Зеленски: Бием се сами, 137 украинци загинаха в първия ден

Аз съм основната мишена, заяви президентът на Украйна
Обновена: 25 фев 2022 07:23 | 25 фев 2022 07:00, Александър Попов
191
Зеленски: Бием се сами, 137 украинци загинаха в първия ден
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че 137 украинци са загинали в четвъртък, след като страната му е била подложена на мащабна атака от страна на руските военни сили.

"Днес ние загубихме 137 наши герои, наши граждани - военни и цивилни", каза Зеленски във видеообръщение, като добави, че още 316 души са били ранени.

Още по темата

Президентът на Украйна заяви, че в Киев действат „руски диверсионни групи” и че Украйна е "оставена сама да се бори с Русия”.

"Оставени сме сами да защитаваме държавата си", каза Зеленски във видеообръщение към нацията. "Кой е готов да се бие заедно с нас? Не виждам никого."

"Моето физическо унищожение е приоритет на руското нашествие, аз съм основната мишена. Очаквам да бъда убит, по този начин врагът иска да ликвидира политическата ни независимост".

"Втората цел е моето семейство, но ние всички оставаме в столицата", добави Зеленски. Според украинските медии президентът е бил многократно посъветван от представители на службите за сигурност и чужди наблюдатели незабавно да се отправи към Лвов, за да бъде в относителна безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнал да реве за преговори за неутралитет.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Зеленски какво очаква? Байдън да нареди ядрена атака на Москва ли? Естествено, че западняците ще си траят до последно и няма да се намесват пряко, защото това би означавало да стане пълно мазало. То Путин и на това разчита. А и самите украинци трябва да се вземат в ръце и първо сами да си защитят земята, а после да чакат някой да се бие за тях. Все пак са 44 милиона - държава колкото Англия.
39
1
 
22
 
! Отговори
Край преди 2 години
Сещам се за петима украинци дето искат да се бият с руснаци - Тоя, двамата братя Кличко и още двама непознати.
38
0
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До 50 : някога един пълководец е казал че е важно противника му да иска да умре за страната си. Това значи че имат едно и също нещо на ум.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп нямаше да допусне това.
36
4
 
16
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Кой е готов да се бие заедно с нас? Не виждам никого?Така си е!Да погледнем нещата под друг ъгъл! Ако САЩ бяха приели плана на Путин САЩ да се изтеглят от Источна Европа, да не разполагат повече бази и оръжие, то нямаше да се стигне до тук. Но на САЩ не и пука за Европа и току виж направили база и в Молдова.
35
1
 
15
 
! Отговори
Бабайдьн преди 2 години
Бай дьн как ли се смее на зеленски , че му се вьрза докато си пие уискито и чака руснаците да го заловят
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ошамари Украйна за един ден!!!!А Украйна е добре въоръжена страна!!!Въпроса е Краварите защо имитираха над 10г.война с ИДИЛ?!?!??Напълниха Европа с чучела и източиха каквото можаха,изписаха едни милиарди помощи и оръжия.........!!!Насъскаха брат срещу брата и сега са доволни,цените на оръжията и горивата са във въздуха!!!!!
33
1
 
23
 
! Отговори
- преди 2 години
Тоя клоун да не си мислеше, че някоя западна държава ще подкрепи Украйна? Никой не иска да се бие с руснаците..............Украйна е само една буферна държава.......това е края на Украйна!!Да се биеш с руснаците не е като да скачаш като *** на Майдана, нали??
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изигра си ролята на живота и в този сериал - Е ти беше леката мома , но все пак е някаква роля , макар и не главна ! Не знам за другите , но твоите мертаци за ДИКТАТОР и ГОЛЯМ ИГРАЧ бяха попарени още преди да си мигнал със смешните си очички - Сега обяснявай на Украинците в какво ни НАТИКА за собствена изгодица ....- И НЕ забрвяй да се усмихваш , че ти остана поне това да си КЛОУН !
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички се надяваме така да остане. Никой не иска 3 световна война. Така, че Зеленски сами сте.
30
5
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен27 Не ги жали ти руснаците - те нас ни съжаляват! Може и да са $200, но за тези 200 можеш да купиш колкото у нас за 2200 - там има всичко, но хората, особено мъжете, се интересуват само от едно: пиячката!А това, че рублата не се котира на международния пазар си е друг проблем, наречен политически - руснаците имат и пари и стоки, дал бог от всичко в изобилие..Техните социални служби работят не като нашите дето само се циганят - те наистина помагат на много хора! Но..няма живот, лошо
29
0
 
9
 
! Отговори
до №50 преди 2 години
Президентът иска да каже каквото каза, а то е, че са САМИ.
28
1
 
15
 
! Отговори
помните ли грузия преди 2 години
Щатите ги нахъсаха нахъсаха и после ги зарязаха да се оправят.А онези завалиите взеха че повярваха и тръгнаха срещу руснаците.Същото е и в Украина.Санкции манкции.Единствените печеливши в една война са продавачите на оръжие.Всичк ние сме губещи.Не трябва нито да се води война нито да се нахъсва някой,който явно не му стига акъла да се спре навреме.
27
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си че повечето тука грам понятие нямате какво иска да каже президента.Иска да каже,че няма да се предадат и ще се бият до последно.Тва е пример за всички нас как трябва да се защитава родина.Много сте се изнежили повечето тука даже в казарма не сте ходили.А от война разбирате много.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали НАТО щеше да ви защитава, питайте тях защо ви хвърлиха на кучетата.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има целият мс , нс и сос и тн на хартиики подкрепа/за америка /а реално нищо . Да видят празните наши картуни егоистичните ес и сащ на какво са способни
24
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
"какво от това бе, Зеленски и сам войнът е воин " Групов НАТОвси възглас ,като гласовете на Байдън Джонсън и Столенберг се чуват най добре
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън му обеща че ще се бие до последния украински войник,какво иска повече Зеленски!
22
2
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Е ние какво нас никой не ни искаКаквото имахме дадохме на турцияЮжен поток , спряхме белене а сега русия им строи 2 атомни централиОттук и емигрантите от сирия избягаха даже