ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!

Брюксел увери Украйна, че ще й помага политически и финансово
Обновена: 24 фев 2022 14:44 | 24 фев 2022 09:27, Веселина Йорданова
169
ЕС осъди агресията: Русия да изтегли военните си сили незабавно!
Снимка: БГНЕС

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Европейския съвет Шарл Мишел осъждат категорично в декларация "безпрецедентната и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна".

Още по темата
"Чрез своите непровокирани и необосновани военни действия Русия грубо нарушава международното право и подкопава европейската и световната сигурност и стабилност. Осъждаме загубата на човешки живот и причиняването на човешко страдание. Призоваваме Русия незабавно да прекрати враждебните действия, да изтегли военните си сили от Украйна и изцяло да зачита териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна. Такова използване на сила и принуда няма място през 21-ви век. ЕС твърдо подкрепя Украйна и нейния народ, които са изправени пред тази безпрецедентна криза" заявяват Фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Лидерите от ЕС ще се срещнат по-късно днес. Председателят на Европейския съвет Мишел спешно свика извънредно заседание на Европейския съвет за обсъждане на кризата и допълнителни ограничителни мерки.

Това ще наложи огромни и сериозни последици за Русия за нейните действия. Председателят Фон дер Лайен и върховният представител Борел ще очертаят допълнителен пакет от санкции, който ще бъде финализиран от Европейската комисия и ЕСВД в тясно сътрудничество с партньорите. Съветът ще ги приеме бързо.

ЕС ще продължи да предоставя силна политическа, финансова и хуманитарна помощ на Украйна и нейния народ, се заявява още в документа, разпространен от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
25
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Не се наядохте алчни натовци , предопредиха ви не нализайте в Украйна !!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зозо. Ти какво не разбра от изказването на тавариш П утин. Е именно за това Светът не знае как да реагира,така че до обед нема как да стане. А ти може да санкционира Газпром и Лукойл като спреш да зареждаш гориво.
86
5
 
23
 
! Отговори
истината преди 2 години
ЕС и САЩ направиха всичко възможно да откъснат Украйна от Русия! Настръхвам като си помисля, какво би станало, ако същите тези сатрапи решат да подкрепят откъсване на части от България! Хора, прав е Путин! Отворете си очите, за Бога!!!
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са нашите приятели
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Европеец Браво европеец! Сега кажи къде са тези геотермални и водородни източници, които ще заменят руския газ, и веднага почваме да ги купуваме.
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи в ютюб гледах клип от ЕС, където тази жена беше изобличена в дълбок конфликт на интереси и й бе поискана оставката!Сключила е непрозрачно и лично договор с Пфайзер за близо 2 милиарда евра, вероятно продкрепяйки съпруга си, който е свързан с действията по ваксините.Бяха показани "договорите",замазани , за да не се чете.
82
0
 
16
 
! Отговори
Туньо преди 2 години
Тая никой не я приема сериозно,какво се обажда?
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула, очаквано, представи официална част от ЕС. А оттук нататък - какво?
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като я гледам Урсула много измъчена и уплашена ми се вижда.
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци идвайте и тук !
78
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато нанасяте опустошителен геноцид на народи като българския не е агресия . Когато ни държите бедни не е агресия . Когато сме членове на ЕС от 2007 *** а хората изобшо не го усещат не е агресия . Когато налагате разни *** идеологии и разбивате християнското семейство не е агресия. Сега замириса на АК 47 и вече е агресия така ли ? Православието ще победи ! С Нами Бог !
77
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да вземе пример от една друга много много демократична държава с бази из целия свят, така няма да им се налага да нападат никой.
76
1
 
22
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Фак Америка, вива Русия.
75
1
 
17
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
След като американците бяха изритани от Афганистан, САЩ, положиха героични усилия да предизвикат война в Украйна. Има един паметник, там където се събират трите граници на Русия, Беларус, Украйна наречен три сестри, та целта е тези сестри да са разделени.След, като не можаха с разни цветни революцийка да разклатят освен Украйна и другите две държави, сега е за цел да да има големи финансови разходи.Руснаците ще положат огромни усилия да няма жертви сред гражданското население.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зозо е се пеибирай в дупкат си че запчнаха и тук да издирват сороспетницте като теж. Ще ви заточват отново в Сибир да чикате камъни. П. С. нема8 да има оера в трът ките. Андъмо.
73
1
 
13
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Елате повече ,да видите кон боб яде ли американци,французи,германци идвайте да видите как бият братушките.
72
15
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Госпожо фон дер Лайен, предлагам ЕС незабавно да мине на геотермални и водородни енергийни източници и да спре да купува газ и нефт от Русия. Това ще нанесе опустошителни поражения на руската икономика и Русия ще фалира.
71
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая женица не знае ли кога да трае? заплашват русия 5 години а сега олеле ***
70
1
 
14
 
! Отговори
Евротранс преди 2 години
Урсула фон дер Лайен, мила, ама защо сега с агресия, бе? Нека се потъркаме в Брюксел, вие нали така обичате, хихихи.
69
2
 
9
 
! Отговори
София преди 2 години
Само това ли ще направят ЕС, НАТО и САЩ, ще осъждат и ще пускат смехотворни санкции? Страхотен подход. Страхотен. Да не дава Господа Бог Турция да ни нападне. Тогава пак ще сме свидетели на подобно осъждане и глупости, докато бавно ни завземат.