ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!

Брюксел увери Украйна, че ще й помага политически и финансово
Обновена: 24 фев 2022 14:44 | 24 фев 2022 09:27, Веселина Йорданова
169
ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!
Снимка: БГНЕС

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Европейския съвет Шарл Мишел осъждат категорично в декларация "безпрецедентната и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна".

Още по темата
"Чрез своите непровокирани и необосновани военни действия Русия грубо нарушава международното право и подкопава европейската и световната сигурност и стабилност. Осъждаме загубата на човешки живот и причиняването на човешко страдание. Призоваваме Русия незабавно да прекрати враждебните действия, да изтегли военните си сили от Украйна и изцяло да зачита териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна. Такова използване на сила и принуда няма място през 21-ви век. ЕС твърдо подкрепя Украйна и нейния народ, които са изправени пред тази безпрецедентна криза" заявяват Фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Лидерите от ЕС ще се срещнат по-късно днес. Председателят на Европейския съвет Мишел спешно свика извънредно заседание на Европейския съвет за обсъждане на кризата и допълнителни ограничителни мерки.

Това ще наложи огромни и сериозни последици за Русия за нейните действия. Председателят Фон дер Лайен и върховният представител Борел ще очертаят допълнителен пакет от санкции, който ще бъде финализиран от Европейската комисия и ЕСВД в тясно сътрудничество с партньорите. Съветът ще ги приеме бързо.

ЕС ще продължи да предоставя силна политическа, финансова и хуманитарна помощ на Украйна и нейния народ, се заявява още в документа, разпространен от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула, на подлогата му от Беларус също, време е джуджето да разбере как се води съвременна война и това не е на фронта.
107
2
 
39
 
! Отговори
<><> преди 2 години
ЕС и САЩ ще помогнат на Украйна с морална подкрепа и стискане на палци !
106
5
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Първо "Русия да изтегли войските си от руската територия" сега пък "Русия да изтегли войските си от Украйна" ееееее къде да ходят тези войски ? Те ги изтеглиха в Украйна както искаше Джо Деменцията .....
105
1
 
27
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Европа ще помогне като направи една две декларации?
104
1
 
15
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Кой точно определя и властва, управлява Световния ред? Дали правителствата и президентите на всяка страна? Тази прехвалена "демокрация" истинска ли е, или е просто прах в очите на хората, илюзия? Не са ли самопровъзгласилите се за "елити", или задкулисието от "мрежата" нашите владелци? И сега, това, което става в житницата на СССР, на кого да вярваме? На Русия, на НАТО, на народа на Украйна? ТРЯБВА, ДЛЪЖНИ СМЕ, ДА СИ ОТВОРИМ ШИРОКО ОЧИТЕ И УШИТЕ И САМИ ДА ПРОЗРЕМ ИСТИНАТА.
103
2
 
19
 
! Отговори
Да си гледа децата.. преди 2 години
...които ги е народила като котка, тая мед.сестра...или да примине на Здрав-фронта, против Корона-вируса.
102
3
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Таз дет сигурно с памперс ходи освен да "осъжда поведението", защо просто не прати малко жива сила с техника и да се свърши фарса.
101
2
 
30
 
! Отговори
Коледата забранена преди 2 години
Ако аз отдалеч продавам оръжия на някого години наред, за да нападне съседа си, но на съседа на този някой му кипне и го ошамари, това непровокирани действия ли са?
100
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апетита идва с яденето, Украйна е под атака от три страни- Крим, Донбас и беларус- руските войски напредват в кримска и беларуска направление, в Донбас ВСУ все още се държи...до кога? Само Бог знае! Бог да пази Украйна от руските поробители! Молете се Богу за този храбър народ!
99
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейските депутати са възмутени от сделката на Урсула с шефа на Пфайзер.
98
4
 
28
 
! Отговори
СС преди 2 години
Русия си пази народа в източна Украйна ,това не е Югославия да я разкъсват !!!
97
3
 
26
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Украйна трябваше да е неутрална ,като Финландия !!! Вместо това прави война с Русия !!!
96
2
 
30
 
! Отговори
истината преди 2 години
Агресия ли? моля??? А да откъснете жива плът от Русия НЕ Е АГРЕСИЯ, ТАКА ЛИ???? ДА НИ НАЛАГАТЕ НАСИЛА!!!!ИЗЧАНЧЕНИТЕ СИ ЦЕННОСТИ НЕ Е АГРЕСИЯ, ТАКА ЛИ *** УРСУЛО??? ДОКАРАХТЕ СТРАНАТА МИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА - НО ТОВА Е ОТ ЛЮБОВ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА, НАЛИ? Л.И.ЦЕ.МЕ.РИ ЕВРОПЕЙСКИ!
95
2
 
34
 
! Отговори
вв преди 2 години
Не дразнете Русия ,отговора е ясен САЩ вън от Европа !!!!
94
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тая си хапна си от ковида, сега ще и сервират десерта.
93
1
 
32
 
! Отговори
Ха ху хи преди 2 години
Урсула , ко кажеш за Косово? Или там е друго За едни майка, а за други мащеха Много сте жалки Урсула и Урсулчета
92
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг ще е единствената страна която сама избира руското робство за " поредното освобождение"! Да ви е честито, давайте с преврата сега и пак 9.9.44!
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гинеколожката няма никаква тежест за съжаление
90
5
 
26
 
! Отговори
истината преди 2 години
Урсуло, да вземем да откъснем Бавария от Германия, или Нормандия от Франция.....СПРЕТЕ СЕ БЕ! ОСТАВЕТЕ РУСИЯ НА МИРА, ХИЕНИ....
89
0
 
19
 
! Отговори
СС преди 2 години
Сащисаните станаха много нагли искат целият свят за бази !!!!