събудят то всичко свърши,Русия заявила че успешно е изпълнила плана и спира с военните действия.
112
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате топки да се опълчите на Руснаците само може да се плюмчите женки и женчовци. Сега няма Бен Ладен да пращате вийски да го търсят. Ядрено оръжие не е на дневен ред. Не заплашва светът. Какво ще ви е оправданието да пращате децата ни да се бият в чужди войни. Ще ви разчекнат тоя път
111
0
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
нормално, на запад на власт са социалдемократите. няма да скочат срещу спонсорите си. нещо много замериса на30те години на 20 век... лошото е че сега бомбите са малко по -ячки
110
0
 
28
 
! Отговори
11 преди 2 години
Бреееййй, няма ни една статия за вируза! Това не е бивало от 3 години! Даже за времето има. Бреееййй.
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо сега да извадят едни милиарди и да помогнат на украинците така, че и руснаците да бягат в Украина! Това е решението, а не да им приберат населението, което сега с удоволствие ще замине на запад. Ние поне да си вземем обратно българите, че като гледам и афганци не искат тук... мъка голяма.