Зеленски: Бием се сами, 137 украинци загинаха в първия ден

Аз съм основната мишена, заяви президентът на Украйна
Обновена: 25 фев 2022 07:23 | 25 фев 2022 07:00, Александър Попов
191
Зеленски: Бием се сами, 137 украинци загинаха в първия ден
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че 137 украинци са загинали в четвъртък, след като страната му е била подложена на мащабна атака от страна на руските военни сили.

"Днес ние загубихме 137 наши герои, наши граждани - военни и цивилни", каза Зеленски във видеообръщение, като добави, че още 316 души са били ранени.

Още по темата

Президентът на Украйна заяви, че в Киев действат „руски диверсионни групи” и че Украйна е "оставена сама да се бори с Русия”.

"Оставени сме сами да защитаваме държавата си", каза Зеленски във видеообръщение към нацията. "Кой е готов да се бие заедно с нас? Не виждам никого."

"Моето физическо унищожение е приоритет на руското нашествие, аз съм основната мишена. Очаквам да бъда убит, по този начин врагът иска да ликвидира политическата ни независимост".

"Втората цел е моето семейство, но ние всички оставаме в столицата", добави Зеленски. Според украинските медии президентът е бил многократно посъветван от представители на службите за сигурност и чужди наблюдатели незабавно да се отправи към Лвов, за да бъде в относителна безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крематориумите отчитат повече украински жертви.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият Саддам Хюсеин е обявил обща мобилизация. Ще бъде намерен и осъден за тероризъм.
119
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Тоя не беше ли някакъв комик преди евреите да го направят президент на Украйна? Дали и той ще избяга като афганистанския си колега със цял самолет кинти след като талибаните наближиха столицата?
118
3
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До ГОЧОРашкита какво казаха, като казакстан бомбиха Карабах ? Че това е официално призната част от Казакстан и те имат право. Никой не ги е карал тея от тея региони да взимат оръжие и да се бият с официалната власт, ако не го бяха правили щяха да си живеят мирно и тихо. Но иситната, е че руските войници дойдоха и си направиха две малки държавици, за да имат след години повод да превземат района.
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кики Сиреч предаваш простотията си наследствено... :)))
116
8
 
8
 
! Отговори
Шишо преди 2 години
Браво Путин това, ти беше най правилния и точен ход.
115
1
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Ти точно изобщо не се биеш! Къде са ти партньорите бе 1кретен1 продажен!? Сега цяла украйна ще разбере кво се случва във филма-донбас и луганск! Щото отстрани много лесно се коментира, сега рашките били агресори, ами кви се явяват украинските военни в тия две области, като стрелят по къщите и избиват невъоръжени хора!!?? Миротворци ли? Каква е тогава разликата между тях и рашките!!!???
114
23
 
3
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Синът ми ме пита, какво е това Богатир и от къде е,къде живее? Казвам му че Путин е богатир и той започва да се смее от сърце че това джудже и грозник е главатар на "Богатирите"
113
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски ,що така бе нали Байдън каза че ще ви защитава .Или вашите западни приятели ви прелъстиха и ви оставиха в ръцете на мечока .Зеленски преди да говориш простотии си спомни Кадафи,Хюсеин и другите племенни вождове .Питам отново кой български гражданин ще се бие за укрофашистите в Украйна .Кажете си *** либерални
112
1
 
30
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Няма как Украйна сама да спре най голямата ядрена сила на планетата. По добре да предаде власта на руснаците по този начин ще спаси хиляди човешки животи.
111
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са слаби запада само на думи помагат на Украйнците. Той е винаги няколко хода напред и никой не може да предвиди какво ще стане. Дано го последва съдбада на Кадафи и да го разкъсат на две на червения площад
110
12
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
Не се биете сами, цяла Европа е с вас. Подкрепя битката ви със санкции, протести пред посолства, молитви и позитивни мисли.
109
0
 
10
 
! Отговори
toti преди 2 години
Гордостта не е порок,но смъртта винаги помага....лошото е ако тази гордост причини смърт на милиони...ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА..???
108
4
 
18
 
! Отговори
Владимир преди 2 години
*** се бе?Когато Американците ти казваха какво да правиш и говориш беше мъж,а сега наака гащите....
107
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин много лошо ще си изпати за тива че убива украинци
106
3
 
16
 
! Отговори
АНонимен преди 2 години
Голяма работа, нашите лекари са убивали повече хора за ден, а сме 7 милиона.
105
2
 
23
 
! Отговори
карма преди 2 години
Президент бивш комик, цапнат през устата и говори глупости как искали ядрено оръжие в украйна. Еми ако има карма, така изглежда.
104
6
 
19
 
! Отговори
кристина преди 2 години
абдикирай, какво чакаш.. още кръвопролития?? Путин 100 пъти предупреди целия свят и каза, че всичко ще тежи на твоята съвест.. не ти ли стигат избитите деца на Донбас 8 години :( :( :(
103
17
 
4
 
! Отговори
До Руските фенове преди 2 години
Що не ходите в Русия ,айде махайте се ,ама не искате всички ги дърпа към Запада и Щатите.Хайде всички руски фенове се омитайте,но вижте кой дава най много емигранти в света и къде отиват.Отгово Русия и отиват в горните 2места.А вие занимавайте при Путин много е готино там.
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кога са убити тези деца в донецк? не съм чул за това, къде да го прочета?