Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"

Министри: Нуждаем се от насочено и функционално ограничаване
239
Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"
Протест във Франкфурт на Майн в защита на Украйна. Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя налагането на насочени и функционални ограничения на Русия при използване на международната система за разплащания Суифт, заявиха германските министри на външните работи и икономиката Аналена Бербок и Роберт Хабек, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Работим възможно най-бързо по ограничаването на съпътстващите щети от отделянето от Суифт по такъв начин, че те да засегнат правилните хора. Това, от което се нуждаем, е насочено и функционално ограничаване на Суифт", се казва в съвместното изявление на двамата министри.

Премиерката на Литва Ингрида Шимоните заяви от своя страна, че изглежда се оформя споразумение за налагане по-тежки санкции срещу Русия заради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

"Изглежда, не са останали силни възражения", заяви тя във Вилнюс в отговор на въпрос за изключването на Русия от международната система за разплащания Суифт. Мярката се обсъжда в ЕС в рамките на санкциите за руското нашествието в Украйна.

"Искаме решението да бъде взето възможно най-скоро, но не мога да посоча конкретна дата", добави тя.

Литва вече призова за незабавно изключване на Русия от Суифт, припомня ДПА. Това на практика би отрязало руските банки от глобалната финансова система. Първоначално предложението беше отхвърлено от няколко европейски страни, включително Германия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ГерманияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека викат и скачат, но утре ще усетят и те санкциите върху собственя гръб. Америка и Великобритания са далеко и покриват доволно ръце и хич не им дреме, но Европа е на една ръка разстояние. Джуджето ако превърти и натисне копчето ще ги питам как ще протестират и как ще се спасяват. Толкова време го дразниха и той тръгна на война, явно е прежалил всичко на тези години.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Йосарян Може но и Германия ще я заличат с нейните противоракети.
50
2
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Той Путин се е подготвил и за 100 години напред, ама няма кой да му каже, че няма да ги изживее...виж вече за всичките олигарси и обикновения руснак е друго нещо.
49
12
 
7
 
! Отговори
до 58/USA преди 2 години
Прав си брато, но не си изчерпателен- Германия ще изпрати на Украйна 500 ракети Stiger, а Естония ще им изпрати 200 ракети Stinger. СЛАВА УКРАIНИ!
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже колко *** народ сме. Всеки много знае компетентен за всичко и всички пък собствената си държава не могат да оправят. Дано ни превземе и нас както целта му е до източното средиземноморие. Хич няма да се дърпам
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54 ти не си много в час. С каручката си ли минава от там. Руснаците имат ракети която нито една противоракетна не ги лови, могат да потопят и самолетоносача на америка без да усетят ония. Те и за това си траят и не пращат войски щот тогава наистина ще го ядем.
46
10
 
10
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Джуджака няма 2 седмици мой човек. Не забравяй обръщението му - това е 'военна операция', а не война. Той си мислеше, че всичко ще приключи за 2 дена и че хората ще го посрещнат с хляб и сол. Вместо това, в момента има 40 млн. славяни, с роднини в Русия, които оплакват убитите си деца. Какво следва го оставям на въобръжението ти, но слагам 5лв., че Джуджето няма да доживее юбилей.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По немските новини признават, че правителството взима решения под натиск. И те лъснаха, че са на конци и кой ги дърпа. Зимата може и да приключва и да си тръгне заедно с немската икономика. Запасите не за вечни, а немците няма дс са навити да плащат сметката накрая.
44
1
 
2
 
! Отговори
До ани54 преди 2 години
Поне не са изостанали умствено
43
4
 
17
 
! Отговори
нема страшно преди 2 години
Газта и нефта ще се носят в кофи - а кинтите в куфарчета! Малко по сложно и скъпо е - ама демокрацията изисква жертви!
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът на Украйна Володимир Зеленски избяга в Полша, твърди осведомен дипломатически източник
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, Крайна добре държи фронта. Само загуби целия си флот и цялата си авиация. ПВО-то също го загуби, руските самолети правят каквото си искат в тяхното въздушно пространство. Скоро им спира тока, а след това и водата. Не знам какво им остана - пехота? След две седмици без ток и вода - сама ще се разбяга към Полша и Румъния...
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европата спиш, Русия и САЩ си обменят "продукти", ти си заспала дълбоко.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 България и София имаха оръжия да унижат и да понесат Турция .Имаха две ракети директни за Истанбул и Анкара масово поразяване и още 6 достатъчно да сринат полувин Турция .Паси ги направи на скраб и стана мулти милионер .Запада също се страхуваше защо можеше да се пренасочват..
38
6
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
Толкова са жестоки и страшни, че в момента умират вместо руснаците....които ги клаха до преди 20 години...Прости наемници, които при първия убит ще забегнат. Едните се бият за род и родина, а другите за пари, айде смятай кой кого.
37
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега газта отива към 2000$ а кубик. Ако спрат SWIFT, ще почне да се продава срещу злато, което ще рече къмто 5000$ за кубик. Както и да си въртят задните части - не могат, влиза целия, сух, сух, сух... Стиска ли им да спрат да купуват газ и нефт? Щото Русия няма проблем да ги продава на Китай и Индия, които си правят пас - не им дреме за фашистите и неонацистите в Укропийка...
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46 Що лъжеш и маниполиран.Ако видиш чеченец ще се молиш много ,но без резултат.Това са жестоки същества и прошка няма.
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чеченците така набързо се изнесоха от Украйна че дори не успяха да приберат трупа на ген.Тушаев---украинците ще го погребат с почести, като за генерал
34
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Вярно ли в България западно от София е складирано ядрено оръжие! Да не бомбят заради това в Перник?
33
14
 
19
 
! Отговори
Край преди 2 години
Германец не да налага санкции а като види руснак да се покланя и да казва - извинявайте за ВСВ и благодарим че ни РАЗРЕШИХТЕ да сме отново обединена Германия. Да питат канцлера Кол как стана това.